« : Mart 21, 2006, 01:13:37 ÖS » |
|
mavi
|
Gülüşünü sevmiyorum Herkese gülüyorsun Her güneşe pencere açıyorsun Gülüşünü herkesler biliyor diye
Sevmiyorum artık gözlerini Herkes gözlerine aşık Herkes gözlerini seviyor Gözlerin herkese bakıyor diye
Dudaklarınıda sevmiyorum Herkes tadını biliyor Ve sen herkese aynı sözleri söyluyorsun Herkes bu sözleri duyuyor diye
Gözyaşlarını seviyorum senin Acımasız deme bana Seviyorum senın yaslarını Cunku onları kımse bilmiyor Cunku onlar herkese ağlamıyor
Birde Yüreğini seviyorum Kim girerse girsin hayatına Sadece hayatının içinde Sadece yaşamından bir parça oluyor Ama herkes yüreğine giremiyor
Yüreğin Herkesi Sevmiyor
MAVİ.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2006, 01:22:59 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Bu kısım harika mavi gerçekten.......müthiş Teşekkürler Dudaklarınıda sevmiyorum Herkes tadını biliyor Ve sen herkese aynı sözleri söyluyorsun Herkes bu sözleri duyuyor diye Gözyaşlarını seviyorum senin Acımasız deme bana Seviyorum senın yaslarını Cunku onları kımse bilmiyor Cunku onlar herkese ağlamıyor Birde Yüreğini seviyorum Kim girerse girsin hayatına Sadece hayatının içinde Sadece yaşamından bir parça oluyor Ama herkes yüreğine giremiyor Yüreğin Herkesi Sevmiyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2006, 01:28:11 ÖS » |
|
mavi
|
bu siir lerin gidecegi bi adres var  can kurtaran begenmene sevindim o adreslerden biri olman güzel;) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2006, 01:49:40 ÖS » |
|
since
|
tşk.mavi ve cankurtaran a
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2006, 03:06:55 ÖS » |
hulya
|
bu siir lerin gidecegi bi adres var  can kurtaran begenmene sevindim o adreslerden biri olman güzel;)  nasıl yanii?
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Navy"]İyide bu selendi nerede?? [/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2006, 10:43:54 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2006, 11:13:48 ÖÖ » |
|
mavi
|
Ve sen gidiyorsun Sensizlikten çıldırsam Ecelim olacağını bilsem de Sana gitme demeyeceğimi Sana yalvarmayacağımı Bile bile gidiyorsun
bu kısım daha bi güzel reis sagol...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2006, 02:37:22 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2006, 03:41:35 ÖS » |
|
mavi
|
anlamadım reis yaa ben iyi bişey yazdım ama:confused: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2006, 03:50:33 ÖS » |
|
h.kara
|
arkadaşlar hepinizin gönlüne sağlık çünkü bu mısralar ancak gönülden gelirse böyle güzel yazılır ve okuyanları duygulandırır.... çok teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
|
|
|
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2006, 03:51:48 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2006, 04:00:50 ÖS » |
lokmanyasin
|
valla güzel şiirler. özellikle reis arkadaşımızın yazdığı benim de fix şiirlerim arsında. özellikle de ahmet yılmaz söyleyince bari şiirden başladık devam edelim değil mi?
DARMADAĞIN Sevdaya duran rıhtımın Meçhule vuran ahdımın Gamla yoğrulan bahtımın Güzergâhı darmadağın.
Kader ızdırap ağını ömrüme örer gibi. Mutluluk senin neyine gerek der gibi.
Bu ızdırap tiyatrosu Sanmayın kaldı kadrosu Sevdamın gönül ordusu Karargâhı darmadağın.
Kader ızdırap ağını ömrüme örer gibi. Mutluluk senin neyine gerek der gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2006, 04:03:12 ÖS » |
lokmanyasin
|
ZİNDANDAN MEHMEDE MEKTUP Zindanda iki hece.Mehmed'im lafta! Baba katiliyle baban bir safta! Bir de geri adım,boynunda yafta...
Halimi düşünüp yanma Mehmed'im! Kavuşmak mi?..Belki ..Daha ölmedim!
Avlu... Bir uzun yol... Tuğla döşeli, Kırmızı tuğlalar altı köşeli. Bu yol da tutuktur hapse düşeli...
Git ve gel... Yüz adım...Bin yıllık konak Ne ayak dayanır buna ,ne tırnak!
Bir alem ki, gökler boru içinde. Akıl almazların zoru içinde Üstüste sorular soru içinde.
Düşün mü,konuş mu, sus mu ,unut mu? Buradan insan mı çıkar,tabut mu?
Bir idamlık Ali vardı,asıldı Kaydını düştüler,mühür basıldı. Geçti gitti,birkaç günlük fasıldı
Ondan kalan,boynu bükük ve sefil; Bahçeye diktiği üç beş karanfil...
Müdür bey dert dinler,bugün"maruzat"! Çatık kaş...Hükumet dedikleri zat... Beni Allah tutmuş kim eder azat?
Anlamaz;yazısız,pulsuz,dilekçem... Anlamaz!ruhuma geçti bilekçem!
Saat beş dedi mi,bir yırtıcı zil Sayım var, maltada hizaya dizil! Tek yekun içinde yazıl ve çizil!
Insanlar zindanda birer kemmiyet; Urbalarla kemik,mintanlarla et.
Somurtuş ki bıçak,nara ki tokat; Zift dolu gözlerde karanlık kat kat... Yalnız seccademin yönünde şefkat
Beni kimsecikler okşamaz madem Öp beni alnımdan,sen öp seccadem!
Çaycı getir ilaç kokulu çaydan! Dakika düşelim,senelik paydan! Zindanda dakika farksız aydan
Karıştır çayını zaman erisin Kopuk kopuk,duman duman erisin!
Peykeler,duvara mihli peykeler Duvarda,başlardan yağlı lekeler Gömülmüş duvara,bas bas gölgeler...
Duvar,katil duvar yolumu biçtin Kanla dolu sünger... Beynimi içtin
Sukut...Kıvrım kıvrım uzaklık uzar Tek nokta seçemez dünyada nazar Yerinde mi acep,ölü ve mezar?
Yeryüzü boşaldı habersiz miyiz? Güneşe göç varda ,kalan biz miyiz?
Ses demir,su demir ve ekmek demir... İstersen demirde muhali kemir. Ne gelir ki elden,kader bu,emir...
Garip pencerecik,küçük daracık; Dünyaya kapalı,Allah'a açık
Dua,dua eller karıncalanmış; Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış Gözyaşı bir tarla,hep yoncalanmış
Bir soluk,bir tütsü,bir uçan buğu İplik ki incecik,örer boşluğu
Ana rahmi zahir ,şu bizim koğuş Karanlığında nur,yeniden doğuş.... Sesler duymaktayım;Davran ve boğuş!
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin!
Mehmed'im,sevinin ,başlar yüksekte! Ölsek de sevinin,eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın elbet bizim,elbet bizimdir! Gün doğmuş ,gün batmış ,ebed bizimdir
NECİP FAZIL KISAKÜREK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2006, 04:12:59 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2006, 04:40:29 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2006, 10:23:59 ÖÖ » |
|
since
|
Dur yolcu!Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver,bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bu tümsek koparken büyük zelzele Son vatan parçası geçerken ele Mehmet'in düşmanı boğduğu sele Mübarek kanını kattığı yerdir.
Düşün ki haşrolan kan kemik,etin Yaptığı bu tümsek,amansız çetin Bir harbin sonunda bütün milletin Hürriyet zevkini tattığı yerdir.
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2006, 11:29:11 ÖÖ » |
|
mavi
|
bak iştee cok yakıstı buraya siirin since emegine saglık:))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2006, 01:27:43 ÖS » |
|
since
|
bak iştee cok yakıstı buraya siirin since emegine saglık:)) ben tşk.ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2006, 03:25:04 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2006, 03:46:03 ÖS » |
|
mavi
|
reis bence patla bi tane vatan millet sakarya tarzı bişi...  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2006, 03:54:21 ÖS » |
yahya
|
[COLOR="RoyalBlue"]MAVİ BU NASIL..:[/COLOR]D
Uyusamda arslanım, beni uyandırmayın, Benim kızgın bir pençem, bin çakal canı eder. Vakarıma aldanıp, beni sindi sanmayın, Türke ihanet eden, er geç canıyla öder.
Anlayana söz yeter, konuşup anlaşmalı, Dikeniyle beraber, sevmeli gönül gülü, Söz hükümsüz kalıpta, kalmazsa başka yolu, Hiç düşünmez parmağım, tetiğe doğru gider.
Bir elle kemik veren, öbür elle zincirler, Zinciri kabûl eden, bağlayan için hırlar, Sadece yalı görür, haysiyet gözü körler, Gün gelir sahte balın, içinden zehir tadar.
Herkes hakkını alır, ortalık bir tozarsa, Belâyı verir Rabbim, insanoğlu azarsa, Türklük adlı ağaçta, aykırı dal uzarsa, Bekçisi olan eller, elbet o dalı budar.
Haine güvenilmez, pişman olup gelsede, Özü bilmeyen hiçtir, dünyaları bilsede, Bakmayın dönmelere, adları Türk olsada, Gizli gizli içinden, milletime kin güder.
Vatandır Türkoğluna, yaşamanın manâsı, Geçilmez bir siperdir, vatanına sînesi, Doğan her evlâdını, Türk babası, anası, Göğsünü gere gere, yurduna kurban adar.
Düşünün beyinsizler, hangi toprağım benim, Masalarda alındı, dökülmeden al kanım, Şehitler bergüzârı, bu mûbarek vatanım, Türk vatanı kalacak, son damla kana kadar…
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2006, 05:36:51 ÖS » |
|
mavi
|
hah bu bayaa bi vatan millet sakarya olmus reis.. allah klavyene zeval vermesin:p 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2006, 05:57:04 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2006, 06:05:21 ÖS » |
|
mavi
|
seninde klavyene zeval vermesin ramazan kardes hatta allah seni ne etmesin:D kıskanc üyee bi sen mi sairdinki:cool:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2006, 06:36:29 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2006, 08:45:39 ÖS » |
|
gofur
|
evet güzel şiir sağol iyenim ha bu arada sen yeni mi geldin?
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #26 : Mart 24, 2006, 02:11:53 ÖÖ » |
|
mavi
|
evet yeni geldim gofur siirime senden yanıt..... allah hayırlara cıkarır insallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : Mart 24, 2006, 05:39:31 ÖS » |
|
|