Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Yigidi oldur, hakkini yeme

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Yigidi oldur, hakkini yeme  (Okunma Sayısı 261 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 22, 2007, 05:34:02 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Yigidi oldur, hakkini yeme

[YORUM] Dogu ve Guneydogu Anadolu'da Kurban Bayramini farkli kutladi  

Kimse Yok mu Dernegi'nin onculugunde bir araya gelen hayirsever vatandaslar, kurbanlarini kesmek icin adeta doguya akin etti . Iste bu tarihi kucaklasma bolgede bayram sevincini ikiye ketlerken herkeste farkli duygularin yasanmasina sebep oldu. Bugun Gazetesindeki kosesinde bu tarihi kucaklasmayi yorumlayan Ahmet Tasgetiren Samanyolu TV ektanlarinda yayinlanan 'TEK TURKIYE' dizisinin basarisini dile getirdi.

Iste Tesgetiren'nin bayram analizi

Bir adam, taa Amerika'dan seslenecek: -Bir insani hamle yapin, kardeslesin. Kardes sehirler, kardes kasabalar, koyler, aileler edinin.

Ve seferberlik baslayacak. Ben onlardan bir grubu ile Istanbul - Diyarbakir ucaginda karsilasmistim. Ucagin yarisi onlardandi. Istanbullu is adamlari Diyarbakir'a gidiyorlardi. Amac, Diyarbakirli is adamlariyla bulusmak ve "Bu bolge icin ne yapabiliriz?"i konusmakti.

Bir grubu, baska bir ucakla Bursa'dan Van'a gitmisti.

Ve iste kurban Bayrami'nda onlar, coluk cocuklariyla bolgedeydi. Diyarbakir'da, Siirt'te, Van'da, Batman'da... Belki daha baska yerlerde...

Tam 1400 is adami ve cocuklari... Her biri "Kimse Yok mu?" derneginin tisortlerini giymisler, kurban kesiyor, paketliyor, yollara dusuyor, Istanbul'dan, Bursa'dan, Izmir'den veya bir baska Bati Anadolu sehrinden hazirladiklari hediye paketleriyle evlerin kapilarini caliyorlar...

-Bayraminiz mubarek olsun. Misafir kabul eder misiniz? Islam'in o doyulmaz infak nezaketi, terbiyesi icinde...

Sonra karsilikli goz yaslari...

sevinc deyin, huzun deyin, muhabbetin derin damari deyin...

Anneler - babalar, bu dostluk - insanlik hamlesi karsisinda "Demek hâlâ insanlik olmemis - Demek hala unutulmamisiz" duygularini yansittikca, cocuklarin gozlerinde sevinc piriltilari olustukca, yureklere yansiyan mutluluk deyin... Iste bunlar yasandi kis - kiyamet icinde Bayram'in birinci gunu. Kim ne derse desin, bizi bu insani hamleler yasatacak.

.....

Basbakan Yardimcisi Cemil Cicek soylemis: "-Turkiye'nin elinde 500 Hollywood filmi cikartacak malzeme var!"

Bakan, Dogu - Guneydogu'da yasananlari kastediyor. Zor bir alan.

Samanyolu televizyonu "Tek Turkiye" adli dizide bir koy ekseninde olan - biteni senaryolastirmis. Bir koye neler sigmis, diyorsunuz her bolumu izlerken...

-Devletin varolus - varolmayis hallerini, toreyi, torenin bir tek aile icinde meydana getirdigi kirilmalari, teroru, terorun kardesi

kardesle karsi karsiya getiren gercegini, orgut icindeki savruluslari, insan iliskilerindeki kirilganligi, cehaleti, kiskirtmayi, provokasyonu, kadinin statusunu, erkegin dramini, cocuk - tore dramlarini, kan gutmenin bebelere sirayet eden vahsetini...

Daha neler neler...

Butun bunlarin icinden dag gibi Dogu - Guneydogu gercegi - ya da sorunu cikiyor.

500 Hollywood filmi cekilecek bir plato...

Bazen devlet bile bir dil bulamiyor bu yorede iletisim kurmak icin...

Buna bir de, gecmiste yasananlarin bagaji eklenince...

Horlanmislik, dislanmislik, fukaralik vs...

Aile surgunleri...

Cocuk bilincine kazinan ayrimcilik...

* * *

Nasil cikilir bu isin icinden? Bizim Islam icinde olusturdugumuz kardesligimiz gene de cok derinlerde imis, diye sukrediyorsunuz. Ben devlete seslenmistim "Insani hamle icin en uygun zaman" diye...

Basbakan Yardimcisi Cemil Cicek "Terminolojinin bile degismesi lazim, dil farklilasmali" diyor. Cok hakli.

Devlet bu defa dogru yuruyor. Sivil insani hamle ise, belki devletten de etkin olacak. Ben, "Cumhurbaskani, Basbakan ve Genelkurmay Baskani'ni Diyarbakir Ulu Camiinde birlikte namaz kilip, halkla bayramlasmaya ve mezrada insanlarla kucaklasma" ya cagirmistim. 2005'in Agustosunda...

Sanirim onun da zamani geliyor. Devletin "Yeni dili"nde o da vardir, umarim.

Istanbul'un, Bursa'nin, Izmir'in is adamlari Diyarbakir, Van, Batan, Siirt bayraminin sabahinda buyuk bulusmayi gerceklestirdiler. Gerisi gelecek insallah.

* * *

Yigidi oldur hakkini yeme, demistim ya...

Dogu - Guneydogu'ya farkli bir bayram yasatan insani hamle Fethullah Gulen Hocaefendi'nin cagrisi ile baslamistir. Bir ucunda bolge cocuklarinin egitimi ve geleceginin kurtulmasi bulunan bu hamleyi kutlamak gerekir. Ben de sunu demek istiyorum ki: Yigidi oldurmekten vazgecmiyoruz madem, bari hakkini teslim edelim. Bu kadar erdemimiz olsun.

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Yigidi oldur, hakkini yeme
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 12:44:19 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv