Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 Yaşam ve Engeller (Murathan Mungan)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Yaşam ve Engeller (Murathan Mungan)  (Okunma Sayısı 378 defa) Seçenekler Arama
« : Ocak 26, 2006, 12:48:46 ÖS »
BLaCKizM
Üye Bilgileri Selendili

Önce evlendiğimizde hayatin daha iyi  olacağına inandırırız kendimizi. Evlendikten sonra, bir çocuğumuz doğduktan hatta ardından bir tane  daha olduktan sonra hayatin daha iyi olacağına inandırırız kendimizi.

Sonra çocuklar yeterince büyük olmadıkları için  kızar, onlar büyüyünce daha mutlu olacağımıza inanırız. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla uğraşmamız gerektiği için öfkeleniriz. Kendimize, çocuklarımız bu dönemden    çıkınca daha mutlu olacağımızı, yeni bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca, yaşantımızın dört dörtlük olacağını  söyleriz.

Gerçek ise şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır. Eğer şimdi değil ise ne zaman?... Hayatınız her zaman  mücadelelerle dolu olacaktır. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir. En sevdiğim sözlerden biri Alfred D. Souza' ya aittir. Der ki;

"Uzun zamandan beridir hayatın -gerçek hayatın- başlamak üzere olduğu   izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken bir şey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı."

Bu görüş acısı, mutluluğa giden bir yol olmadığını gösterdi. Mutluluk  yoldur, öyleyse sahip olduğunuz her anın kıymetini bilin ve mutluluğu, vaktinizi harcayacak kadar özel biriyle paylaştığınız için, ona daha fazla değer verin. Unutmayın, zaman hiç kimse için beklemez. Öyleyse;

Okulu bitirene kadar, 100 milyar kazanana kadar, çocuklarınız olana kadar, çocuklarınız evden ayrılana kadar, işe başlayana kadar, evlenene kadar, Cuma gecesine kadar, Pazar sabahına kadar, yeni bir araba, ya da ev alana kadar, borçları ödeyene kadar, İlkbahara kadar, Yaza kadar, Sonbahara kadar, Kışa kadar, Maaş gününe kadar, şarkınız söylenene kadar, emekli olana kadar, ölene kadar.....

MUTLU OLMAK İÇİN İÇİNDE BULUNDUGUNUZ 'AN'DAN DAHA İYİ BİR ZAMAN OLDUĞUNA KARAR VERMEK İÇİN BEKLEMEKTEN VAZGEÇİN. MUTLULUK BİR VARIŞ DEĞIL, BİR YOLCULUKTUR. "PEK ÇOKLARI MUTLULUĞU İNSANDAN DAHA YÜKSEKTE ARARLAR, BAZILARI DA DAHA ALÇAKTA. OYSA MUTLULUK İNSANIN BOYU HİZASINDADIR."

Unutmayın "YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR”

Yaşamak Değil Beni Bu Telaş Öldürecek ! (Ö.Asaf)
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Yaşam ve Engeller (Murathan Mungan)
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 12:10:07 ÖS »

« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2006, 12:53:47 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

“MUTLU OLMAK İÇİN İÇİNDE BULUNDUGUNUZ 'AN'DAN DAHA İYİ BİR ZAMAN OLDUĞUNA KARAR VERMEK İÇİN BEKLEMEKTEN VAZGEÇİN. MUTLULUK BİR VARIŞ DEĞIL, BİR YOLCULUKTUR. "PEK ÇOKLARI MUTLULUĞU İNSANDAN DAHA YÜKSEKTE ARARLAR, BAZILARI DA DAHA ALÇAKTA. OYSA MUTLULUK İNSANIN BOYU HİZASINDADIR."

Unutmayın "YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR”
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞ NE GÜZEL İFADE EDİLMİŞ MUTLULUĞUN REÇETESİ; NE GÜZEL MUTLULUĞU KARARINDA ARAYANLARA;ÇÜNKÜ ONLAR ERMİŞ MURADINA GERİSİ ERMEYENLERE...

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv