« : Şubat 04, 2006, 12:34:15 ÖÖ » |
|
reney45
|
 [COLOR="DarkGreen"][SIZE="5"]AMİN[/SIZE][/COLOR] [COLOR="Red"]onlar olmayan silahları, onlar yırtık elbiseleri, olmayan ayakkabıları, çarıkları ile[/COLOR] [SIZE="5"][COLOR="Black"]DUR[/COLOR][/SIZE] [COLOR="red"]dediler cihana!!![/COLOR] [COLOR="red"]Burası benim ülkem,[/COLOR] [COLOR="red"]Burası benim ülkem.....[/COLOR] [SIZE="5"]BENİM ÜLKEM[/SIZE] [COLOR="red"]saygıyla...[/COLOR]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2006, 10:20:20 ÖS Gönderen: reney45 »
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2006, 12:41:33 ÖÖ » |
hayal
|
üfff ya kıyamam cidden ne zor sartlar altında savasmısız.....ya bakınca insanın yüregi acıyor..
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"]hiç bir zindan gözlerinden dar degil.... eylül gözlüm herseye kıyarımda kara gözlerine kıyamam....[/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2006, 11:30:38 ÖÖ » |
|
reney45
|
acımamalı, GURUR duymalısınız... bazı filmler vardır hani, kahramanı tek veya bir grup... ama kurtuluş savaşında her TÜRK bir kahramandı...
hiç bir zafer fedakarlık yapmadan kazanılmaz...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2006, 01:29:06 ÖS » |
|
varyans45
|
allah razı olsun çok güzel olmuş..
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime bir küçük aşk yeter benim hasretime sende benim yağmurum ol damla damla düş gönlüme...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2006, 01:31:43 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2006, 01:48:40 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2006, 02:26:25 ÖS » |
hayal
|
ya acımak diil benimkisi tabiki gurur duyuyorum ama bayanlar herseye bi baska gözle bakarlar
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"]hiç bir zindan gözlerinden dar degil.... eylül gözlüm herseye kıyarımda kara gözlerine kıyamam....[/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2006, 03:59:57 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2006, 10:19:55 ÖS » |
|
reney45
|
konu başlığını ver elini öpem memedim diye değiştirdim ama hala işte biz buyuz..ver elini öpem memedim olarak görünüyo..
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2006, 11:08:48 ÖS » |
|
reney45
|
Kocadere köyüne büyük bir sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı, kimi Bosnalı, kimi Sivaslı, kimi Halepli çok sayıda yaralılar getiriliyor. Bunlardan biri, Lapseki’nin Beybaş köyündendir ve yarası oldukça ağırdır. Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsüne biraz daha tutabilmek isteğiyle komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi gittikçe zorlaşır ama, tane tane kelimeler dökülür dudaklarından.
“Ölme ihtimalim çok fazla… Ben bir pusula yazdım… Arkadaşıma ulaştırın…” Tekrar derin derin nefes alıp, defalarca yutkunur:
“Ben… Ben, köylüm Lapseki’li İbrahim Onbaşı’dan 1 Mecit borç aldıydım. Kendisini göremedim. Belki ölebilirim. Ölürsem söyleyin, hakkını helal etsin…” “Sen merak etme evladım” der. Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. Ancak az sonra komutanının kollarında kan kaybından şehit olur. Son nefeste bir kez daha: “Ben ölürsem söyleyin hakkını helal etsin.”
Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaşmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve yanında bir pusula. Komutan gözyaşlarını daha silmeye fırsat bulamamıştır. Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve okuduğu yere yıkılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır; ne titremelerine ne de gözyaşlarına engel olamaz.
Pusuladaki not:
Ben Beybaş köyünden arkadaşım Halil’e 1 Mecit borç verdiydim. Kendisi beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim“.
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2006, 11:15:40 ÖS » |
KORAY
|
İste arkadaslar bir zamanlar haticelerin ,ayşelerin,fadimelerin namusuna leke gelmesin diye verilen bir mücadele,ve yüzlerce binlerce milyonlarca şehit...ama şimdi haticeler ayseler fadimeler din değiştiriyor,vatan gavurlara peşkeş çekiliyor,anzak çanakkaleye çişini ediyor,ee biz herzamankigibi uyuyoruz.atalarımız bize herşeyi iyi öğretmişte vefa yı öğretmemiş..acaba kardeş onlarda bize haklarını helal edermi ne dersin???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2006, 12:44:26 ÖS » |
|
gofur
|
Kalk Yiğitim!
Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı... Parçalandı bir kıtanın toprakları, Aslan payını aslan olmayan aldı... Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı.
Tulgalı, tulgasız başlar alayı... Kanadlı, kanadsız kuşlar... Aşılmamış dağlar, çıkılmamıs yokuşlar...
Dağları, tasları akar sulariyle Şu tanıdık toprakta Bir büyük dünya parçası Fatihini aramakta.
Dünyayı ahretten ayıran Duvarları yık da gel, Ay doğar gibi, gün doğar gibi Şu kıpkızıl ufuktan çık da gel!
Kalk yiğitim, yine dağ başını duman aldı. Parçalandı bir kıtanın toprakları; Aslan payını aslan olmıyan aldı... Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı.
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2006, 12:07:14 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2006, 08:12:23 ÖS » |
|
reney45
|
[FONT='Arial Black']23 Nisan 1915 günü Conkbayırında Türkler ve Birleşik Kuvvetler arasında korkunç savaş oluyor. Siperler arasında 8-10m mesafe var. Süngü hücumundan sonra savaşa ara verildi. Askerler siperlerine çekildi. Yaralılar ve ölüler toplanıyor.
İki siper arasında açıkta ağır yaralı ve bir bacağı kopmak üzere olan İngiliz Yüzbaşı avazı çıktığı kadar bağırıyor, ağlıyor, kurtarın diye yalvarıyordu. Ancak hiçbir siperden kimse çıkıp yardım edemiyor. Çünkü en küçük bir kıpırdanışta yüzlerce kurşun yağıyordu. Bu sırada akil almaz bir olay oldu.
Türk siperlerinden beyaz bir iç çamaşırı sallandı. Arkasından aslan yapılı bir Türk askeri silahsız siperden cıktı. Hepimiz donup kaldık. Kimse nefes alamıyor, ona bakıyorduk. Asker yavaş adımlarla yürüyor siperdekiler kendisine nişan almış bekliyordu.
Asker yaralı İngiliz subayını okşar gibi yerden kucakladı, kolunu omzuna attı ve bizim siperlere doğru yürümeye başladı. Yaralıyı usulca yere bırakıp geldiği gibi kendi siperlerine döndü. Teşekkür bile edemedik.
Savaş alanlarında günlerce bu kahraman Türk askerinin cesareti güzelliği ve insan sevgisi konuşuldu.
Dünyanın en yürekli ve kahraman askeri Mehmetçiğe derin sevgi ve saygılar.
Üsteğmen Cosey[/FONT][/B]
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #14 : Temmuz 04, 2006, 08:18:06 ÖÖ » |
|
since
|
23 Nisan 1915 günü Conkbayırında Türkler ve Birleşik Kuvvetler arasında korkunç savaş oluyor. Siperler arasında 8-10m mesafe var. Süngü hücumundan sonra savaşa ara verildi. Askerler siperlerine çekildi. Yaralılar ve ölüler toplanıyor.
İki siper arasında açıkta ağır yaralı ve bir bacağı kopmak üzere olan İngiliz Yüzbaşı avazı çıktığı kadar bağırıyor, ağlıyor, kurtarın diye yalvarıyordu. Ancak hiçbir siperden kimse çıkıp yardım edemiyor. Çünkü en küçük bir kıpırdanışta yüzlerce kurşun yağıyordu. Bu sırada akil almaz bir olay oldu.
Türk siperlerinden beyaz bir iç çamaşırı sallandı. Arkasından aslan yapılı bir Türk askeri silahsız siperden cıktı. Hepimiz donup kaldık. Kimse nefes alamıyor, ona bakıyorduk. Asker yavaş adımlarla yürüyor siperdekiler kendisine nişan almış bekliyordu.
Asker yaralı İngiliz subayını okşar gibi yerden kucakladı, kolunu omzuna attı ve bizim siperlere doğru yürümeye başladı. Yaralıyı usulca yere bırakıp geldiği gibi kendi siperlerine döndü. Teşekkür bile edemedik.
Savaş alanlarında günlerce bu kahraman Türk askerinin cesareti güzelliği ve insan sevgisi konuşuldu.
Dünyanın en yürekli ve kahraman askeri Mehmetçiğe derin sevgi ve saygılar.
Üsteğmen Cosey ülkemizde bu destanı yeterince paylaşılamıyor düşüncesindeyim... Çanakkale şehitlerimizle ilgili geçtiğimiz yılda sanırım Ümraniye belediyesinin katkılarıyla harika bir çizgi sinema hazırlanmıştı.. o sinemayı defalarca izledim ve her zamanda izlerim... keşke Türk sineması Çanakkale savaşı ve ayrıntılarını anlatan filmlere ve belgesellere ağırlık verebilseydi.. trilyonlar harcanarak saçma ve anlamsız filmler yapılacağına tarihimize yön veren bu destanı çekseler hem yeni nesile nasıl bir vatan bırakıldığı anlatılır hemde bu vatanın her toprağında bir şehidimizin kanı aktığı gelecek nesillere benimsetilir...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #15 : Temmuz 04, 2006, 01:37:37 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #16 : Temmuz 04, 2006, 01:49:55 ÖS » |
|
since
|
ağır roman, hemşo,hababam sınıfı 3.5 .büyü.bilmem ne ise işte...türkiyenin yeni filmleri...bu konulara sıra gelmiyor... belki gülüp geçiyorduk ama...cüneyt arkın ,serdar gökhün kartal tibetin kahramanlık filmlerinin ayrı bir yeri var sahidin tabiki Reisim.. şanlı tarihimizi anlatan filmler çekilse ne kadar iyiolurdu.. mesela İSTANBUL UN FETHİ...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #17 : Temmuz 04, 2006, 01:52:00 ÖS » |
|
umutzi
|
İnsanları yükselten iki büyük meziyet vardır. Erkeğin cesur, kadının ifetli olması. Bu iki meziyetin yanıbaşında her iki cinsi, kadınla erkeği şereflendiren tek fazilet vardır: Vatana, icabında her şeyini feda edecek kadar bağlı olmak, Bu meziyetler ve bu faziletin en büyük kahramanlığı; hayatın elemine, kederine karşı fütursuz kalmayı ve ağır hadiselerin acılıklarına göğüs germeyi doğurur. İşte Türkler bu çeşit kahramanlardır ve ondan dolayı: Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önlerinde mağlup olmamak mümkün değildir ."
Napoleon BONAPARTE
|
|
|
|
|
|
HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA
|
|
|
« Yanıtla #18 : Temmuz 04, 2006, 03:14:53 ÖS » |
|
reney45
|
bu güzel yazıyla katkın için teşekkürler... Umutzi..
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #19 : Temmuz 04, 2006, 03:17:09 ÖS » |
|
umutzi
|
bu güzel yazıyla katkın için teşekkürler... Umutzi.. Ben teşekkür ederim abi.
|
|
|
|
|
|
HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA
|
|
|
« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2006, 03:19:19 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #21 : Temmuz 04, 2006, 03:26:56 ÖS » |
|
since
|
İnsanları yükselten iki büyük meziyet vardır. Erkeğin cesur, kadının ifetli olması. Bu iki meziyetin yanıbaşında her iki cinsi, kadınla erkeği şereflendiren tek fazilet vardır: Vatana, icabında her şeyini feda edecek kadar bağlı olmak, Bu meziyetler ve bu faziletin en büyük kahramanlığı; hayatın elemine, kederine karşı fütursuz kalmayı ve ağır hadiselerin acılıklarına göğüs germeyi doğurur. İşte Türkler bu çeşit kahramanlardır ve ondan dolayı: Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önlerinde mağlup olmamak mümkün değildir ."
Napoleon BONAPARTE yeterki isteyelim... kimse TÜRK'ÜN karşısında duramaz.... elin Napoleon u ne kadar doğru söylemiş.. tşk.ler dostum bu güzel yazıyı paylaştığın için..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2006, 03:28:24 ÖS » |
|
since
|
BİR GÜN TARİH ;ÖLÜMÜ GÖZE ALMIŞ BİR TÜRK'TEN DAHA TEHLİKELİ BİR SİLAHIN OLMADIĞINI YAZACAKTIR VE YİĞİTLER TARİHTEKİ YERLERİNİ ALMIŞLAR ZATEN her zaman da yiğitler dünyaya gelecektir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|