« : Aralık 12, 2005, 05:54:50 ÖS » |
alperen
|
Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
--------------------------------------------------------------------------------
Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
İhanet şebekeleri yurtta işliyor Düşman sinsi,sinsi toprak alıyor Vatanı da yavaş, yavaş bölüyor Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Patrik hane olmuş kendi başına buyruk Vatanı kardeşim ne hallere koyduk Haini.insan hakları savunucusu yaptık Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Avrupa birliği diye birlikten olduk İMF’ ye borçlandık batağa battık Özelleştirme adına fabrika sattık Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Özelleştirdik stratejik kuruluşları Millete anlatmadık hileli oyunları Yok fiyatına sattık kâr eden kurumları Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Bak Kıbrıs hangi şartta,nasıl sattılar Zafer diye millete de nutuk attılar Girit adasını da yunana böyle sattılar Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Haran ovası Şanlıurfa şehri talan edilmiş Tarlalar bir, bir Yahudi’ye satılmış Güney doğu siyonistlerce işgal edilmiş Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
İsrail gözünü dikmiş arzı mevduda Davanın amacı, işgal etmek, Fırat’tan Nil’e Hainlerle düşman el ele, kol kola Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Alanya sanki olmuş Alman kazası Didim olmuş tamamen İngiliz yeri Satıyorlar şehit kanları ile sulanmış yeri Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Trabzon da Rumlar oyun peşinde Patrikhane ihanetin başında Vatikan gibi bir devlet peşinde Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Van’da ermeni alenen toprak satın alıyor Erzurum’da yerli satılmış alet oluyor Ağrı dağına kahpe ermeni sahip çıkıyor Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Vatan severleri bir zaman hain ettiler. Veli olan ulu Hakanı kızıl ettiler Devlet kuruluşlarını bir, bir işgal ettiler Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Vatanı satmak için gizli, plan yaptılar Milletin öz evlatlarını bir birine düşman ettiler Sağ, sol diyip vatan evlatlarını vurdular Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Köhne kiliseler, tarih diye, kurnazca onarılmakta Üç beş, haclı bir araya gelinip, ayin yapılmakta Yıkılmış, köhnemiş Bizans hortlatılmakta Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Yaşar emmiler,Fatma bacılar,Ali dayılar Sütçü İmamlar,Bizans’ı dize getiren Battal gaziler Türkün kahraman kadınları,kara Fatmalar,Nene hatunlar Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Bu kutsal toprak için şehit düşen yiğitler Vatanı bekleyen ey Mehmetçikler Ey bu vatan bağrında yatan şehitler,evliyalar Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Bak orada vatan toprağı Karabağ kan ağlıyor Kerkük Musul kandaş elden gidiyor Telaferde her gün katliam oluyor Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Uyan asil Türk milleti vatan gidiyor Hainler haclılara durmadan toprak satıyor Şehitlerin yattığı topraklarda kemikleri sızlıyor Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
Horasan ereni yüksek sesle feryat etsene Uyuyan Türk gençliğini uyandırsana Vatanın her tarafına haber salsana Uyan ehli vatan,Vatan elden gidiyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2005, 05:59:50 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2005, 08:11:07 ÖS » |
|
reney45
|
teşekkürler... Dünya da başka Türkiye yok... ve bizim bizden başka dostumuz da... Önce asgari müştereklerde buluşmalı ve temelini burdan atarak yükselmeliyiz... ama (daha önceki spor mesajlarımı okursanız) biz daha cimbom-fener kavgası veriyoruz...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2005, 09:26:47 ÖS » |
|
Selendi
|
korkmayın vatanımızı kimse elimizden alamaz bizler varken
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2005, 09:40:47 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2005, 10:04:51 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2005, 10:36:28 ÖS » |
|
Selendi
|
senin yazdıklarından sanki biz pkkliyız gibi hissetmeye başladım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2005, 10:50:37 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2005, 08:54:01 ÖÖ » |
|
Selendi
|
İnanki herkes gereken ilgiyi haddinden fazlasıyla gösteriyor. Bu ülkede yaşayıpta bu terör olaylarına vurdumduymazca yaklaşacak biri olacağına inanmıyorum.
Sabah akşam terör konuşacak halimiz yok ki. tabiki futbolda konuşacağız AŞK ta konuşacağız. bizim hayatımızda sadece terör yok ki
Ben vatanımı tanı herkesten çok seviyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2005, 10:28:15 ÖÖ » |
harun01
|
Vatan; bazıları için sadece 5 hafli bir kelime, bazıları için asker oğlunun eline yaktığı bir kına, bazıları için ölümüne sevda, bazıları için toprak kokusu öpülesi bir değer, bazıları için ekmek,aş,iş, bazıları için cüzdanındaki para, bazıları için hayatında anlamı en büyük olan anne,baba ve yardan kıymetli, bazıları için VATANIMIN HA EKMEĞİNİ YEMİŞİM HA UĞRUNA BİR KURŞUN DİYEN hayatının anlamı, yaşam kaynağı, sevgili, bazılarına göre ulu çınarların, şeyhlerin,peygamberlerin mekanı , bazıları göre ise ALLAHIN bir emaneti. Vatan benim için HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR emrine binaen bir yar ölünesi ve uğruna öldürülmesi gereken bir büyük sevda,karasevda. Ülkem parsel parsel satılmakta, türkçe unutulmuş her yer sinyorlarla leydilerle Mister larla bozulmuş bir sakallı adam bir elinde kendinden büyük bir haç Fatihin gemilerini indirdiği haliçte Haç ayini yapıyor, omuzlarında amerikan bayrağı apoletli garip askerler var incirlikte sanki adana benim değil, Habur sınır kapısında garip peşmerge kıyafetli adamlar Türk kamyonlarından haraç alıyorlar. ve Medyamda kirli sakallı bıyıkları birbirine girmiş garip adamlar ülkemi parselliyorlar, Kürt hakları diyorlar. Başörtülü kızlarımız sokaklarda ,okullarda olması gerekenler sokaklarda kendilerini teşhir ediyorlar, dans yarışması yapılacak katılan erkeklerin % 80 i travesti kendini jiletliyorlar. Ve ülkemde bazıları 400 gün dış ülke seyahatlerinde her gittiğinde devletten yol harcırahı alıyor ve ey ükem mecliste kullanılan ilaç paraları kaç bin fakir insanın ihtiyaçını karşılıyor ve hep bir ağızdan sesleniyorlar NEREDE AZINLIK HAKLARI
ya BENİM ve BİZİM hakkımız Kimse yokmu bizi savunacak, Öldürülen ben, bayrağı yakılan ben,dağlarında yabancı gibi gezen ben, cüzdanı çalınan metroda öldürülen sokakta kurşunlanan evine hırsız giren, ufak çocuklarına tecavüz edilen. sokaklarında bali çekenler tarafından öldürülen
ve birileri kalkmış vatanımı ben çok seviyorum diyor ..... hangi vatan beyler yoksa ayrı vatandan mı bahsediyoruz.
|
|
|
|
|
|
[FONT="Arial Black"][SIZE="3"][COLOR="SandyBrown"]Konuşmak kimsenin tekelinde değil !!!!!!.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
|
|
|
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2005, 11:07:44 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2005, 11:12:05 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2005, 11:21:38 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2005, 11:26:24 ÖÖ » |
aglayankul
|
haruno1 e bu laflara bayılıyorum hepsi çok doğru ah keşke laf kadar icraatta üretebilsek ALSANA İCRAAT BULUNDUĞUN HER ORTAMDA BU KONUYU DİLE GETİRECEKSİN UYUYAN UYUTULAN HER ASLİ UNSURU UYANDIRACAKSIN. YEREL MİLLİYETÇİLİK YAPACAKSIN VATANIN EKMEGİNİ YEYİP KURSUN SIKANLARDAN SİMİT BİLE ALMAYACAKSIN........ TÜRKÜN ÜN NESEBİ Nİ BOZDURMAYACAKSIN KIZ ALIP KIZ VERMEYECEKSİN!KARDEŞİZ NUTUKLARİ ATMAYACAKSİN... VATANI SEVEN LE VATANA KURSUN SIKAN KARDES OLAMAZ.. VARSA BİLDİĞİNİZ İCRAAT SÖYLEYİNDE BİZDE BİLELİM
|
|
|
|
|
|
 YOLCU YOLUNDA GEREK.......
|
|
|
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2005, 11:30:18 ÖÖ » |
yahya
|
GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal ATATÜRK
Sevgili AĞLAYANKUL söylediğin sözlere aynen katılıyorum. İcraat yukarıda yazılı olan hitabedir. Atatürk'ün gençliğe hitabesinde yapılması gereken icraatlar anlatılmış. Sadece atayı anlamak ve söylediklerini yapmak yeterlidir.
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2005, 12:00:58 ÖS » |
seyman
|
Vatan; bazıları için sadece 5 hafli bir kelime, bazıları için asker oğlunun eline yaktığı bir kına, bazıları için ölümüne sevda, bazıları için toprak kokusu öpülesi bir değer, bazıları için ekmek,aş,iş, bazıları için cüzdanındaki para, bazıları için hayatında anlamı en büyük olan anne,baba ve yardan kıymetli, bazıları için VATANIMIN HA EKMEĞİNİ YEMİŞİM HA UĞRUNA BİR KURŞUN DİYEN hayatının anlamı, yaşam kaynağı, sevgili, bazılarına göre ulu çınarların, şeyhlerin,peygamberlerin mekanı , bazıları göre ise ALLAHIN bir emaneti. Vatan benim için HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR emrine binaen bir yar ölünesi ve uğruna öldürülmesi gereken bir büyük sevda,karasevda. Ülkem parsel parsel satılmakta, türkçe unutulmuş her yer sinyorlarla leydilerle Mister larla bozulmuş bir sakallı adam bir elinde kendinden büyük bir haç Fatihin gemilerini indirdiği haliçte Haç ayini yapıyor, omuzlarında amerikan bayrağı apoletli garip askerler var incirlikte sanki adana benim değil, Habur sınır kapısında garip peşmerge kıyafetli adamlar Türk kamyonlarından haraç alıyorlar. ve Medyamda kirli sakallı bıyıkları birbirine girmiş garip adamlar ülkemi parselliyorlar, Kürt hakları diyorlar. Başörtülü kızlarımız sokaklarda ,okullarda olması gerekenler sokaklarda kendilerini teşhir ediyorlar, dans yarışması yapılacak katılan erkeklerin % 80 i travesti kendini jiletliyorlar. Ve ülkemde bazıları 400 gün dış ülke seyahatlerinde her gittiğinde devletten yol harcırahı alıyor ve ey ükem mecliste kullanılan ilaç paraları kaç bin fakir insanın ihtiyaçını karşılıyor ve hep bir ağızdan sesleniyorlar NEREDE AZINLIK HAKLARI
ya BENİM ve BİZİM hakkımız Kimse yokmu bizi savunacak, Öldürülen ben, bayrağı yakılan ben,dağlarında yabancı gibi gezen ben, cüzdanı çalınan metroda öldürülen sokakta kurşunlanan evine hırsız giren, ufak çocuklarına tecavüz edilen. sokaklarında bali çekenler tarafından öldürülen
ve birileri kalkmış vatanımı ben çok seviyorum diyor ..... hangi vatan beyler yoksa ayrı vatandan mı bahsediyoruz. ağzına sağlık çok güzel bir konuyu işlemişsin.
|
|
|
|
|
|
Havaya bakar hava alırsın, Toprağa bakar dua alırsın...
|
|
|
« Yanıtla #16 : Aralık 13, 2005, 02:18:25 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #17 : Aralık 13, 2005, 03:10:54 ÖS » |
yahya
|
reis, vatanımı ve milletimi en az senin kadar sevdiğime şüphem yok. konuşmak, edebiyat, en masrafsız , bedelsiz icraatlar. atatürke de sığınmışız, ohh.. bırak bunları sadıç!!!!! vergini ne kadar veriyon,....... hoşça kal Ahmet bey; neden böyle bir cevaba ihtiyaç duyduğunu anlayamadım. Atatürkün gençliğe hitabesini yorumlayıp ona göre hareket etmek ne zaman sığınma oldu. Hiçbir zaman ilkelerden ve türk milletinin emirlerinden zerre sapmam olmadı. Vergi filan deyince bu güne kadar hiçbir şekilde bırak devlet borcunu kişilere dahi borcum yoktur. Bırak devlet hakkını kul hakkından bile gelecek azaptan Yüce Mevlaya sığınırım. Konuşmak ve edebiyat yapmak benim en son yapacağım şeylerdir.Ben anlatmam YAŞARIM,YAŞATIRIM Ahmet Bey; yukarıda yazdığını inan garipsedim.Artık ne garip bir toplum olmuşuz .Atatürke ve inkilaplarına saldırmanın yada onu kullanıp başkasının omuzundan tüfek atmak mı artık canım ülkemde moda?
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
« Yanıtla #18 : Aralık 13, 2005, 05:11:02 ÖS » |
alperen
|
Buna ancak ağlanır... Ama öyle başı dik, asil bir şekilde değil; başını iki elinin arasına alıp hüngür hüngür hıçkıra hıçkıra karılar gibi ağlanır...
Bu vatan nasıl kazanılmış; biz hala nelerin peşindeyiz?...
Şerefsizler Çetesi tünemiş; "Ne Mutlu Kürd'üm Diyene" diyecek kadar köpekleşmiş, Ataya, Türk'e, Atatürk'e savaş açmışlar; biz kalkıp onları bağrımıza basmışız!... Durmuşlar mı? Tabii ki durmamışlar!... gavurun kurşunla yapamadığını yapmışlar!... Yiğidi "gam"la öldürmüşler!... birileri Kıbrıs'tan başlamış satmaya; "Babalar gibi satarım" demiş başka biri Cumhuriyet'in ilk yıllarında küllerinden doğarken bir millet, boğazından keserek bu ülkeyi dışarıya muhtaç etmeyecek kuruluşları kurmuş da "babalar gibi satıyor", babasının malını satar gibi satıyor deyyuslar!... Türkmeneli Türkleri katledilirken Bush, Talabani, Barzani piçleriyle kol kola yavşak yavşak sırıta sırıta izlemişler!...
Nice evladımızı şehit vermişiz içimizdeki hainlere de; hala onlarla kardeşlik kurma çabası içindeyiz!... Bayrağımız yerlerde, şehidimiz yerin de dibinde; biz hala hangi hesapların peşindeyiz!...
Kimimiz şans oyunları, piyango, loto, iddaa kuyruklarında, kimimiz öbür tarafta karı-kız; bacakarası-frikik peşinde, öte tarafımız "devletin malı deniz yemeyen keriz" çarkının dişlilerine kapılmış; ama ortak payda belli: "Banane!", "Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın!" "Çözümsüzlük Çözüm Değildir!" "Ver-Kurtul!"
İşte biz böyle yürüyen cenazelere dönüşmüşken geriye dönüp bakmak!...
İşte buna ancak ağlanır... Ama öyle başı dik, asil bir şekilde değil; başını iki elinin arasına alıp hüngür hüngür hıçkıra hıçkıra karılar gibi ağlanır... Ama bir yaşarmaz göz, bir utanmaz yüz olmuş bizim de tek sermayemiz!...içimizdeki inancımız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Aralık 14, 2005, 07:55:19 ÖS » |
|
reney45
|
işte söylenmesi gerekenler söylenmiş... peki ama arkadaşlar bizim bunlarda hiç mi payımız yok... bi örnekle açıklayayım:hayatımda hiç yerli dizi seyretmediğim için isim yanlışlığı yapabilirim. zaten yozlaşmaya ve dejenere olmuş toplumun bi kesimini bizim aile miydi bizimkiler miydi neydi o tip dizilerle süreci hızlandırdılar ve o kesimle işleri bittikten sonra bakınız bütün televizyon kanallarında saf temiz anadolu insanımın namus vatan sevgisi gibi kavramlarını yok etmek için elbirliği etmişçesine köy dizileri boy gösteriyor, köy hayatında olmayacak şeyleri varmış gibi nasıl enjekte ediyorlar benim ayşeme fatmama memedime hasanıma neymiş 2 kızı sevmiş yok birini aldatmış yok öğretmene aşık olmuş yok köydeki 3 kızla fingirdeşmiş bilmem ne bilmem ne şerefsizler..... ha bi de okul dizileri çok gibi.... geleceğimizin gençliği birbirine aşk oyunları yapmakla meşgul... BU MU YAHU GENÇLİK?  ? ALLAH AŞKINA::::::: ve bütün toplumda çölde kalmış birinin susadığı gibi bu dizilere susamış sanki sabah akşam seyrediyor da seyrediyor?  Var mı hiç namus-vatan-şehitlik-din- üzerine kurulu yayınlar?  nerde?  yok yok yok.... biz de rating rekorları kıran televoleler-diziler oldukça- ve son sürat seyredilmeye devam ettikçe.... yukarıda arkadaşlar tarafından değinilen bütün olaylarda bizde en azından figüranlık gibi de olsa rol oynadığımızı düşünüyorum.... bu sadece tv lerle ilgili tespitim.... daha bizimde kendimizi suçlayacak bisürü olay ve gelişme vardır..... futbol-siyasi parti taraftarlığı -kafe-mcdonalds-danslı manslı partiler vb.....
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2005, 08:01:48 ÖS » |
|
reney45
|
bir çin atasözü der ki : " Eğer bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir." işte bizde maalesef işler yanlış... işi ehline verme.... söze sadakat.... doğruluk... güven.... trafik.... büyüklere saygı... tv dizileri... siyasetçiler... örnekleri çoğaltmak mümkün ...... ama Osmanlının son dönem hiciv şairlerinden biri şöyle yazmış: iplikten aşağı düştü ipekler, hep sedire geçti itler köpekler. yumurtadan burnu çıkan cücükler, horoz oldum diye cık cık ediyor...
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #21 : Aralık 14, 2005, 08:05:05 ÖS » |
|
reney45
|
yani sorun geçmişten geliyor.... bize zehiri ağır ağır enjekte etmişler... umarım vatanını seven - Türk örf ve adetlerine saygılı- dinimizin söylediklerini anlayan ve yaşayan kişiler gibi hareket edebilmeli ve bu pis bölücülere fırsat vermemeliyiz....
|
|
|
|
|
|
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
|