« : Mayıs 14, 2006, 06:33:39 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Geçti Dost Kervanı
Şu karşı yaylada Göç katar katar Bir yiğidin derdi Serimde tüter Bu ayrılık bana Ölümden beter Geçti dost kervanı Eylemen beni,eyleme beni Bu ayrılık bana Ölümden beter Geçti dost kervanı Eyleme beni,eyleme beni Şu benim sevdiğim Başta oturur Bu güzelin derdi Beni bitirir Bu ayrılık bana zulüm getirir Geçti dost kervanı Eyleme beni,eyleme beni Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı Eyleme beni,eyleme beni Pir Sultan Abdalım bağlar asalım Asalımda dost yiğitlere düşelim Çok ekmeği yedim helallaşalım Geçti dost kervanı Eyleme beni,eyleme beni
Pir Sultan Abdal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2006, 06:35:15 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Allı Turnam
Allı Turnam Bizim Ele Varırsan Şeker Söyle, Kaymak Söyle, Bal Söyle Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum, Tutmuyor Elim,Turnalar Hey Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm Kız Gülüm Gülüm, Turnalar Hey
Eğer Bizi Sual Eden Olursa Boynu Bükük, Benzi Soluk Yar Söyle Allı Turnam Ne Gezersin Havada Arabam Kırıldı Kaldım Burada Ne Onmamış Bir Kulmuşum Dünyada Akşam Oldu Allı Turnam Dön Geri
Keskin - Hacı Taşan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2006, 06:35:59 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ağlasam Mı?
Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş Bilmem Ağlasam Mı Ağlamasam Mı Dura Dura Bir Sel Oldum Erenler Bilmem Çağlasam Mı Çağlamasam Mı
Yoksulun Sırtından Doyan Doyana Bunu Gören Yürek Nasıl Dayana Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana Bilmem Söylesem Mi Söylemesem Mi
Mahsuni Şerifim Dindir Acını Bazı Acılardan Al İlacını Pir Sultanlar Gibi Dar Ağacını Bilmem Boylasam Mı Boylamasam Mı
Söz-Ezgi : Mahsuni Şerif
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2006, 06:37:14 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Acem Kızı
Çırpınıp da Şanovaya çıkınca Eğlen Şanovada gal acem kızı Uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyor gül acem kızı
Seni seven oğlan neylesin malı Yumdukça gözünden döker mercanı Burun fındık ağzı gahve fincanı Şekerimi şerbetimi bal acem kızı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2006, 06:38:05 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Aman mor koyun meler gelir Haydi de mor koyun meler gelir Aman dağları deler gelir Haydi de dağları deler gelir
Aman hakikatli yar ise Haydi de hakikatli yar ise Aman uykuyu böler gelir Haydi de uyukuyu böler gelir
Nesine de aslan yarim nesine Aman ben yandım cilvesine Nesine de küçük yarim nesine Aman ben yandım işvesine
Aman mor koyun meşelerde Haydi de mor koyun meşelerde Aman gül suyu şişelerde Haydi de gül suyu şişelerde
Aman eller yarimi almış Haydi de eller yarimi almış Aman ben kaldım köşelerde Haydi de ben kaldım köşelerde
Nesine de küçük yarim nesine Aman ben yandım işvesine
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 14, 2006, 07:08:24 ÖS Gönderen: cankurtaran »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2006, 06:48:14 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Altın hızma mülayim Seni Hak`tan dileyim Yaz günü temmuzda Sen terle ben sileyim Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm şad`oldum
Altın hızma incidir Gömleği nar incidir Benim lal olmuş dilim Ne dedim yar incinir Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm şad`oldum
Altın hızma tumağa Yanaşıp al yanağa Güzel gel görüşelim Men gidirem ırağa Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm şad`oldum
Yöre: Kerkük Kaynak : Abdurrahman Kızılay-Nida Tüfekçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2006, 06:49:13 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Bahçelerde börülce Oynar gelir görümce Oynasınlar bakalım Bir araya gelince
Bahçelerde eğrelti Oynarlar iki elti İkisi de bir boyda Bulunmuyor kıymeti
Bahçelerde kara taş Oynarlar kardaş kardaş İkisi de bir boyda Bulunmuyor arkadaş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2006, 06:50:43 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ben Seni Sevduğumi Da Dünyalara Bildurdum Endurdun Kaşlaruni Babani Mi Eldurdum
En Dereye Dereye Da Al Derelen Taşlari Bizden Geçti Sevdaluk Al Cebumden Saçlari
Kız Evunun Onine Da Sereceğum Kilimi Oldi Hayli Zamanlar Görmedum Sevduğumi
Yaz Geldi Bahar Geldi Da Açti Yeşil Yapraklar Ben Sana Doyamadum Doysun Kara Topraklar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2006, 06:51:42 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Niye çattın kaşlarını Bilmiyom yar suçlarımı Ben ölürsem saçlarını Yolma gayrı yolma leyli leyli
Ben yandım aşkın narına Meyletmem dünya malına Ben ölürsem mezarıma Gelme gayrı gelme leyli leyli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2006, 06:54:56 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ayaş yollarını aştım da geldim Boyunu boyuma ölçtüm de geldim Güzeller içinden seçtim de geldim Yandım Allah yandım yandırma beni Derin uykulardan kaldırma beni
Ayaş yollarında kervanın mı var Beni öldürmeye fermanın mı var Ağlayıp sızlamaya dermanın mı var Yandım Allah yandım yandırma beni Derin uykulardan kaldırma beni
Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek Bana ettiklerin az mı gelecek Gönül bu sevdadan vaz mı geçecek Yandım Allah yandım yandırma beni Derin uykulardan kaldırma beni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2006, 06:55:45 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Evlerinin önü yoldur Yoldan geçen kara koldur Gurban olam sarı gelin Gel destini bizden doldur
Nakarat: Al Fadimem, bal Fadimem Yanakları gül Fadimem Uyan uyan sabah oldu Namazını kıl Fadimem
Şu dağların burcimusun? Kız boynumun borcumusun? Gurban olam nazlı gelin Sen kötünün harcımısın?
Nakarat: Al Fadimem, bal Fadimem Yanakları gül Fadimem Uyan uyan sabah oldu Namazını kıl Fadimem
Yöre : Emirdağ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2006, 06:56:59 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Gurbet elde bir hal geldi başıma Ağlama gözlerim mevla kerimdir Derman arariken derde düş oldum Ağlama gözlerim mevla kerimdir
Pir Sultan Abdalım böyle buyurdu Ayrılık donları biçti giydirdi Ben ayrılmazidim felek ayırdı Ağlama gözlerim mevla kerimdir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Mayıs 14, 2006, 06:57:32 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ah Le Yar
Sana olan duyguları Bir bilebilsen anlayabilsen Belki severdin İçimdeki hasretini bir duyabilsen anlatabilsem Belki benimdin
Sana sevdiğim diyemem Yalan yalan yalan yalan Vallahi yalan inan ki yalan Sen karasevdamsın benim Duman duman duman duman Hasretin tüter İçimde yanan Ah le yar yar Yine başımda sevdan Ah le yar yar Geceler kara zindan Ah le yar yar Bir parçacık canım kaldı Onu da sen al
Aklıma düştü gözlerin Bir bıçak gibi Ah silah gibi Cehennem gibi Söylenmemiş türkümdün sen Unutmam seni Unutamam ki
Kaynak : Yücel Arzen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2006, 06:58:23 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ah, Bir Ateş Ver, Cıgaramı Yakayım Sen Sallan Gel, Ben Boyuna Bakayım
Uzun Olur Gemilerin Direği Çatal Olur Efelerin Yüreği
Ah, Ataşı Gavur, Sinem Ko Yansın Arkadaşlar Uykulardan Uyansın
Yöre : Ege-Aydın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2006, 06:59:47 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Bir Çift Turna Gördüm Durur Dallarda Seversen Mevlayı Kalma Yollarda Sizi Bekleyen Var Bizim Ellerde Bizim Ele Doğru Gidin Turnalar
Turnam Dertli Öttün Derdimi Deştin El Vurdun Yaremin Başını Açtın Esinden Mi Ayrıldın Yolun Mu Şaştın? Doğru Bir Katara Gidin Turnalar
Fazla Gitmen Bizim Ele Varınca Selam Söylen Ese Dosta Sorunca Sağ Selamet Menziline Varınca Benden Yare Selam Edin Turnalar
Yöre : Yozgat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2006, 07:00:46 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ayrılık
Fikrimden geceler yatabilmirem Bu fikri başımdan atabilmirem Neyleyim ki sana çatabilmirem
Ayrılık ayrılık aman ayrılık Her bir dertten olar yaman ayrılık
Uzundur hicrimden gara geceler Bilmirem men gendim hara geceler Vuruptur gelbime yara geceler
Ayrılık ayrılık aman ayrılık Her bir dertten olar yaman ayrılık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2006, 07:02:41 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Ay Bulutta Bulutta, Mendilim Kaldı Dutta. Geleceksen Gel Gayri, On Yedi Benli Şadiye`m, Daha Gönlüm Umutta. Ay Buluta Gidiyor, Gözüm Yari Güdüyor. Geleceksen Gel Gayri, On Yedi Benli Şadiye`m, Gençlik Elden Gidiyor. Evleri Camiye Yakın, Ak Gülleri Sen Dakın. Zengin Kocaya Vardın, On Yedi Benli Sadiye`m, Hani Gerdanda Altın. Aya Karşı Duramam, Dama Kilit Vuramam. Ay Buluta Girince, On Yedi Benli Şadiye`m, Bağlasalar Duramam.
Yöre : Uşak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2006, 08:57:55 ÖS » |
|
reney45
|
türkü olsun ... yeter... çok teşekkürler cankurtaran....
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2006, 11:59:05 ÖS » |
|
gofur
|
Yav saz çalmayı bilen yok mu içinizde... Çıkalım Karaselendi yoluna .... Türküler söyleyelim yıldızları, Kınık dağlarındaki ışıkları sayalım... Hayaller kuralım yarınlara dair... Elleri tütün kokan güzel insanlarımıza... Gece yarısı koyun otlatan çobanlarımıza... Bi merhaba diyelim... Selam olsun...
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #19 : Mayıs 15, 2006, 07:19:26 ÖÖ » |
|
since
|
türkülerimizin ayrı bir yeri vardır kültürümüzde.. kimi zaman ağıt dır onlar.. kimi zaman özlem.. bazen sevinç.. bazen hüzün... bazen mutluluğun en güzel ifade şeklidir türkülerimiz... tşk.ler cankurtaran kardeşimize; bize türkülerimizi tekrar anımsattığı için..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2006, 08:00:44 ÖS » |
|
cankurtaran
|
türkü olsun ... yeter... çok teşekkürler cankurtaran.... rica ederim.hayatımız türkü olmuş. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : Haziran 05, 2006, 07:16:48 ÖS » |
tuncay uslu
|
şşşit! moreyelelelli yar nina nininom nerede
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : Haziran 05, 2006, 09:03:55 ÖS » |
|
cankurtaran
|
birde bişey söylemek istiyorum gün geçtikçe türkülerden soğuyoruz toplum ve gençlik olarak ben türküleri çok seven biri olarak cankurtarana çok teşekkür etmek istiyorum.. hodri meydan mikrofon sende sedat... ettin bile teşekkür bende teşekkür ederim. aslında ben türk sanat müziği hastasıyım.ama genelde akşamları dinlerim. gündüzleri de hareketli türkülere hayır demem yani... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : Haziran 05, 2006, 09:04:41 ÖS » |
|
cankurtaran
|
şşşit! moreyelelelli yar nina nininom nerede o yoktu yüklediğim sitede elinizde varsa girebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : Haziran 06, 2006, 01:15:13 ÖÖ » |
|
gofur
|
hodri meydan mikrofon sende sedat... ettin bile teşekkür bende teşekkür ederim. aslında ben türk sanat müziği hastasıyım.ama genelde akşamları dinlerim. gündüzleri de hareketli türkülere hayır demem yani...  Eyvah ki ne eyvah........ Puhahahahahaa Sende mi be ya... Bak kardeşim; Sanat müziği dinliyosan bilki yaşlanmışındır.... Dinlerken bi de derinden bir oh çekiyorsan 
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #25 : Haziran 06, 2006, 07:32:46 ÖÖ » |
|
since
|
Eyvah ki ne eyvah........ Puhahahahahaa Sende mi be ya... Bak kardeşim; Sanat müziği dinliyosan bilki yaşlanmışındır.... Dinlerken bi de derinden bir oh çekiyorsan  bende seviyorum Türk sanat müziği ve Türk halk müziği.. desene yaşlanıyoruz...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #26 : Haziran 06, 2006, 10:04:38 ÖÖ » |
|
|
|
|