Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 Takkeli sol...

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Takkeli sol...  (Okunma Sayısı 395 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 19, 2006, 10:16:50 ÖÖ »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Takkeli sol...

EĞER çıkar sağlayacaksa "İslam’ın" her şeyini yapar bu insanlar:                                     

İslami giyim.

İslami gıda.

İslami site.

İslami plaj.

İslami otel.

İslami ti-vi.

İslami gazete.

İslami sucuk...

İnsanın dine-inanca saygısı olmadığı zaman, ondan her şey yapabilir, yeter ki rant getirsin.

İzliyorsanız eğer; "İslami sol" ise yeni bir girişim.

Sosyal demokratların ünlü isimlerinden, CHP Genel Başkan adaylarından Ertuğrul Günay ile eski RP’li Mehmet Bekaroğlu bu "yeni oluşumu" sunuyorlar size.

*

"İslami sol"
tabii ki yeni bir şey değil.

Libya’da, Filistin’de, Irak’ta ve daha birçok Arap ülkesinde, Sovyetler Birliği’nin desteğini alan dinci örgütler ve partiler kendilerini "İslami sol" olarak tanımlamışlardı.

Oysa İslam’ın "sol"u olmaz.

Çünkü İslam; 1400 sene önce konulmuş kesin, katı, vazgeçilemez ve asla tartışılamaz kuralların toplamıdır.

Sol ise önce "değişim, açılım" demektir.

CHP’nin ezanı Türkçe okutması deneyimini kim unutabilir. Ki bu yüzden tepetaklak gitmişti CHP ve hálá o "kara lekeyi" (!) vurup dururlar sosyal demokratların yüzüne.

Nitekim dün baktım; Ertuğrul Günay bir televizyonda "Türban meselesini nasıl çözeceklerini" anlatıyordu:

Aynen AKP gibi...

*

Bu durumda yeni oluşum "İslami sol"a yönelen arkadaşların birer takke edinmeleri gerekiyor.

Çünkü yeni oluşumun öbür adını işte size açıklıyorum:

Takkeli sol...

Doğrusunu isterseniz "sol"un da her şeyi olur:

Milliyetçi sol...

Sermayeci sol...

Sağcı sol...

Liberal sol...

Yeter ki rant getirsin sol...

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Takkeli sol...
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 08:44:19 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2006, 10:29:41 ÖÖ »
muhterem KILINÇ
fakir
Üye Bilgileri Selendili

Takkeli sol...

'Solcu Müslüman' partinin hedefi inançlara saygılı siyasetErtuğrul Günay, öncülüğünü yaptıkları siyasi oluşumda toplumun tüm kesimlerini kucaklamayı hedeflediklerini anlattı. Günay, "Bir ideolojinin dar gömleğine kendimizi sokmak istemiyoruz." dedi.Ertuğrul Günay (solda) ile Mehmet Bekaroğlu, 'Yeni Siyaset Hareketi'ni önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor. Kapatılan Refah Partisi eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, Türk siyasi hayatında daha önce denenmemiş bir oluşuma imza atmaya hazırlanıyor. Farklı kulvarda siyaset yapan iki eski politikacı, şimdi "Yeni Siyaset Hareketi" çatısı altında bir araya geliyor. Ertuğrul Günay, kuruluş çalışmalarını uzun süredir yaptıkları ve kamuoyunda "Müslüman-sol veya solcu-Müslüman" gibi nitelendirmelere konu olan siyasi yapılanmanın hedefini Zaman'a anlattı. Günay, partinin sağ veya sol kavramı üzerine oturmayacığını belirtirken, 'inançlara saygılı laiklik söylemini daha da genişletip, inançlara saygılı siyaseti getirecekleri'nin altını çiziyor. Yunus Emre ve Yahya Kemal felsefesini örnek alacaklarını kaydeden Günay, temel ilkelerini ise "gelişme, dayanışma, adaletle paylaşım ve demokrasi" şeklinde sıralıyor. Tecrübeli siyasetçi, "Siyasetin açmazlarını aşmak ve büyük barışı gerçekleştirmek" için yola çıktıklarını ifade ederek, hedeflerini şöyle açıklıyor: "Ekonominin ve toplum yaşamının gelişmesi gerekiyor. Ekmeğimizin büyümesi gerekiyor. Daha çok sağlık hizmeti, daha çok seyahat, eğitim, hukuk, sosyal güvenlik hizmetleri gerekiyor. Ve insanların adalet içinde yaşaması gerekiyor. Sadece mahkeme önündeki adaletten bahsetmiyorum. Adaletli bir toplum düzeninin olması için de demokrasi olması gerekiyor. Herhangi bir baskı rejimi ve totaliter rejim, bugünkü insanlığın idrakinde artık insanlık suçudur. Üniversite öğrencisinin kılık kıyafetine takılmak yerine, üniversitelerdeki eğitimin kalitesine, sorunlarına takılsak bu toplum daha rahat nefes alır ve hayat daha farklı olur."

"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2006, 12:20:57 ÖS »
Yakup ALPASLAN
Üye Bilgileri Selendili
**

Takkeli sol...

Ertuğrul GÜNAY solcu olmakla beraber çok taldir ettiğm çok beğendiğim bir insandır.
Kendisi yıllardır CHP içinde politika yapmış. Halka ve halkın değerlerine değer veren bir insandır.
Şu ana kadarda hakkında herhangi bir olumsuz bir haber duymadım.
Hemşerimiz diye söylemiyorum çok dürüst bir insandır.
Geçmişi de temiz bir insandır.
Ne yazikki bildiğimiz Türkiyedeki sosyal demokratlar!.. içinde barınamamıştır.
Bunu anlamakta çok merak ediyorum.
Yeni macerasında kendisine başarılar diliyorum.
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2006, 01:16:08 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Takkeli sol...

Alıntı sahibi: umutzi;56729

İslami giyim.

İslami gıda.

İslami site.

İslami plaj.

İslami otel.

İslami ti-vi.

İslami gazete.

İslami sucuk...

Takkeli sol...

Doğrusunu isterseniz "sol"un da her şeyi olur:

Milliyetçi sol...

Sermayeci sol...

Sağcı sol...

Liberal sol...

Yeter ki rant getirsin sol...
neticede siyaset rant ve cukka etrafında dönüyor...
para para para

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv