Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Süt üreticilerinden Sütlü Protesto

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Süt üreticilerinden Sütlü Protesto  (Okunma Sayısı 367 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 20, 2005, 11:35:21 ÖÖ »
Selendi
Elhamdülillah Fenerliyim
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Süt üreticilerinden Sütlü Protesto

SÜT ÜRETİCİLERİNDEN SÜTLÜ PROTESTO

Bahar mevsiminde artan yem kalitesi süt verimini yükselterek, üretim fazlası yaşanmasına neden oldu.  Ancak Türkiye’de süt tüketiminin artırılamaması, çiğ süt fiyatlarının 500 bin liradan 350 bin liraya gerilemesine ve süt üreticisinin zarar etmesine neden oldu. Manisa’nın Selendi ilçesinde süt üreticiliği yapan bir grup vatandaş,  sütlerini yere dökerek, kendilerine sahip çıkılmamasını protesto ettiler.

Süt fiyatlarındaki istikrarsızlık hem üreticiyi, hem de sanayiciyi zor durumda bıraktı. Süt üreticileri, sütlerini maliyet fiyatının altında satmak zorunda kaldıklarını söylerler, sanayiciler de, süt tüketiminin az olması nedeniyle süt ve imal ettikleri süt ürünlerinin ellerinde kaldığını dile getirdiler. Selendi Seray Süt Ürünleri Limited Şirketi Sahibi Servet Akkoyun, “Süt ve süt ürünlerindeki 8 ila 18 oranındaki KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini ve süt tüketiminin de arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Sadece üretici değil, sanayici de güç durumda. Elimizde tonlarca süt bekliyor. Asıl yapılması gereken süt tüketimini artırmanın yolunu bulmak.” Şeklinde konuştu.
S.S. Tavak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Osman Eroğlu ise, “İlçemizde 100x200 başlık süt sığırcılığı projesini gerçekleştirdik. Bunların sütlerini değerlendirmek için süt toplama merkezleri yaptırdık. Ancak süt fiyatlarındaki bariz inişler nedeniyle sütleri satmakta zorlanıyoruz. Sütlerimiz elimizde kaldı. Bu nedenle kooperatifimize üye olan ortaklarımız mağdur durumda. Bu duruma çözüm getirilmesini istiyoruz.” dedi.
Süt üreticileri, daha önce et fiyatlarının hızla düştüğünü ve besicilerin kısa süreli destek aldığını söyleyerek, benzer uygulamanın süt üreticilerine de getirilmesini istediler. Üreticilerin önerdiği destek miktarı sütün kilosuna 6 ila 10 Ykr düzeyinde.
Süt üreticileri ayrıca, süt fiyatlarındaki istikrarsızlık devam ettiği sürece hayvanlarını satmak zorunda kalacaklarını dile getirdiler.

Elhamdülillah Fenerliyim
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Süt üreticilerinden Sütlü Protesto
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 08:42:55 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv