10 bin sozlesmeli ogretmen atandi. Atama sonuclari icin TIKLAYIN
Bakan Huseyin Celik, MEB Basogretmen Salonunda duzenlenen torende, bugun yapilanla birlikte bu yil icin atamasi planlanan 40 bin ogretmen sayisinin asilmis olacagini soyledi. Bu donemde gorev yapan ogretmenlerin ucunden birinin kendi hukumetleri doneminde atandigini anlatan Celik, bunu cok onemsedigini belirtti.
ATAMA SONUCLARI ICIN TIKLAYIN
Celik, 2003 yilindan bu yana kamunun kullanimina tahsis edilen kadrolarin asgari yuzde 50'sinin Milli Egitim Bakanligina tahsis edildigini belirterek, ''Basbakanimiz, pek cok vesileyle bu mesele gundeme geldigi zaman, diger butun bakanliklar bir yana Milli Egitim Bakanligi bir tarafa ifadesini kullanmistir'' diye konustu.
Bakan Celik, 2008 yili icerisinde ihtiyac olan branslarda ogretmen atamalarina devam edeceklerini bildirdi. Ogretmen atamasi konusunda yaptiklari yenilikleri anlatan Celik, ilk defa nokta tayinin kendi donemlerinde basladigini soyledi.
MUZIK OGRETMENLERI
Celik, bugunlerde basinda ''muzik ogretmenleriyle ilgili bazi haberlerin yer aldigini'' belirterek, sunlari kaydetti:
''Bu haberlerin gercekle uzaktan, yakindan ilgisi yoktur. Bugun sistemde 6 bin kusur muzik ogretmeni calismaktadir. Bunun 2 bin 140'i bizim hukumetimiz doneminde atanmistir. Peki, daha once cok fazla muzik ogretmeni vardi da biz onlari isten mi attik ya da onlari istifa etmeye mi zorladik? Birileri bir sey soyledigi zaman, soyleyecegi zaman 3 kere dusunup bir kere soylemesi lazim.
Bu konuda da yayin yapan basin organlari bize muracaat ederlerse, biz onlara en dogru haberi veririz ama A dernegi, B dernegi kendine gore bir yorum yapabilir. Demokrasinin oldugu ulkelerde konusma hurriyeti vardir. Ancak konustuklariniz eger birini tohmet altinda birakiyorsa, soylediginiz seyin gercekle ilgisi yoksa, Turkiye hukuk devletiyse, bu soylediklerinizden dolayi her hangi bir davayla muhatap oldugunuz zaman bundan da sikinti duymamalisiniz.''
Celik, Milli Egitim Bakanliginin ''Turkiye'nin istikbal davasini guden bir bakanlik'' oldugunu ifade etti.
Huseyin Celik, medyanin kendilerine destek olmasi halinde ''mutesekkir olacaklarini'' belirterek, ''Ancak kisir tartismalarla, isin ozunu terk ederek spekulasyonlarla ugrasmanin Milli Egitime de, egitim camiasina da, bu yayini yapan gazetelere de faydasi olmaz'' dedi.
''IDEALIST OLMAK...''
Atamasi yapilan ogretmenlerin Turkiye'nin degisik yerlerinde goreve baslayacagini belirten Celik, ''Goreve basladiginiz yerde bazi eksikliklerle karsilasabilirsiniz. Idealist olmak butun ulasabileceginiz kaynaklara basvurarak bu eksiklikleri gidermeyi gerektirir'' dedi.
Atanacak ogretmenlerin cifte bayram yasayacaklarini ifade eden Celik, ogretmenlerin Kurban Bayramini ve yeni yilini kutladigini soyledi.
Konusmalarin ardinda, Bakan Celik, salonda bulunan kisilerden kura numarasi alarak ogretmen atamasini bilgisayar ortamindan baslatti. Atama isleminin sonucunda 10 bin 40 sozlesmeli ogretmenin atamasi yapildi. Sonuclar, Milli Egitim Bakanliginin ''http//personel.meb.gov.tr'' adresinden duyurulacak.
Torenin ardindan, salonda bulunup atamasi yapilan ogretmenlerle sohbet eden Celik, kendilerine basarilar diledi. Bu sirada, bir gazetecinin, ''ogretmenlerin is birakma eylemine'' iliskin sorusu uzerine Celik, ''Bu konuyla ilgili genelge yayinladik. O illegal bir eylemdir'' dedi.
AA