Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 sonsuzu istiyorsun

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: sonsuzu istiyorsun  (Okunma Sayısı 381 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 27, 2006, 11:53:43 ÖÖ »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

sonsuzu istiyorsun

Türk matematik dünyasının değerli hocalarından biri olan Sabuncuoğlu'nu, özellikle üniversiteyi Ankara'da okuyanlar iyi bilir. Sabuncuoğlu, ilkelerinden taviz vermeyen sert bir hocadır. Öğrencilerinden biri Hoca'nın sınavından 59 almış. O okulda geçme notu 60 olduğundan, sadece 1 puana ihtiyacı varmış. Hocadan, o 1 puanı istemeye karar vermiş. Sabuncuoğlu'nun kapısını büyük bir saygıyla tıklatmış. İçeriden boğuk bir "Gir" sesi gelmiş. Kafasını odaya uzatmış. Hoca odada, saçı başı dağılmış, konsantre bir biçimde çalışıyormuş. Bizimki epey çekinerek, "Hocam, durumum böyleyken böyle, okulu bitirmem size bağlı" falan diye kekelemiş.

Hoca bizimkine şöyle bir bakmış. Matematikçi ya, odasında karatahta da eksik değil tabii. "Al şu tebeşiri. Bir sayı doğrusu çiz" demiş. Öğrenci şaşkın şaşkın çizmiş. "Şimdi bana 59 ve 60'ın yerini göster" demiş. Oğlan göstermiş. Hoca bu kez, "59 ile 60 arasında kaç sayı var oğlum?" diye sormuş. Bizimki, Sabuncuoğlu'nun, istediği o 1 puan için sözlü yaptığını sanıp heyecanlanmış. Düşünmüş taşınmış ve "Sonsuz, hocam" cevabını vermiş. Hoca gülümsemiş, "Afferin evladım, bildin" demiş. Bizimki de sevinmiş tabii. Ama Sabuncuoğlu, masasının başına dönerken "Gördüğün gibi; sen benden sonsuzu istiyorsun. Bunu sana kimse veremez" demiş.

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: sonsuzu istiyorsun
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 08:15:00 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2006, 12:02:57 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

sonsuzu istiyorsun

hocada halt etmiş yani.vermeyeceksen verme arkadaş.illede yaptğı harekete bir akademik boyut kazandıracak ya.!!
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2006, 08:31:48 ÖS »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

sonsuzu istiyorsun

Terbiyesiz hoca..
Böle kırıklar olur zaten hep adam prof olmuş ama tahtalar eksik.....
Bizde de bi bölüm başkanı vardı kağıtları havaya atar masanın üstüne düşen kağıtlar geçerdi..Buna bizzat şahit oldum..Ben 1,5 soru yaptım benden çok iyi yapanlar kaldı nasıl olduysa ben geçtim.
İki arkadaşım okulu uzattı yavşağın yüzünden biri hala boşta...Yazık değil mi adama..iş mi şimdi bu...

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv