Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » DİNİ BİLGİLER » Dini bilgiler
 SONSUZ NUR'U SELAMLAMAK:D

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: SONSUZ NUR'U SELAMLAMAK:D  (Okunma Sayısı 1230 defa) Seçenekler Arama
« : Mart 14, 2009, 04:03:27 ÖS »
koçyiğit
Üye Bilgileri Selendili
*

SONSUZ NUR'U SELAMLAMAK:D

KUTLU DOĞUM MÜNASEBETİYLE EFENDİMİZ( S.A.V.)EFENDİMİZE SALAVAT KAMPANYASINA VARMISINIZ?

Salat tebrik dua istiğfar rahmet gibi manalara gelir.Cismaniyetin zindandan çıkıp ruhun ve kalbin sonsuza müteveccih derece-i hayatına çıkabilmek adına Peygamber (s.a.v.)den yardım dilemenin adıdır.
      Bir sahabe efendimiz bütün duasını Efendimiz (s.a.v.)e ayırıyor.Buna rağmen
Efendimiz(s.a.v.)ona daha fazla yapsan senin için daha iyi olur buyuruyor.Günde yüz defa                                                                                                                                                                                                           
Salat-u selam ve yanında istiğfar diyorsanız henüz kapıdasınız demektir.Onun şefaatine bir sera gibi sığınmasanız kurtulamassınız.Çünkü Allah,a (c.c)giden yol O,na uğrar,öyle gider.Kurtuluş vizesi O,nu tanımakla alınır.
       Hz Peygamber,e (s.a.v.)salavat getirmek Rabbimizin emri olduğu gibi konu ile ilgili çok sayıda hadis-i şerif bulunmaktadır.Yüce Allah şöyle buyuruyor:MUHAKKAK Kİ ALLAH VE MELEKLERİ PEYGAMBER,E HEP SALAT EDERLER.EY İMAN EDENLER –SİZDE O.NA SALAT EDİN VE TAM BİR İÇTENLİKLE SELAM VERİN.(ahzab.33-56).Hadisi şeriflerde ise şu haberleri görüyoruz.Yanında adım zikrolunup da bana salavat getirmeyen kimsenin burnu sürtülsün-Kim bana bir defa salat getirirse Allah da ona on salat getirir ve on günahını affeder,on derece yükseltir.
       Kıyamet günü bana insanların en yakını bana en çok salavat edendir.Gerçek cimri yanında anıldığım halde bana salavat etmeyendir.Yeryüzünde Allahın seyyah melekleri vardır Onlar ümmetimin selamını (anında)bana ulaştırırlar.
(kırık testi-tirmizi-nesai-)

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: SONSUZ NUR'U SELAMLAMAK:D
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 08:14:35 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 12:01:50 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

mutlu olmak için mutlu etmesini bileceksin

Ynt: SONSUZ NUR'U SELAMLAMAK:D

Süfyan-ı Sevri(k.s)'den bir menkıbe

Kabe-i Muazzamayı tavaf ediyordum.O esnada bir kimseyi gördüm.Her adımda salavat-ı şerife getiriyordu.Merakla kendisine sordum:
Niçin sadece salavat-ı şerife okuyorsun? Her makamın bir duası vardır.Başka dua bilmiyor musun?
O kimse bana dönerek şunları anlattı:
Babamla beraber,Hac niyetiyle yola çıkmıştık.Gelirken babam yolda vefat etti.Yüzü siyah,gözleri gök, başı hınzır başına dönmüş, kendisini çok korkunç bir hal almıştı.Ben mahcup olmaktan korktuğum için, durumu kimseye söyleyemedim.Mahzun ve mükedder olarak babamın yüzünü örttüm.Bir müddet sonra gecenin sessizliği ortalığı kaplamıştı.
Üzerimdeki hayret ve dehşet hiç geçmemişti.Bir taraftan yolculuğun verdiği yorgunluk, bir taraftan başıma gelen bu sıkıntı beni iyice yormuştu.Gayr-i ihtiyari uykunun kollarına bırakmıştım kendimi.
Çok geçmemişti ki, rüya mıydı gerçek miydi, bilemedim. Çadırı beyaz elbiseleri içerisinde nurani bir zat şereflendirdi.
Birden etrafı çok güzel bir koku kapladı.o güne kadar ondan daha güzelini koklamamıştım.İzzet ve vakarla gelip, babamın başı ucuna oturdu.Yüzünden perdeyi kaldırarak, mübarek elini babamın yüzüne sürdü.İçerideki matemin yerini sürur, zulmetin yerini ise nur almıştı.

Gözlerimi, o zatın mübarek yüzünden başka bir tarafa çeviremiyordum.Bir ara gözüm babamın yüzüne ilişti.Gördüklerim hayretimi daha da artırdı.Babamın yüzü eskisinden daha güzel görünüyordu.

O mübarek zat, babamın yanından aynı vakarla kalkıp ayrılacakken;hemen minnet ve şükran ifadeleriyle:
Siz kimsiniz,beni ve babamı bu gurbet elinde, bu büyük beladan kurtardınız diyerek eteğine sarıldım.
Ben Sahib-i Kur'an Muhammed Mustafa'yım.Senin baban günahkar biriydi.Ama, benim üzerime salavat-ı şerife getirmeyi de hiç ihmal etmezdi.Babanın bu halini, her gün okuduğu salavat-ı şerifeyi bana getiren melek haber verdi, dedi ve gözden kayboldu.

Uykudan uyandım.Rüyada hissettiğim güzel koku çadırın içindeydi.İlk işim korku ve merakla babamın yüzünü açmak oldu.Perdeyi kaldırdığımda gözleri sürmelenmiş, yüzü nurlanmış, içindeki sürur yüzüne aksetmiş olduğu halde babamı görünce, gözyaşlarıma hakim olamadım.

Ve o günden sonra ahdettim.Devamlı olarak salavat-ı şerife ile meşgul oldum.

« Son Düzenleme: Mart 15, 2009, 12:06:59 ÖÖ Gönderen: gazipaşa » Logged

insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2009, 12:02:58 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

ben tüm müslüman kardeşlerimizi okuyabildiği kadar salavat okumaya davet ediyorum ilki benden olsun 100 adet alıyorum

insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2009, 12:19:23 ÖÖ »
semiş
Üye Bilgileri Selendili

100 tanede ben alayım o zaman
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2009, 09:01:11 ÖÖ »
koçyiğit
Üye Bilgileri Selendili
*

gayret bizden gerisi Allah,tan lütfen çevremizdki tanıdıklarımızdan da toplayalım.Benden de 1000 tane
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2009, 11:10:02 ÖÖ »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

1000 adet de ben alayim.
« Son Düzenleme: Mart 16, 2009, 03:16:32 ÖS Gönderen: akyuznet » Logged
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2009, 12:00:48 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

allah sizden razı olsun arkadaşlar 1000 tanede ben aldım

« Yanıtla #7 : Mart 19, 2009, 10:03:02 ÖS »
koçyiğit
Üye Bilgileri Selendili
*

vaybe şu halimize bak koca forumda salavat kampanyasına katılan kaç kişiyiz kendi adıma üzüldüm ,çanakkale şehitleri adına da hatim kampanyası düşünüyordum ama sadece düşünüyorum halimize bakarak ama ümitsiz değilim .
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2009, 07:24:01 ÖS »
semiş
Üye Bilgileri Selendili

vaybe şu halimize bak koca forumda salavat kampanyasına katılan kaç kişiyiz kendi adıma üzüldüm ,çanakkale şehitleri adına da hatim kampanyası düşünüyordum ama sadece düşünüyorum halimize bakarak ama ümitsiz değilim .
üzülmeyin kalan sağlar bizimdir. rolleyes
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2009, 07:43:09 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

arkadaşlar moralinizi bozmayın zamanında ben tek başıma geziyordum bu forumda şimdi en azında sizler varsınız zamanla inşallah allahın izniyle çoğalıp nice hatimler indiririz ümidinizi kesmeyin

« Yanıtla #10 : Mart 21, 2009, 03:06:23 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

« Yanıtla #11 : Mart 21, 2009, 03:08:46 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

« Yanıtla #12 : Mart 21, 2009, 04:27:00 ÖS »
koçyiğit
Üye Bilgileri Selendili
*

olmyo böyle hocam ses getirecek birşeyler yapmak lazım ama ne yapılabilir bi çare
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2009, 08:13:37 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

çare aktif üyeler toplamak ben kendi çabalarımla biraz uğraşıyorum ama yalnız kalıyorum selendili olması şart değil önemli olan sohbete katılması arkadaş akraba eş dost falan herkes olur eski üyelerin katılacağı yok bazılarıyla görüştüm küsmüşler foruma gelmiyorlar benim yapabilecğim bukadar

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv