« : Mart 14, 2007, 11:17:48 ÖS » |
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2007, 12:44:08 ÖS » |
emiray
|
otobüslerin lüks ve konforlu hale getirilmesi bizler için iyi bir hizmet aracı oldu..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2007, 02:37:28 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2007, 03:03:35 ÖS » |
emiray
|
Otobüsler yenilendimi?? evet yenilendi... hepsi 403 ve safir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2007, 03:48:20 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2007, 05:57:05 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2007, 11:56:04 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2007, 03:13:37 ÖS » |
mehmetakgün
|
kula yolcularının onemi ne?cok merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
Durumum ÇEWRİMİÇİ,Beynim MEŞGUL,Ruhum HEMEN DÖNECEK,Aklım DIŞARDA,Elim TELEFONDA,Kalßim ÇEWRİMDIŞI!...
|
|
|
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2007, 08:24:11 ÖS » |
seyman
|
kula yolcularının onemi ne?cok merak ediyorum birkaçdefa selendide izmire gidip gelmen lazım bizim anlatmamız boş olur
|
|
|
|
|
|
Havaya bakar hava alırsın, Toprağa bakar dua alırsın...
|
|
|
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2007, 09:00:58 ÖS » |
hayrunnisa
|
millet selendiye değil kütahya seyahate gidecek ama onada Selendililiye yakışır bir tarzda müsade etmiyolar.Önce hizmet yapsınlar sonra yorum.Hiç bir Allah ın kulu varmıki merak ediyorum memnunum diyecek.Çift bilet kesmeler, Selendiden izmire kadar heran kaldırılabilme , su isteyince ters ters bakmalar, milletin habire yerini değiştirmeler, kendisi cayır cayır telefonla konusurken bide tel. yasak demeler .... daha neler neler.Nede olsa Selendiliyiz.Farklı olsa şaşardım zaten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2007, 07:52:04 ÖÖ » |
|
since
|
millet selendiye değil kütahya seyahate gidecek ama onada Selendililiye yakışır bir tarzda müsade etmiyolar.Önce hizmet yapsınlar sonra yorum.Hiç bir Allah ın kulu varmıki merak ediyorum memnunum diyecek.Çift bilet kesmeler, Selendiden izmire kadar heran kaldırılabilme , su isteyince ters ters bakmalar, milletin habire yerini değiştirmeler, kendisi cayır cayır telefonla konusurken bide tel. yasak demeler .... daha neler neler.Nede olsa Selendiliyiz.Farklı olsa şaşardım zaten. doğruyu söylemek gerekirse ben şimdiye kadar sel-kaya da hiç mağdur olmadım... hemen hemen her ay selendi ye gider gelirim... yani memnunum... hizmette kusurları olabilir belkide ama bizlerde anlayışlı olmalıyız... aliağada çalıştığım için ve dolayısıyla izmir aliağa arasındaki mesafeyi genelde aliağa otobüsleriyle gidip geldiğim için sel-kaya hizmetlerine kötü diyen arkadaşlara birde izmir aliağa arasındaki 60 km.lik mesafeyi küçük otobüslerle vede özellğikle yaz aylarında ayakta ter kokuları içinde çekmelerini tavsiye ederim.. bir kez izmir aliağa arası yolculuk yapın ondan sonra sel-kaya ya varan otobüsleri gibi hizmet yapıyor demesseniz arap olayım...:21: birde şunu ekleyeyim izmir aliağa arası 60 km ve otobüsleri bu kadar kısa bir mesafeyi 1 saat 15 dakikada alıyorlar... küçük otobüslerde zaten koltuklardan dolayı rahat oturamıyoruz birde 1 saat 15 dakikalık yol çin işkencesi gibi.. aliağa nın nüfusu şuanda 80.000 olduğu tahmin ediliyor... 80.000 nüfuslu aliağa otobüsleri küçük ve eski ısuzulardan oluşuyor hatırlatayımda.. birde şunu eklicem her sabah 8:15 de selendiden manisaya giden 403 lerde eski kula yolundan gidiyor.. eski kula yolu da 1950 lerden kalma ve çok bakımsız o 200-300 milyarlık koca otobüsler mahvaluyor sırf hizmet için.. yoksa o taraftan aldıkları yolcuların parası o otobüslerin bakım masraflarını bile karşılamaz... biz insanoğluyuz hiçbir zaman tatmin olmayız.. bugün sel-kaya hizmetleri son derece mükemmel olsa yine bir bahane bulur ve suçlarız.. o otobüslerde çalışan şöför ve mavinler yerine kendimiz olalım bir an için.. aynı konumda olsak biz ne yapardık? biz insanoğluyuz 1 isterken 3 ü nasıl isteriz diye düşünürüz 3 ü alacağımızı hissettikmi 5 in yolunu gözleriz... 1 yetmez 3 olsun 3 yetmez 5 olsun 5 yetmez hepsi bizim olsun... :35: :35: :35: 
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2007, 08:45:19 ÖÖ » |
tefenli
tefenli
|
belkide selendiye bu yüzden gitmek istemiyorum hep ayakta gitmekten sıkıldım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2007, 10:52:41 ÖÖ » |
|
since
|
belkide selendiye bu yüzden gitmek istemiyorum hep ayakta gitmekten sıkıldım eskiden sürekli ayakta yolcu alınıyordu şimdi eskisi kadar değil,çok nadir ayakta yolcu götürüyorlar.. trafik denetlemeleri zaten sıkı..:75:
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2007, 05:36:21 ÖS » |
seyman
|
doğruyu söylemek gerekirse ben şimdiye kadar sel-kaya da hiç mağdur olmadım... hemen hemen her ay selendi ye gider gelirim... yani memnunum... hizmette kusurları olabilir belkide ama bizlerde anlayışlı olmalıyız... aliağada çalıştığım için ve dolayısıyla izmir aliağa arasındaki mesafeyi genelde aliağa otobüsleriyle gidip geldiğim için sel-kaya hizmetlerine kötü diyen arkadaşlara birde izmir aliağa arasındaki 60 km.lik mesafeyi küçük otobüslerle vede özellğikle yaz aylarında ayakta ter kokuları içinde çekmelerini tavsiye ederim.. bir kez izmir aliağa arası yolculuk yapın ondan sonra sel-kaya ya varan otobüsleri gibi hizmet yapıyor demesseniz arap olayım...:21: birde şunu ekleyeyim izmir aliağa arası 60 km ve otobüsleri bu kadar kısa bir mesafeyi 1 saat 15 dakikada alıyorlar... küçük otobüslerde zaten koltuklardan dolayı rahat oturamıyoruz birde 1 saat 15 dakikalık yol çin işkencesi gibi.. aliağa nın nüfusu şuanda 80.000 olduğu tahmin ediliyor... 80.000 nüfuslu aliağa otobüsleri küçük ve eski ısuzulardan oluşuyor hatırlatayımda.. birde şunu eklicem her sabah 8:15 de selendiden manisaya giden 403 lerde eski kula yolundan gidiyor.. eski kula yolu da 1950 lerden kalma ve çok bakımsız o 200-300 milyarlık koca otobüsler mahvaluyor sırf hizmet için.. yoksa o taraftan aldıkları yolcuların parası o otobüslerin bakım masraflarını bile karşılamaz... biz insanoğluyuz hiçbir zaman tatmin olmayız.. bugün sel-kaya hizmetleri son derece mükemmel olsa yine bir bahane bulur ve suçlarız.. o otobüslerde çalışan şöför ve mavinler yerine kendimiz olalım bir an için.. aynı konumda olsak biz ne yapardık? biz insanoğluyuz 1 isterken 3 ü nasıl isteriz diye düşünürüz 3 ü alacağımızı hissettikmi 5 in yolunu gözleriz... 1 yetmez 3 olsun 3 yetmez 5 olsun 5 yetmez hepsi bizim olsun... :35: :35: :35:  dostum anlaşılan biletli koltuğunu kaybetmemişsin ben kaybettim ve halen hafızamdan çıkmıyor sonuçta selendinin otobüsü istemessek zaten vermezler hismeti istersen alırsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2007, 05:41:37 ÖS » |
|
ÜNAL TÜZ
|
Bana ne Aliağanın ter kokan arabalarından kardeşim.Ben Selendiliyim.İnsanlar memnun olsa hizmet iyi olsa güleryüz olsa daha güzel olmazmı sence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2007, 08:13:20 ÖÖ » |
|
since
|
Bana ne Aliağanın ter kokan arabalarından kardeşim.Ben Selendiliyim.İnsanlar memnun olsa hizmet iyi olsa güleryüz olsa daha güzel olmazmı sence. tabiki güleryüz ve insanlara hak ettiği şekilde davranmak hepimizin hakkı... ayrıca ben aliağa otobüslerini örnek verirken bu olaya at gözlüğüyle bakmamamız gerektiğini belirtmek için verdim.. sel-kaya nın hizmetleri kötü olabilir ama kötünün de kötüsü var ve buna da şükür dememiz gerektiğini göstermek için ben o örneği verdim... sel-kaya otobüsleri 403 değilde küçük hurdaya dönüş otobüsler olsaydı mecburen birçoğumuz yine binecektik.. belki ünal sen binmezdin ama senin arkadaşların senin köylülerin mecburen binecekti.. eğer arabamız yoksa ve selendiden her saat sadece sel-kaya otobüsleri hizmet veriyorsa biz onlara binmekte mecburuz... ama varsa alternatif ona binin kimse sizi zorla sel-kayaya bindirmiyor dimi? ayrıca kütahyalılar günde sadece bir kez geçiyor sel-kayayı beğenmeyen sabah 11 de geçen kütahyalılara biner herkes özgür istediği araca biner.. ayrıca şehir içinden geçen otobüslere yolcuyu sadece selkayamı aldırmıyor? sıkıysa turgutludan geçen salihli ve selendi arabasına binin anında arabanın camlarını indirirler karşı çıkanda bir ton sopa yer. denemesi bedava kendine güvenen turgutluda manisaya giden salihli arabasına binsin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : Nisan 04, 2007, 08:25:07 ÖÖ » |
|
since
|
dostum anlaşılan biletli koltuğunu kaybetmemişsin ben kaybettim ve halen hafızamdan çıkmıyor sonuçta selendinin otobüsü istemessek zaten vermezler hismeti istersen alırsın haklısın dostum böyle bir olayla hiç karşılaşmadım.. şunu unutmayalımki arkadaşlar ilçemiz giderek küçülmekte.. haliyle ilçemize sel-kaya bile fazla bence.. ilçemizin küçülen potansiyeline rağmen kimse kalkıpta sel-kayaya rakip bir şirket kurupta iflas etmeyi göze alamaz.. ayrıca dostum uşakta egemen firmasına kızdığı için anadolu firmasını kuran kişi senden daha kötübir olayı yaşadığı için busektöre girmiş.. rahmetli uşak egemen in istanbula giden otobüsünde rahat gitmek için 2 bilet almış.. adam tek koltukta sıkıçmamak için 2 bilet almasına rağmen yanına birini oturmuşlar kendi bileti olduğu halde... demekki senden daha kötü bir duruma düşmüş.. demekki bunlar olağan şeyler.. sel-kayada yapıyor ama uşak egemen dahada kötüsünü yapıyor.. kötününde kötüsü olduğunu unutmayalım ve halimize şükredelim... eskiden istanbul a gitmek için gündüzden izmir e yada salihliye gitcen oralarda boş otobüs varsa gitcen.. oralarda otellerde sürünüyor idik yer olmadığı zaman.. şimdi ise haftada iki kez ilçemizden istanbula otobüs gidiyor.. işte hizmet budur.. çok rahat bir şekilde ne salihlide bilet aracan nede izmirde yer bulucam korkusu yaşamadan biletimizi alıp saati geldiğinde binip istanbul a gidebiliyoruz... benim kardeşimde istanbulda ve selendiye gelmek için eskiden önce maniaya gelir manisadan salihliye oradanda selendiye giderdi.. istanbuldan selendiye ancak 20-21 saatde gelirken şimdi ise 13-14 saatte manisada salihlide rezil omadan uyuya uyuya direk selendiye geliyor.. bu hizmet değilmi sizce arkadaşlar? mutlaka sel-kaya hizmet anlamında süper değil ama kötüde değil yani.. en azından ulaşım sorunumuza dert bulmuşlar.. bırakalım mavin gülmesin? karı kocamı olcaz mavinle şöförle... saatimiz gelir bineriz saatimiz gelir ineriz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Nisan 04, 2007, 08:32:32 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2007, 08:46:52 ÖÖ » |
|
since
|
Dekerleklerin önüne daş gelmesin inş. hııııı :21:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2007, 01:25:37 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #20 : Nisan 04, 2007, 01:35:02 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #21 : Nisan 04, 2007, 01:48:21 ÖS » |
|
since
|
işte asıl sorun bu. bu şekilde düşünmek basite kaçmak olur.adamlar da senin gibi düşünüyor since. nası olsa mecburen binecekler. hizmetmiş şumuş bumuş hiçde önemli değil onlar için. tekel oluşturmuşlar. tek bi firma var diye istediklerini yapıyolar. aynı şey turgutlu birlik ve özlem içinde geçerli. izmirden turgutluya gelirken ya da turgutludan giderken bi sürü seçenek olmasına rağmen sadece turgutluya binebiliyoruz. diğerleri almıyor malesef. ama böyle bir şey olmaz,olmaması lazım. yolcu özgürdür istediğine biner,demokrasinin gereği budur. cam kırmak,dayak atmak yerine verdikleri hizmetle yolcuları çekmek için neden uğraşmıyolar. eskiden selendi otobüslerinde su istemeye çekiniyoduk. şimdilerde biraz daha iyi ama sonuçta aynı. 2,5 - 3 saatlik yolda yarım bardak fantayla ve kıytırık bi kek vermekle hizmet olmaz basite kaçmak değil dostum.. benim söylemek istediğim bunada şükür demeliyiz... hiç olmamasındansa en azından olması daha hayırlıdır.. ayrıca tabii burda sel-kaya çalışanları yok konuşmak kolay birde sel-kayada çalışan mavinlere şöförlere sormak lazım? binbir türlü insanla uğraşıyorlar... kimi otobüse çamurlu ayakkabılarını azıcık olsun temizlemeden çıkıyor kimi torba olmasına rağmen istemeyip otobüsün içine kusuyor kimi fiyatlar standart olmasına rağmen pazarlık yapıyor kimi otobüste simit,ekmek vb. düzensiz olarak tüketip kırıntı dolduruyor kimi otobüste çerez yiyor kimi otobüslerde telefon kullanılması yasak olduğu halde kapatmıyor kimi telofonla konuşurken bağıra bağıra konuşuyor(sanki karşısındaki sağır) kimi çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle sohbet ediyor kimi olmadık yerlerde otobüsten inmek istiyor kimi otobüsün perdeleriyle oynayarak onlara zarar veriyor kimi bilet almasına rağmen hareket saatinde otobüsteki yerine geçmiyor kimi zarf veya göndereceği eşyadan ücret isteyen mavin ve şöförle tartışır arkadaşlar neticede onlarda insan,hata yapabilirler yanlış davranışlar sergileyebilirler... onlarında sabrı bir yere kadar... bizler onlara karşı saygılı olursak onlarda herhalde bizi dövmezler... vatandaş olarak bizlerde toplumun bazı kurallarına uymalıyız.. saydığım durumların bazılarıyla eminim birçoğumuz karşılaştık,kimiz şöföre kızdık kimimiz mavine kimimizde otobüsteki yolcuya....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : Nisan 04, 2007, 02:01:17 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #23 : Nisan 04, 2007, 02:08:17 ÖS » |
|
since
|
forum herkese açık,onlarda gelsin eleştirilere cvp versinler. yanıldığımızı bize inandırsınlar,bide alkışlayalım. birde şu var merak ettiğim. firma ismi sel-kaya olana kadar neler yaşandı. bize geçmişi hatırlatabilecek olan varmı. bildigim kadarıyla selendi turizm vardı. normalde otobüs hatlarına girmek zordur. otobüsün maliyetinden daha fazla maliyet gerektirir. o rekabet günlerinde neler yaşandı. acaba aynı şeyi bi başkası yapsa şu an ki firmanın tepkisi ne olur. evet geçmişte hiçde hoş olmayan olaylar yaşandı..:8: tabiki sel-kayadan birisi çıkıp burada açıklama yapsa iyi olurdu. belkide internete ayıracak zamanları olmasa gerek..:75: burada tabiki yanlışları eleştireceğiz.. ama şunuda unutmamak gerekir bazen kendimizi o insanarın yerine koyalım.. her zaman müşteriler mağdur olmuyordur herhalde? bazende sel-kaya çalışanlarıda mağdur oluyordur.. kolay değil hergün seferlerde can taşıyorlar... asıl zor olanı ise kendi canlarından çok otobüste taşıdıkları yolcuların canından sorumlular...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : Nisan 04, 2007, 04:35:04 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #25 : Nisan 04, 2007, 04:49:08 ÖS » |
seyman
|
selendi seyahat mavın ve söförlerini kursa yollayıp topluma uyarlarsa selendiden açilıp KÜTAHYA ANADOLU SALİHLİ gibi firmalara erişir halkeğitime kaydolsunlar :45: :45: :45:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : Nisan 04, 2007, 09:00:20 ÖS » |
mehmetakgün
|
ben izmirde oturuyorum.neden kula yolcuları otobusun bi tarafına toplanıyo?
|
|
|
|
|
|
Durumum ÇEWRİMİÇİ,Beynim MEŞGUL,Ruhum HEMEN DÖNECEK,Aklım DIŞARDA,Elim TELEFONDA,Kalßim ÇEWRİMDIŞI!...
|
|
|
« Yanıtla #27 : Nisan 04, 2007, 09:02:25 ÖS » |
mehmetakgün
|
birkaçdefa selendide izmire gidip gelmen lazım bizim anlatmamız boş olur ben zaten izmirde oturuyorum we bi anlam weremedim kula yolcularının otobusun bi tarafına toplanmalarına.yani cok gidip geldim izmire sen merak etme.sadece nedenini bilen war mı diye sordum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : Nisan 05, 2007, 08:46:18 ÖS » |
|
GIRLIYAN
|
kulamı once selendı mı? o zaman kulalı lara kıyak mı oluyo ne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : Nisan 05, 2007, 08:53:10 ÖS » |
|
|