« : Şubat 08, 2007, 09:57:08 ÖÖ » |
|
_KoSoVaLı_
|
Selendi Ismi Nasil Marka Yapilabilir.
|
|
|
|
|
|
BIR GUN ANLARSIN HAYAL KURMAYI, BEKLEMEYI, UMIT ETMEYI. LANET EDERSIN YASADIGINA. MAZIDEN NE KALMISSA YIRTAR ATARSIN NEFRET EDEREK!
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2007, 10:01:06 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2007, 11:14:02 ÖÖ » |
|
_KoSoVaLı_
|
işi hemen o kısma sokmayalım yahya bu ciddi bir durum.diğer ilçeler nakıldığında çok geri kalmış durumda selendi.sanki manisa dan bi ilçe değilmiş gibi tanınmıyor.tanınması şart.
|
|
|
|
|
|
BIR GUN ANLARSIN HAYAL KURMAYI, BEKLEMEYI, UMIT ETMEYI. LANET EDERSIN YASADIGINA. MAZIDEN NE KALMISSA YIRTAR ATARSIN NEFRET EDEREK!
|
|
|
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2007, 11:27:21 ÖÖ » |
|
since
|
eskindeki maden ocağı tekrar faaliyete geçirilebilinirse selendi ismi marka haline gelebilir... selendi maden ocağı gibi..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2007, 11:37:44 ÖÖ » |
|
_KoSoVaLı_
|
Selendi Ismi Nasil Marka Yapilabilir. evet kanarya yorumlarını bekliyorum bu konu hakkında.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2007, 03:04:31 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2007, 03:12:14 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2007, 08:18:07 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2007, 08:19:25 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2007, 10:55:36 ÖÖ » |
|
_KoSoVaLı_
|
selendi yöremize ait türküleri oyun havalarını bu siteye koysak ve muhabbet ederken dinlesek nasıl olur.ben selendiye uzak yaşıyorum ve bu yörenin türkülerini burada bulmakta zorlanıyorum.ve oyun havalarınıda çok beğeniyorum.umarım burada ki yetkili kişiler bu dediğimi yaparlar.yapılırsa çok sevinirim tüm selendililer adına söylüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2007, 11:50:06 ÖÖ » |
Saban
|
Selendililer olarak hep aynı kalmaktan, değişmemekten, gelişememekten, işsizlikten yakınıp duruyoruz. Belki de bu yakındığımız özelliklerimiz bizim için avantajdır. Eski kuşak hep "nerde o eski günler, bayramlar" deyip eskinin hiç değişmemesini, bugün de eskiyi çok özlediklerini söylemezler mi? Biz bu eski kültürümüzü yozlaştırmadan koruyabilmiş nadir yerlerden biriyiz. Ve bu özelliğimizi turizm amaçlı kullanabiliriz. Günümüzde kültür turizmi gittikçe popüler hale gelmekte. Artık kimse kalabalık insanların bulunduğu deniz kenarlarına tatile gitmek istemiyor. Yeni yerler, ve yaşamlar tanımak istiyor. İlçemizde bir turizm şirketi kurulup yörük kültürü tanıtılsa, yörük köylerine gezi düzenlense, yörüklerle birlikte insanlar hayvanlara baksa, süt sağsa, yiyip içse, atasporumuz olan ciritlr ilgili hafta sonu gösterileri yapılsa, insanlar ata binip kır gezileri yapsa, bunları yapacak girişken insanlarımız olsa, işsizlikten yakınmak yerine böyle işlere girişmeyi düşünsek Selendi bir marka olabilir. Doç Dr Şaban Gürcan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2007, 08:28:11 ÖÖ » |
|
since
|
Selendililer olarak hep aynı kalmaktan, değişmemekten, gelişememekten, işsizlikten yakınıp duruyoruz. Belki de bu yakındığımız özelliklerimiz bizim için avantajdır. Eski kuşak hep "nerde o eski günler, bayramlar" deyip eskinin hiç değişmemesini, bugün de eskiyi çok özlediklerini söylemezler mi? Biz bu eski kültürümüzü yozlaştırmadan koruyabilmiş nadir yerlerden biriyiz. Ve bu özelliğimizi turizm amaçlı kullanabiliriz. Günümüzde kültür turizmi gittikçe popüler hale gelmekte. Artık kimse kalabalık insanların bulunduğu deniz kenarlarına tatile gitmek istemiyor. Yeni yerler, ve yaşamlar tanımak istiyor. İlçemizde bir turizm şirketi kurulup yörük kültürü tanıtılsa, yörük köylerine gezi düzenlense, yörüklerle birlikte insanlar hayvanlara baksa, süt sağsa, yiyip içse, atasporumuz olan ciritlr ilgili hafta sonu gösterileri yapılsa, insanlar ata binip kır gezileri yapsa, bunları yapacak girişken insanlarımız olsa, işsizlikten yakınmak yerine böyle işlere girişmeyi düşünsek Selendi bir marka olabilir. Doç Dr Şaban Gürcan ŞABAN bey e yürekten katılıyorum... özelliklede ata sporumuz olan cirit oyunlarını yeterince tanıtamıyoruz... her hafta sonu cirit müsabakaları yaparak internette cirit le ilgili tanıtıcı video lar sunarak ve kültür bakanlığı ve manisa valiliğiyle sürekli temasa geçerek cirit i ve ilçemizin adını tüm dünyaya duyurabiliriz...:35: :35:
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2007, 08:53:55 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2007, 08:18:15 ÖÖ » |
|
since
|
birlik olup yürekten desteklememiz lazım evet... Turpcan kardeşimiz ciritle ilgili bir çalışma yapıyor.. sanırım kısa bir süre sonra sitemizdede cirit oyunları ile ilgili paylaşımlar olacak...:35:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2009, 10:28:37 ÖS » |
|
burkay4545
Ziyaretçi
|
Akın Öngör'ün Selendi marka şarapları piyasada
EKONOMİ SERVİSİ milliyet gaztesi
Eski Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör'ün Manisa'nın Akhisar ilçesinde kurduğu tesislerde üretilen Selendi markalı şaraplar restoranlarda müşterilere sunuldu. Şaraplardan elde edilecek gelirle Akın Öngör'ün eşi Gülin Öngör adına Akhisar bölgesinde meslek lisesi yapılacak. Butik olarak üretilen şarapların etiketlerinde her yıl çağdaş Türk ressamlarından bir eserin yer alacağı belirtildi. İlk üretim olan 2004 yılı şaraplarda ünlü ressam Yavuz Tanyeli'nin hazırladığı resim yer alıyor. Hobi olarak şarapçılığa başladığını belirten Akın Öngör şunları söyledi: "Butik şarapçılık yaptığımız için ilk mahsullerimiz sadece 6400 şişe oldu. Bu sayıyı artırmak ve Selendi şaraplarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bölgede yeni bağlar kurarak ve üretim tesislerimizi geliştirerek önümüzdeki 6 yıllık dönem içerisinde 35 bin şişeye çıkmayı hedefliyoruz."
orası selendi değil akselendi akhisar-gölmarmara arasında nahiyedir. bana birisi salihli de selendi yolunu sordugunda bizim selendi anladım tarif ettim. adam selendiye gitmiş gelmiş karşılaştık.bana kızdı bende ona manayla hayatında göremeyecegin yerdi gördün dedim...))))
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2009, 10:30:12 ÖS Gönderen: burkay4545 »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2009, 10:34:23 ÖS » |
|
burkay4545
Ziyaretçi
|
birlik olup yürekten desteklememiz lazım evet... Turpcan kardeşimiz ciritle ilgili bir çalışma yapıyor.. sanırım kısa bir süre sonra sitemizdede cirit oyunları ile ilgili paylaşımlar olacak...:35: bende süper selendi cirit oyunlarından kendim derlediğim videolar var. şuan hardiskler savcılıkta fakat inceleme bittiğinde görüntüleri foruma yükleriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2009, 01:52:59 ÖS » |
|
gazipaşa
|
çok iyi olur seviniriz
|
|
|
|
|
|
insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
|
|
|
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2009, 01:59:04 ÖS » |
dumanbeyihalil
|
selendiyi altarnatif turzme açmak lazım bu konu üzerine hepimiz eğilmemiz lazım trt de erdoğan arıkan gibi vakit de yazaan taraf da cyazan bir çok selendili medyacı hemsehrimiz var ulaşıp olayı haber yapmak lazım ankara beypazarından hiç bir eksikliğimiz yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2009, 01:59:49 ÖS » |
dumanbeyihalil
|
gazipaşa merhabalar inşallah iyisinizdir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2009, 07:06:40 ÖS » |
|
gazipaşa
|
çok iyiyiz allahıma şükür halil bey sizi burada gördük daha iyi olduk sizler nasılsınız? nasıl foruma azda olsa hareket gelmeye başladı değilmi inşallah devamı gelir
|
|
|
|
|
|
insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
|
|
|
« Yanıtla #20 : Temmuz 31, 2009, 02:14:20 ÖS » |
guler
|
yahu baska isiniz yokmu sizin kala kala selendimi marka olcak.laf ariyonuz konuscak vallaaaa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|