Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Selendili Emekli Başçavuştan Tarih Kitabı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Selendili Emekli Başçavuştan Tarih Kitabı  (Okunma Sayısı 665 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 14, 2009, 10:03:39 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

mutlu olmak için mutlu etmesini bileceksin

Başçavuş görevinden emekli olduktan sonra memleketi Manisa'nın Selendi ilçesinde tarımla uğraşmaya başlayan Nuri Argaç, yıllar süren kültür ve tarih araştırmaları sonucu Selendi'yi tanıtan bir kitap çıkardı.

Başçavuş görevinden emekli olduktan sonra memleketi Manisa'nın Selendi ilçesinde tarımla uğraşmaya başlayan Nuri Argaç, yıllar süren kültür ve tarih araştırmaları sonucu Selendi'yi tanıtan bir kitap çıkardı.
Selendi'de çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen 63 yaşındaki Nuri Argaç, yaklaşık 18 yıldır Selendi ilçesi ve çevresinde kültür ve tarih araştırmaları yaptı. Köy köy gezerek ilçenin tarihi belgelerini arşivleyen, yöre halkının kültürel geçmişini arşivleyen Argaç, topladığı tüm bilgileri geçtiğimiz Nisan ayında kaleme alarak Yörük-Ani Selendi Tarihi isimli kitabında topladı. 246 sayfalık kitapta yörüklerin iskanı, Selendi'de yaşayan boy ve zemaatler, destanlar, el dokumacılığı, efeler, zeybekler, kızanlar, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu gibi tarihsel bilgilerin yanı sıra, Selendi türküleri, yörede kullanılan bazı kelimeler, ilçenin tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile yörenin coğrafi konumu gibi çok çeşitli dökümanlar yer alıyor.
5 çocuk babası ve 8 torun sahibi olan Araştırmacı-Yazar Nuri Argaç, kitabıyla ilgili şunları söyledi: "Selendi bu gün kırsal bir kesim, geri kalmış ve zamana ayak uyduramamış. Halbuki belgelere baktığımız zaman Selendi varlık olarak kaynakları çok olan bir yer, bitki örtüsü bakımından hayvancılığa çok müsait. Ama hayvancılık gibi 1894 yılından sonra tarımda kaybolmuştur. Bu kadar geliri olan bir yöre nasıl bu hale gelir diye araştırdım ve bunları kitap olarak çıkarmaya çalıştım. Eğer kitabım ilgi görürse ikinci Selendi kitabımda da köy köy nereden gelmişler, aşiret ve cemaatleri nedir, hangi oğuz boylarındandır, kış günleri hangi masallar anlatılır, bayramlar da gençler nasıl eğlenir? gibi değişik konuları kaleme dökmeye çalışacağım."

insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Selendili Emekli Başçavuştan Tarih Kitabı
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 06:16:23 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 10:04:34 ÖÖ »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

Ynt: Selendili Emekli Başçavuştan Tarih Kitabı

bu kitaptan haberi olan varmı temin etmeye çalışalım

insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2009, 08:25:09 ÖÖ »
Saban
Üye Bilgileri Selendili
*

Bu kitabı ben de almak isterim. Nasıl alabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz veya yazarla ilgili iletişim bilgilerini verebilirseniz sevinirim
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2009, 03:10:06 ÖS »
korsan45
Üye Bilgileri Selendili
*

Kitaptan 10 adet var elimde isteyen arkadaşlara ulaştırabilirim. Benimle irtibat kursunlar. telim 0 534 442 5740

[SIZE="4"][COLOR="Red"]iki kişinin bildiği sır değildir[/COLOR][/SIZE]
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2009, 10:49:45 ÖS »
gazipaşa
Moderator1
Üye Bilgileri Selendili

nehir bilgisayar hala varmı ayny yerindemi ordaysan 15 gün sonra geleceğim bulurum ben sizi

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv