Selendili avcılara temel eğitim kursu
Selendi’de bulunan avcılar, avlanabilmeleri için gerekli olan Avlanma İzin ve Belgesi'ni almak için, Halk Eğitim Merkezi’nde açılan Avcı Eğitimi kursuna katıldılar.
İlk kursa müracaatın 30 kişi olduğunu ve ilk kursta bütün kursiyerlerin hazır bulunduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz,"Merkezimizde açılan Avcı Eğitim Kursu'na 20 ila 70 yaş arası avcılarımız katılıyor. 11 gün sürecek olan kurs sonunda avcılarımıza Avlanma İzin ve Belgesi vereceğiz." dedi.
Yaban hayatının düzenlenmesi ve hayvanların üreme döneminde yapılan avlanmaların önüne geçebilmek için bilinçli avcı yetiştirmek amacıyla Manisa’nın tüm ilçelerinde olduğu gibi ilçemiz Selendi’de Avcı Eğitim Kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta, avcılar 32 saat eğitimden geçirilecekler. Kurs sonunda başarılı olan avcıların aldıkları belge ömür boyu geçerli sayılacak.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz, ilk derste kursiyerlere avcılıkla ilgi bilgi verdi. Semiz, "Bitki ve doğayı korumak amacıyla, bilinçli avcı yetiştirmek için bu kursları açtık. Doğadaki biyolojik dengeyi korumak zorundayız. 32 saatlik kurs boyunca kursa katılan avcılarımıza; Ekoloji bilimi, Hayvancılık Tarihi, Avcılıkta ahlaki değer, Yurdumuzda Av Hayvanları, Av silahları ve uygulamaları, Av köpekleri ve avda kullanılan yırtıcılar, av için gerekli bilgiler, sağlık bilgisi ve avcılıkla ilgili bilgi verilecek. Avcılık bir spordur ve spor için yapılmalıdır." dedi.