« : Eylül 27, 2005, 03:34:19 ÖS » |
|
Selendi
|
Kınık Tepesi:İlçenin güneyini kaplayan dağın zirvesinde bulunmaktadır. Belediye tarafından yapılan burada yazın sıcak günlerde halk serinlemek ve gölgede hoşça vakit geçirmek için düzenlenmiş bir piknik alanıdır. Değirmen dere:Selendi'den Demirciye giderken Çortak Değirmen dere mahallesi yanında bulunur. İlke çayı kenarında halkın dinlenebileceği alanlar vardır. Çıkrıkçı Yaylası:Selendi Simav yolu üzerinde ilçeye 17 kilometre mesafede bulunan bir alandır. Özellikle Bahar mevsiminde çimenlik ,temiz bir açık havada piknik yapma özelliğine sahip olduğu gibi dağcılık ve avcılık sporuna da açık bir alana sahiptir. İçilebilir kaynak suyu da vardır. Zeynal (Yağcı-Soğan sivrisi) Dağı:Bu dağın zirvesi de seyir için çevrede oldukça nadir bulunan bir yerdir. Bu zirveden bir çok alan temaşa edilebildiği için halk buraya ilgi duyar. Bu dağda dağcılık ve avcılık sporuna açık bir yerdir. Temiz hava ve İlçenin tarihine de ışık tutan bir özelliği olan bu alan oldukça ilginç özelliği ile her yerden görünebilmektedir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2006, 09:54:03 ÖS » |
|
çıkrıkçılı
|
 yağcı(karataş)dağı eşsiz manzara,eski yıllara ait türk bayrağı,kale,kuyu,in mrdivenli fakat içisu dolu kuyu bulunmaktadır ine buzamana kadar girebilen rastlanmamıştır dag uçak rotasımı bozuyormuş diye söylenimler var kuyu;suyunu birturlü bitiremiyorlar. tarıhi eser yönündende çok zengin,;kuyuda türkiyeyi 7 yıl besleyebilecek hazine yetmakta imiş söylenimlere ğöre .;vede gömülerinde var olduğu söylenimler arasında hatta bizim köyden gecen yıllerda kazı yaperken yakalananlar oldu :buraya ulaşım çıkrıkçı köyünden hertürlü araba ile ulaşabilirsiniz ,.......zirveye çıktıgınızda tüm ege sanki ayaklarınızın altında imiş gibi bir duygu yaratıyor tabiki bende .nurullah çayır çıkrıkçılı saygılarımla
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2006, 09:58:33 ÖS Gönderen: çıkrıkçılı »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2006, 09:55:59 ÖS » |
|
çıkrıkçılı
|
tüm selendi.com arkadaşlarını ve hemşerilerimi beklerim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2006, 10:10:15 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Eğer o kuyuda Türkiyeyi 7 yıl besleyecek hazine olsa bizimkiler canla başla canı pahasına o mucit kafalarını işletir ve kendilerinin 7 sülalesini doyuracak bu hazineyi bulurlardı.Ona kalana kadar Türkiye de o kadar çok yeraltı zenginlikleri var ki kardeşim.Ama hazır parayı duyunca yeme de yanında yat misali onu hemen ele geçirirler allem gallem ederlerdi .Gerçekten bir söylentiden ibarettir inanın buna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2006, 10:23:44 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2006, 08:31:36 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2006, 09:28:49 ÖÖ » |
|
since
|
özelliklede değirmendere mevkii çok harika.herkesin görmesi gereken bir yer
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2006, 03:15:24 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2006, 03:24:18 ÖS » |
|
varyans45
|
tarihi eserlerimizi koruyamıyoruz maalesef.
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime bir küçük aşk yeter benim hasretime sende benim yağmurum ol damla damla düş gönlüme...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2006, 08:17:10 ÖS » |
|
muhterem KILINÇ
|
yağcı (zeynal) dağının tepesi en çok çıkmak istediğim yer, açık bir havada.. inşallah nasip olur, oraya çıkan var mı???
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2006, 08:21:07 ÖS » |
ramazan
|
kınık ormanlarının havası bir başka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2006, 10:56:05 ÖS » |
|
çıkrıkçılı
|
yağcı (zeynal) dağının tepesi en çok çıkmak istediğim yer, açık bir havada.. inşallah nasip olur, oraya çıkan var mı??? ben varım kardeş tum ege ayaklarımın altında imiş gibi olyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2006, 10:58:25 ÖS » |
|
çıkrıkçılı
|
kınık ormanlarının havası bir başka yağcı dagındada var orman kınık filan yavru kalıyor yanında
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2006, 10:47:42 ÖÖ » |
tuncay
|
kocaahmetler mah ve kayalar mah arasındaki kapız dedigimiz yer görülmeye deger.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2006, 11:17:32 ÖÖ » |
DünyA
|
selendi'nin tarihi yerlerini öğrenmek istiyorum.çok yakında selendi'ye yolum düşeceğinden önce nereleri görmeliyim.  yanıtlarınız bekliyorum sayın selendililer 
|
|
|
|
|
|
Yaşamak Değil Beni Bu Telaş Öldürecek ! (Ö.Asaf)
|
|
|
« Yanıtla #15 : Şubat 08, 2006, 11:46:53 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #16 : Şubat 08, 2006, 03:02:54 ÖS » |
baypipo
|
arkadaslar tavak köyünün üstünde bir yayla vardı ismini hatırlayamdım. Belli bir noktadan sonra araç çıkamıyor. Traktörle zar zor çıkılabiliyor. Mükemmel bir yayla orası.
|
|
|
|
|
|
[FONT="Lucida Sans Unicode"][/FONT] [COLOR="red"]ISIGI ÖNÜNE AL, YÜRÜ! GÖLGEN ARKADAN iSTER GELSiN, iSTER GELMESiN[/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #17 : Şubat 08, 2006, 03:27:40 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #18 : Şubat 08, 2006, 03:28:15 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2006, 07:55:59 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2006, 08:33:06 ÖS » |
çılgınsefa
|
selendi'nin tarihi yerlerini öğrenmek istiyorum.çok yakında selendi'ye yolum düşeceğinden önce nereleri görmeliyim.  yanıtlarınız bekliyorum sayın selendililer  değirmen dere mevkii. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : Şubat 12, 2006, 02:15:28 ÖÖ » |
|
çıkrıkçılı
|
arkadaslar tavak köyünün üstünde bir yayla vardı ismini hatırlayamdım. Belli bir noktadan sonra araç çıkamıyor. Traktörle zar zor çıkılabiliyor. Mükemmel bir yayla orası. bahsedilen zeynal dağı de karataş de yağcı dağı de ne dersen de hepsi tek bir yeri kastediyor ŞAHANE BİR YER DİR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : Şubat 12, 2006, 02:16:42 ÖÖ » |
|
çıkrıkçılı
|
değirmen dere mevkii.  gel bizim köye de uğra karataşa ulaşırsın terihi kale bayrak vb DÜNYA kardeş
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2006, 02:19:04 ÖÖ Gönderen: çıkrıkçılı »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : Şubat 13, 2006, 08:29:08 ÖÖ » |
|
muhsin
|
 Bence en çok göreceğin yer çıkrıkçı köyüdür bunu ben çıkrıkçılı olduğum için söylemiyorum ..çıkrıkçının havası, suyu, dağları kısacası heryeri güzeldir
|
|
|
|
|
|
Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir... :35: muhsin
|
|
|
« Yanıtla #24 : Şubat 13, 2006, 11:55:37 ÖÖ » |
|
since
|
selendi'nin tarihi yerlerini öğrenmek istiyorum.çok yakında selendi'ye yolum düşeceğinden önce nereleri görmeliyim.  yanıtlarınız bekliyorum sayın selendililer  bence değirmendere mevkii; harika bir yer. 
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
|