« : Ocak 27, 2006, 01:30:00 ÖS » |
|
basyigit
|
[COLOR="Red"][SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"]selendide iki yıllık da olsa unv.sizce yararlı olurmu selendiye ne gibi katkıları olur[/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR="Red"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]yorumlarınızı ve oylarınızı beklerizzz:::.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2008, 10:28:03 ÖS Gönderen: başyiğit »
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2006, 02:04:04 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2006, 11:43:52 ÖS » |
ramazan
|
selendimiz için hayırlı olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2006, 12:28:32 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Arkadaşlar bizim merkez deki kampüs taşlıçiftlik köyüne taşındı üniversite nedeniyle köy tamamen boşaltıldı ve üniversitenin minübüs hatları hakkı köy halkına verildi köy sakinlerinin durumu iyileşti daha da üniversitenin bulunduğu yere bir çok faydası oluyor ama zararları da: -Ulaşım,yol,su,elektirik vs. teknolojik yatırımlar bu tip çalışmaların olduğu yerlere daha çabuk ulaşıyor artı halkın kendine özgü şenlik vs. varsa bunların tanıtımı ve çeşitli etkinlikler vasıtasıyla üniversiteler yönüyle semenaltı bulunan değerler, tarihi dokuların onarımı vs. gibi şeyler kıymetleniyor çalışmalarla. -Halkın istediğini istediği yerde bulması kolaylaşıyor yapılan yatırımlarla örneğin süper market tarzı şeyler vasıtasıyla. -Üniversite de verilen eğitim seminerleriyle halkın ileri görüşlülüğü artıyor ve sosyalleşme gücü artıyor. -İlçeniz deki sorunları bilimsel açılardan takip edebilme ferasetine sahip olabilirsiniz. -Tıp,Göz Hastaneleri gibi kurumları üniversitelere yakın yaptıklarından olanaklarınız her anlamda artabilir. -Kiralar artar,alışverişlerde canlılık ,renklilik,çeşitlilik,artar. -Bunun yanında ürünlerde ki fiyat artışı da söz konusu olabilir. Ancak öğrencilerin halkın yaşayış ve düşünme açısından çok zararları da olabiliyor biz bunu fazlasıyla yaşadık ve yaşıyoruz il olarak üniversite sayısı arttıkça şehirin dini-ahlaki açıdan herkese büyük zararı oldu herkes bunun farkında isteyen istediği gibi yaşar ancak değerleri olmayan bir halk hakkında da söylenebilecek ne var bilmiyorum.Öğrenciler ana-baba olmadığı için herşeyi rahatlıkla yapabiliyor ve bu da diğer gençlere fazlasıyla kötü örnek oluyor.Bu da zararlı boyutu. Ama faydaları-zararlarından çok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2006, 12:41:44 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2006, 09:25:33 ÖS » |
murat arslan
|
arkadaşımın da dediği gibi ekonomik yönden gelişebiliriz ama ahlaki yönden büyük sarsıntılar yaşarız ama bence yinede iyi olur
|
|
|
|
|
|
Yalnızca mutluluklar ve zevkler değil! Acılar büyüdükçe... Gelecek ve ikbal arayarak değil! geleceğini koyarak... Yalnızca dostluğu ve arkadaşlığı değil! ihaneti ve satılmışlığı da görerek... Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil! direndikçe büyürsün...
|
|
|
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2006, 09:51:09 ÖS » |
|
çıkrıkçılı
|
oylarımızın ne gibi bir sonuc bekler yani biz istesek ne olur istemesek ne olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2006, 11:06:34 ÖS » |
|
gofur
|
Elbetteki faydalı olur.İlçemize ekonomik ve sosyal bir hareketlilik kazandıracağı şüphesiz.Ancak ben zararları konusunda aynı görüşte değilim.Bunlara varıncaya kadar iletişimin bu kadar yaygınlaştığı ortamda kötü örnekler her daim olacak.aslolan kendini ve ne istediğini bilen nesillerin yetiştirilmesinde.Evimizdeki tvden köşedeki net kafeye kadar hepsi yararlı olduğu kadar istismarada açık değil mi?birde hayır diyen arkadaşlar sebeblerini ifade ederlerse seviniriz.
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2006, 08:36:40 ÖÖ » |
|
since
|
ilçemiz ekonomik açıdan çok zor şartlarla mücadele ediyor.işsizliğin yanında son yıllarda tarım ve hayvancılık sektörüde dibe vurmak üzere.üstelik son günlerde ülkemizde meydana gelen kuş gribi vakaları sebebiyle köylerde tavuk yetiştiriciliğinin de sona gelmesi halkımızın geçim sıkıntılarının artmasına neden olmuştur.sanayi adına ilçemizde tek bir fabrika bile olmaması ilçemizden büyük şehirlere göçün hızla artmasına neden olmaktadır.2 yıllık bir kaç bölüm gelirse ilçemize en azından esnaf kardeşlerimize ve ev sahiplerine ekonomik katkı sağlayacaktır.
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2006, 10:05:20 ÖÖ » |
|
cankurtaran
|
Elbetteki faydalı olur.İlçemize ekonomik ve sosyal bir hareketlilik kazandıracağı şüphesiz.Ancak ben zararları konusunda aynı görüşte değilim.Bunlara varıncaya kadar iletişimin bu kadar yaygınlaştığı ortamda kötü örnekler her daim olacak.aslolan kendini ve ne istediğini bilen nesillerin yetiştirilmesinde.Evimizdeki tvden köşedeki net kafeye kadar hepsi yararlı olduğu kadar istismarada açık değil mi?birde hayır diyen arkadaşlar sebeblerini ifade ederlerse seviniriz. Tv ve netlerdeki zararlar zaten diz boyu ben olayın sosyolojik boyutunu ifade etmek için o izahta bulundum.Elbette haklısınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2006, 11:50:39 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2006, 10:30:20 ÖÖ » |
|
since
|
ilçemiz için taş üstüne taş koyanı takdir etmemiz gerekir.umarım ilçemizin önde gelenleri üniversite için ellerinden geleni yaparlar.arkadaşlar bu konu hakkında mümkün olduğunca herkesin okuyup fikrini söylemesini bekliyoruz.
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2006, 01:03:23 ÖS » |
|
sadikertugrul
|
Güzel bir bölüm açılırsa eğer bazı selendili öğrencilerde daha az masrafla evlerinde iken yüksek okul okuyabilme imkanları olur. Niğdenin 5000 nüfuslu Çamardı ilçesi var , orada bile 3 tane yüksek okul var . Selendiye niye açmıyorlar anlamıyorum.Umarım açılır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2006, 01:07:07 ÖS » |
tamer kurt
|
eee bırakın da kalkınsın artık!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2006, 02:52:45 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2006, 04:33:25 ÖS » |
|
since
|
Güzel bir bölüm açılırsa eğer bazı selendili öğrencilerde daha az masrafla evlerinde iken yüksek okul okuyabilme imkanları olur. Niğdenin 5000 nüfuslu Çamardı ilçesi var , orada bile 3 tane yüksek okul var . Selendiye niye açmıyorlar anlamıyorum.Umarım açılır. dostum ben bundan yaklaşık 11 sene öncesi ısparta ya gitmiştim.senirkent ilçesi bizim ilçemizden daha küçük ama s.demirel üniversitesine bağlı 5-6 bölüm vardı. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : Şubat 02, 2006, 06:21:05 ÖS » |
sezar45
|
a.ö.l.ve a.l. nin selendiye şimdilk azda olsa katkıları olmaya başladı buna ilave olaraktan iki yıllık fakültenin açılması demek tirenin gardan hareket etmesi gibi vede para kaynaklarının selendiye akması demektir.ama bu hep söylentide insanların istemesinde kaldı ve kalmayada devam ediyor.böyle gierse hiçbrşey yapılmadanhayat devam edilecek.herkesde ben olsam yaparım demeye devam edecekama hiçbirşey yapılmayack.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2006, 11:32:47 ÖÖ » |
|
since
|
haklısın sezar;artık biz olsaydık yapardık laflarını geride bırakalım ve tek bir vücut olup ilçemiz için hizmet verelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : Şubat 03, 2006, 03:06:49 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #19 : Şubat 03, 2006, 08:46:56 ÖS » |
ramazan
|
üniversite çok iyi olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2006, 11:57:15 ÖÖ » |
|
basyigit
|
oylamalara yeterli ilgi yok bence ayrıca hayır diyenler neye dayanarak boyle soyluyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2006, 05:04:57 ÖS » |
baypipo
|
değerli arkadaşlar hedefler büyük tutulmalıdır. üniversite illaki açılsın ama mantıklı düşünün. genelde 2 yıllık yüksek okullar o yöredeki tarım, sanayi veya turizm vs. altyapısı üzerine inşa ediliyor. Tamam illaki açılsın. Ama üç bölüm açtın diyelim. bu bölümlerin çok iyi seçilmesi gerekir aksi halde yılı geçmeden öğrenci yokluğundan okula kilit vurulur. Elbetteki bir yöreye yüksek okul açılırken tek bir amaç güdülmez. Tüm yüksek okuluların amaçlarından biriside sosyal hayatın ve kültürün geliştirilmesidir. Okul açılsın açılsın ama bunun yanında kazıklıya bir tabur açılsın. 2000-3000 asker olsun demiyosunuz. Bakınız kırkağaç. sadece 5 bin asker var. ve bunlar kırkağaç ve somayı zebgin ettiler. Bide şu var esnaf kazanacak ama çift fiyat uygulaması yapmadan Nasıl olsa öğrenci demeden. Veya Ev sahipleri e neymiş 4 öğrenci kalıyo diye farklı kira tarifesi uygulamadan. neyse..
|
|
|
|
|
|
[FONT="Lucida Sans Unicode"][/FONT] [COLOR="red"]ISIGI ÖNÜNE AL, YÜRÜ! GÖLGEN ARKADAN iSTER GELSiN, iSTER GELMESiN[/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2006, 02:18:59 ÖS » |
|
since
|
anketlere katılım gerçekten düşük.katılmayan arkadaşları bekliyoruz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : Şubat 06, 2006, 08:05:42 ÖS » |
baypipo
|
Arkadaslar okulun zarar1 olabilirmi hiç. Dikkat edin hali vakti yerinde olan (Paras1 olan) çocugunu k1br1sta okutuyor. Bizim isimiz paras1 olmayanla ne güzel olur ayag1m1za kadar gelmis bir okul. Devlet bile ise giriste yüksekokul , üniversite mezununa öncelik veriyor. Okulu gelecek ögrenciden ziyade okula gidecek selendili hesab1yla degerlendirin. DERiM.
|
|
|
|
|
|
[FONT="Lucida Sans Unicode"][/FONT] [COLOR="red"]ISIGI ÖNÜNE AL, YÜRÜ! GÖLGEN ARKADAN iSTER GELSiN, iSTER GELMESiN[/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2006, 09:04:41 ÖÖ » |
|
since
|
eğitim ve öğretim yurdumuzun gelişimi ve ilerlemesi açısından ne kadar önemliyse;ilçemiz açısından da o kadar önemlidir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : Şubat 07, 2006, 10:58:46 ÖS » |
KORAY
|
selendimiz için hayırlı olur. Bizim için iyi olur.Ama hayırlı olurmu bilemem.Selendiye bir yülsek okul gelmeden, selendinin bu okulu kaldırabilecek, sosyal, kültürel altyapısının hazırlanması gerekir.Belki biçoğunuz ne eksiğimiz varki diyebilir ama üniversite gerçekten bir bilim ve kültür yuvası, farklı kültürlerin sentezi için bulunmaz bir mekan. Eğer o selendi yi kazara yazıp,tercihide tutan bir arkadaş daha Selendiye gelir gelmez.'tüh be ben ne ettim ' dememeli.Bunun için öğrencilerin barınma,eğlence,araştırma yapma,ulaşım gibi sorunlarını önceden giderilmesi ve Selendi halkının ne derece bu okula hazırlıklı olduğu ve ne derece kaldırabileceği önceden tespit edilmelidir. Bizim memleketimiz bir kızla bir erkeğin yanyana yürümesini,ders çalışmak için bile olsa birbirlerine gidilip gelinmesini,kız erkek arkadaşlığını, zannediyorum kaldıramayacaktır.Ha erkek eğer Selendili ise o baska o zaman hersey normal gelir.Yani arkadaşlar bizim selendimiz bu okulu kaldıramaz.bir bakıma bu bizim ve gelecek öğrenciler için daha hayırlıdır.Belkide buna sevinmemiz gerekir.Çünkü bu hala inançlarımıza ve ananelerimize rabıtanın bir simgesidir.Eger acılırsada bu memleketimiz için hiç iyi olmaz, hergün üniversiteli selendili kavgası duyarsınız.kızlar kötü kız olur,erkeklerde esnaf. Kusura bakmayın ama yüksek okulu kaldırabilecek teşekküle gelmeden sırf siyasi çıkarlar uğruna okul verilen küçük yerleşim birimlerinde bu olay böyledir.Yaşayanlar katılacaktır.Kendimizden çok büyük umutlarla üniversite hayali kuran pırıl pırıl gençleri düşünüyorum o kadar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : Mayıs 12, 2006, 09:03:32 ÖS » |
|
basyigit
|
oylamaya katılan lar az yen uyeleri oylamaya bekliyoru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2006, 10:57:16 ÖÖ » |
kuzgun45
|
selendiye 2 yıllık üni az gelir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : Mayıs 13, 2006, 12:05:32 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #29 : Mayıs 13, 2006, 12:37:35 ÖS » |
|
abdulheyy
|
çok güzel olur tabikide ilçemiz daha çok gelişir fakat önümüzdeki 20 yıla kadar böyle bişeyin olcanı sanmıyorum...
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Olive"][SIZE="3"][/SIZE][/COLOR]temiz kalmış ne bulunur bir çöplükte,aşkta kirlenir elbet insanla birlikte...
|
|
|
|