Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Selendi Yeni Asır'da.

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Konu: Selendi Yeni Asır'da.  (Okunma Sayısı 5423 defa) Seçenekler Arama
« : Haziran 22, 2006, 12:26:45 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

dün akşam tesadüfen Yeni Asıre gazetesinin 12.sayfasında
SELENDİ hakkında haberlere rastladım..
galiba sitemizden bu haberleri gören olmamış o  yüzden sizlerle paylaşmak istedim..
sanırım;SELENDİ 3 EYLÜL gazetemiz önümüzdeki pazartesi günü
Yeni Asır çalışanlarının röportaj ve haberlerini yayınlayacaktır...
12.sayfanın tamamına yakını SELENDİ ilçemize ayırılmış arkadaşlar...
imkanı olanlar Yeni Asır gazetesinin 21 haziran Ç.şamba yani dünkü gazetesini bulmaya çalışsınlar...cool

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Selendi Yeni Asır'da.
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 05:16:17 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2006, 12:36:45 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

bilmiyorduk
teşekkürler dostum

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2006, 12:40:23 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

yeni asır sayfasından denedim ama eski sayısı yok herhalde.
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2006, 12:44:57 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

21.06.2006

Bize randevu veren başkan, köye gitmiş

Selendi'de, Yeni Asır Muhabiri Mehmet Emin Akkoyun'un yaptığı programa göre, Belediye Başkanı Mürsel Uçan ile randevumuz var.
Mehmet Emin, geleceğimizi bildirmek üzere Başkan Uçar'ı makamından arıyor, "yok" cevabı ile karşılaşınca cep telefonunu tuşluyor.
Başkan, gerçekten Selendi dışında.
Bilmem ne köyüne, "su meselesi" için gitmiş.
Bir gün önce kendisinden adımıza randevu istenmiş, "buyursunlar" cevabı alınmış.
Bu arada Başkan'ın acil işi çıkmış olabilir.
Ama randevu verdiği insanlara bir "kusura bakmayın" telefonu etmesi gerekmez mi?
Ya da "ben şu saatte belediyede olacağım, o zaman buyurun" diyemez mi?
Her ikisi de olmadı ve biz, Selendi gezimizi "ev sahibi" olarak gördüğümüz belediye başkanısız sürdürüyoruz.

10 koyunla 6 nüfusa bakıyor
Manisa'nın Selendi İlçesi'nde, Akkoyun Ailesi, sahibi oldukları "Seray Süt Ürünleri" Tesisleri'nin bulunduğu mütevazı çiftliklerinde öğle yemeğine davet ediyor. Zorlu bir toprak yolu aştıktan sonra işletmeye varıyoruz.
Bahçede, yaz sıcağına rağmen başı poşu ile sarılı, ceketinin, tertemiz mavi gömleğinin tüm düğmeleri ilikli bir köylü ile karşılaşıyoruz.
- Merhaba... Adınız nedir?
- Sait Doğan
- Yaş kaç?
- 76 yaşındayım.
- Nereden geldiniz buraya?
- Şehirlioğlu Köyü'nden
- Yakın mı buraya?
- 7 km. kadar
- Ne yapıyorsunuz burada?
- Süt satıyorum. Hergün gelirim buraya.
- Kaç ineğiniz var?
- 10 tane koyunum var .
- Nasıl geçiniyorsunuz 10 koyunla?
- Geçinmeye çalışıyoruz. Koyunlar bizim tek geçim kaynağımız. Tarlamız da yok, emekliliğimiz de...
- Çocuklarınız var mı?
- 4 çocuğum var. Birisi askerde, diğerleri de çalışmıyor.
.........
Baktık konuşma "sarpa sarıyor" noktalıyoruz.
Bir hanım, birisi askerde 4 çocuk 10 koyunun geliri ile geçinmeye çalışıyor.
Kişi başına milli gelirin yıllık 5 bin doları bulduğunu iddia edenlere ithaf olunur.

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2006, 12:45:24 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Selendi'nin ilklerinde hep Akkoyun Ailesi var...
Seray Çiftliği'nde, işletmenin kurucuları Eczacı Ayşe Akkoyun, eşi Servet Bey, Büyükbaba Kemal Bey tarafından karşılanıyoruz.
Bizi ofisine alan Ayşe Hanım, rahatsızlığı dolayısıyla bir süre işinden uzak kaldığını ama çabuk toparlandığını anlatıyor.
Karşımızda oturan genci bizimle tanıştırmak isteyen Ayşe Hanım "Oğlum Kemal... İzmir'de Türk Koleji Fen Lisesi'nde okudu. Pazar günü üniversite sınavlarına girecek. Lise yıllarında bizi çok gururlandırdı. Bir çok yarışmada başarıları var.
Fen lisesi mezunu Kemal'in gönlünde, uluslararası ilişkiler okumak olduğunu öğrenip, başarı dileklerimizi belirttikten sonra, annesi Ayşe hanım ile sohbeti sürdürüyoruz.
Ayşe Akkoyun aslen Demircili. Servet Akkoyun'la evlendikten sonra Selendili olmuş.
Hem de fanatik bir Selendili.
Çünkü, ilçenin bir çok ilkinde O'nun adı var.
Örneğin; ilk radyo, ilk tekstil atölyesi, ilk süt ürünleri fabrikası gibi.
- Ayşe Hanım, eczacılıktan sütçülük nasıl oldu?
- 11 yıl önce bu araziyi aldık ve besihane yaptık. Burada 20-25 inekle başladık ve işletmelere sütümüzü satmaya çalıştık. Ama masrafları karşılamadı. Bir inek hergün üç çuval yem yedi. Baktık zarar ediyoruz, be bu sefer süt toplama ünitesi oluşturduk. Selendi'de süt ürünleri üzerine ilk imalathaneyi biz kurduk. Başka da yok zaten buralarda. Yani köylünün şimdi çektiği sıkıntıyı o dönem biz de çektik. Şimdi de köylü, tıpkı bizim başlangıç dönemimizde olduğugibi, sattığı sütle kesinlikle yem parasını karşılayamıyor.
- İlk ürününüz neydi?
- Kaşardı. Onun yanında peynir yapalım, ayran yapalım derken bu konuma geldik.
- Şu an kaç kişi çalışıyor burada?
- 45 kişi
- Pazarda ne durumdasınız?
- İzmir'de epeydir varız zaten. Denizli, Ayvalık Körfezi'ne kadar çıktık piyasaya. Afyon'a giremiyoruz. Çünkü oralarda süt fiyatları dibe vurmuş durumda. 25-30 kuruş karşılığı süt fiyatlarından bahsediliyor. Yani üreticinin eline hiçbir şey geçmiyor. Sütteki bu dalgalanmalarla küçülmeye doğru yol alıyoruz. Daha da başedemezsek yok olacağız. Bütün bunlar bölgesel gerçekleşiyor. Ben tek başıma başedemem. Ürünlerimize talep attı ama, tek başına ayakta kalmak zor

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2006, 12:45:43 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Hayvancılıkta "toplu sistem" önerisi
Selendi'de, tütüne kaybolan tütün ekiciliğine alternatif olarak gelişen hayvancılık konusunu biraz daha derinleştirmek istiyor ve Ayşe Akkoyun'a soruyoruz:
- Nasıl yapılırsa daha iyi olur?
- Herşey yine olgunlaşma projelerinden geçiyor. Şu anda AB Uyum Yasası'ndan dolayı sütteki bakteri oranının düşük olması gerekiyor. Biz küçük miktarlarda süt topladığımız için her noktada bulaşmadan dolayı yüksek miktar çıkabiliyor. Ama madem ki biz "mikropsuz süt" oluşturacağız, o zaman köy-kent projesinin oluşturulması gerekir.
Örneğin Selendi Bölgesi'ni ele alalım; burada mecra usulü bir yerleşme şekli var. Doğuda bile bu kadar dağınıklık yok. İnsanları bir arada toplamak gerekir. Burada hayvancılık yaygın. Mutlaka "toplu sistem besicilik" yapılmalı. Bütün bunlar olsaydı, şu an daha farklı bir konumda olacaktık. Bizim sıkıntımız; büyük şirketler yüksek bakteri oranından dolayı sütümüzü almıyor. Biz de küçük işletme bazında işlemeye çalışıyoruz. Girdileri çok ve büyüklerle başetmek çok zor. Ayrıca kalifiye eleman bulma sıkıntımız var. Küçük yere gelme ve çalışma imkanları cazip gelmiyor insanlara.
- Siz buranın en büyük işvereni misiniz?
- Evet öyleyiz. Dolaylı olarak da iş sağlıyoruz.
- Neler yapılmalı peki?
- Ortak beslenme ve sağım noktaları kurulmalı. Bunların hepsi toplu bir yerleşim planında yapılmalı. Bütün bunların planları var. Çanakkale tarafında örnekleri var. Burada tütün ve haşhaş kaldırıldı. Şu anda insanların hayvancılıktan başka geçim kaynağı yok. Dolayısıyla insanlara alternatifler yaratılmalıdır.

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2006, 12:46:27 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: ÜNAL TÜZ
yeni asır sayfasından denedim ama eski sayısı yok herhalde.
ben bütün haberi sizler için bulup yayınladım dostum...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2006, 12:47:45 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Allah razı olsun

çok dolu dolu! çok eğitici! ve çok objektif bakmışlar doğrusu(?) yeniasırada bu yakışır hani...
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2006, 01:00:11 ÖS Gönderen: şövalye » Logged
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2006, 12:57:50 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

İLÇEMİZE GELİP İLÇE SORUNLARINI DİNLEYEN VE YENİ ASIR GAZETESİNE İLÇEMİZ SORUNLARINI TAŞIYAN
SAYIN;DURMUŞ ODABAŞI BEY VE YENİ ASIR ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUZ...

Selendi'de, Yeni Asır Muhabiri Mehmet Emin Akkoyun'un yaptığı programa göre, Belediye Başkanı Mürsel Uçan ile randevumuz var.
Mehmet Emin, geleceğimizi bildirmek üzere Başkan Uçar'ı makamından arıyor, "yok" cevabı ile karşılaşınca cep telefonunu tuşluyor.
Bir gün önce kendisinden adımıza randevu istenmiş, "buyursunlar" cevabı alınmış.
Ama randevu verdiği insanlara bir "kusura bakmayın" telefonu etmesi gerekmez mi?
Her ikisi de olmadı ve biz, Selendi gezimizi "ev sahibi" olarak gördüğümüz belediye başkanısız sürdürüyoruz.

AYRICA SANIRIM BU YAZI HAKKINDA BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÖNEMLİ BİR MAZERETİ VE AÇIKLAMASI VARDIR...
BÖYLE BİR FIRSAT ANCAK 2-3 YILDA BİR KEZ GELİR...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2006, 01:10:04 ÖS »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

saol dostum bende şimdi yeni asır sayfasıdan okuodum. daha fazla haber çıkar inşallah
« Yanıtla #10 : Haziran 22, 2006, 02:07:28 ÖS »
teketek
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: since
İLÇEMİZE GELİP İLÇE SORUNLARINI DİNLEYEN VE YENİ ASIR GAZETESİNE İLÇEMİZ SORUNLARINI TAŞIYAN

AYRICA SANIRIM BU YAZI HAKKINDA BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÖNEMLİ BİR MAZERETİ VE AÇIKLAMASI VARDIR...

Selendinin neden böyle olduğu belli;İşte Arkadaşlar Hep söylüyorum Selendide Bişey olmaz; Önce Selendiyi SEven;Duyarlı; ve Ciddi insanları iş başına getirmek gerekiyo. Yoksa herşey boş;
Başkan Çok güxzel bir Selendi İmajı Bırakmış. SAHİPSİZ SELENDİ:mad:
« Yanıtla #11 : Haziran 22, 2006, 03:04:09 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

haydi arkadaşlar yeni asır gazetesine ve Durmuş Odabaşı bey e ilçemizle ilgili yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi;
yeni asır gazetesinden bize ulaşın bölümünden bildirelim...
bir teşekkür ilçemizin haberler ve emeğe gösterdiği değer ve saygıyı gösterir..
haydi arkadaşlar tşk.maillerimiz yollayalım...

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2006, 03:11:21 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

yazının tamamı bu mu acaba , ben selendinin sorunlarını sayfasına taşıdığına pek emin değilim.........

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2006, 03:43:15 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: REİS
yazının tamamı bu mu acaba , ben selendinin sorunlarını sayfasına taşıdığına pek emin değilim.........
bu olabilirmi?
selendinin sorunları gazetenin sadece bir sayfasında anlatmak imkansız tabiki?
en azından bir kısmını ele almışlar.
takdir etmek lazım....

Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2006, 03:53:19 ÖS »
jackdavid
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendi Yeni Asır'da.

hakikaten takdir edilesi bir olay olmuş,

dt.
http://fifaworldcup.dtclife.com

« Yanıtla #15 : Haziran 22, 2006, 04:07:09 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

22.06.2006

Selendi'nin "ikinci ziraat mühendisi"

Selendi'de, bize ikram etmek için bahçesinde yetiştirdiği iri kirazlardan getiren Enver Gündüz ile de tanışıyoruz.
Tarım alanında ilçede bir çok ürün denemesi yaptığını, deneyimlerini komşularıyla paylaştığını belirten Enver Bey anlatıyor:
- Bezelye, karpuz, amerikan mısırı, turşuluk biber, turşuluk salatalık ve çabuk kırılan ceviz ektim. Domatesi salça fabrikasına ilk ben ürettim. Kiraz diktim. Hangi meyve iklime uyuyorsa, halka onu tavsiye ediyorum. Hepsini önceden deniyorum. Vatandaş bana "ikinci ziraat mühendisi" diyor.
- Birinci mühendis nerede?
- İlçe tarımda duruyor.
- Ne iş yapıyordunuz daha önceden?
- Orman muhafaza memurluğundan ayrıldım.
- Akkoyun ailesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
- Selendi'de bu aile gibi 10 tane daha aile olsa Selendi çok gelişirdi. Ayrıca onların ayarında zenginlikte aileler var burada. Ama hiçbirşey yapmıyorlar. Onlar da böyle çaba gösterseler Selendi'de işsiz kalmaz.

Hijyenik üretim
Seray Süt Ürünleri Kalite Müdürü Mehmet Şener tesisleri gezdiriyor.
Pınar Süt'te 12 yıl çalıştıktan sonra Selendi'ye geldiğini anlatan Şener, görevini "yöresel olanı bölgesel yapmaya çalışmak" olarak özetliyor.
Yani Selendi'de üretilen Seray Süt ürünlerini önce tüm Ege'ye, hemen ardından da tüm Türkiye'ye yaymak.
Mehmet Bey bize, sırtımıza bir gömlek, ayaklarımıza birer galoş, başımıza bone taktırarak tesis gezintisine çıkarıyor.
Yoğurt, süt, tereyağı, peynir ve ayranın yapıldığı kısımları tek tek geziyoruz.
Derken önümüze, "hijyenik" bir genç kız çıkıyor.
Sadece güzel yüzü açık.
- Kaç yaşındasınız?
- 18 yaşındayım
- Ne zamandır çalışıyorsunuz burada?
- 5.5 ay kadar oldu.
- Şu an da ne yapıyorsunuz?
- Yoğurt kaplarını ve kapaklarını 90 derecede yıkıyorum. Hijyen için yapılması gereken bir şey bu.

Yolsuz köylüler, yolumuzu kesti
Seray Süt Tesisleri'nden ayrılmaya hazırlanırken, çevremizde toplanan vatandaşlar "Şu yol sorunuzu bir de siz yazın" diye önümüzü kesiyor.
- Hangi yolu yazacağız.
- Sizin buraya gelirken kullandığınız toprak yolu.
- Asfalt mı istiyorsunuz?
- Belediyenin imar planında yol yok maalesef. En azından biraz düzenlense iyi olacak.
Yolumuzu keser grubun sözcülerinden öğrendiğimizi göre, bu yol hikayesi bir hayli eski.
Yazılıp çizilmedik yönü, anlatılmadık yetkili malmamış.
İlerisindeki 6 köyü, yani Çarta, Mıdıklı, Ramazanlar, Yaveller, Kavaklar ve Topallar'ın ilçe ile iletişimini sağlayan yolun yaklaşık 2 km.lik kısmı her yağışta sular altında kaldığından, geçit vermez hale geliyormuş.
Yamaçlardan gelen sular, yakından geçen Selendi Çayı'na gidecek kanal bulamadığı için, bu çukur alanda toplanıp kalıyormuş.
Sular çekilene kadar, yola da çevresindeki bahçe ve tarlalara girilemiyormuş.
Çevredeki arazi sahiplerinden Adem Ekim anlatıyor:
- 50 yıldır buralara gelip giderim, 50 yıldır bu sorun var. Kışın yağmur yağdığında bir ay tarlalara giremediğimiz oluyor. Köylere ise sadece traktörle ulaşılabiliyor. Ya yol ve çevresini yükseltsinler, ya da suyu tahliye edecek kanal yapsınlar.
Mağduruz ama, ne valilik, ne kaymakamlık, ne de belediye ilgileniyor.

Bu icraatı bekliyoruz
Köylülerden öğreniyoruz ki, 50 yıldır her yağmurda gündeme gelen sorunla valilik de ilgilenmiş, kaymakamlık da. Ama sadece dilekçelere cevap vererek:
- Şu kanunun şu maddesinin şu bendine göre, sorun sorumluluk alanımızın dışında...
Bir de öğreniyoruz ki; sorunlu alan, Selendi Belediyesi'nin mücavir alan sınırları içinde.
Oradan gelen cevapta deniliyormuş ki; "O yol bizim planlarımızda görünmüyor. Planda olmayan yolu nasıl yapalım?
Belki yüz yıllık yol, yerleşim planından nasıl çıkmış, ya da planlara nasıl girmemiş, onu bilen yok.
Şimdi;
İlçenin belediye başkanı var, kaymakamı var, bir de ilçenin bağlı olduğu Manisa İli'nin valisi var.
Ama ortada da çözülmemiş böyle bir sorun.
Savıyın vali, sayın kaymakam, sayın belediye başkanı; asfalttan masfalttan vazgeçtik; hadi kurtarın şu insanların yolunu da, görelim icraatınızı

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

« Yanıtla #16 : Haziran 22, 2006, 04:33:44 ÖS »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

20.06.2006    

Manisa'nın "uzak" ilçesi Selendi...

Sizleri  bu hafta, Manisa'nın gözden ve gönülden uzak ilçesi Selendi'ye götürüyoruz.
Selendi,  il merkezi ne 155, komşu ilçe Kula'ya 35 km. uzaklıkta.
8.000 nüfuslu ilçeyi  çevreleyen çanak şeklindeki dağlarn ortasından, Gediz Nehri'nin önemli kollarından  Selendi Çayı geçiyor.
.............
İzmir'den Selendi'ye iki yoldan ulaşılabiliyor.
Birinicisi;  Kula'yı Uşak yönünde 20 km. kadar geçtikten sonra soldaki tabelayı takip edip,  18. km sonra Selendi'ye ulaşabiliyorsunuz.
İkinci yol ise, Kula'nın içinden,  kuzey batı yönünde ilerleyerek ilçeye ulaşan yol.
Selendi'ye ulaşım için, dar  ve bozuk olan bu yolu önermiyoruz.
..............
Aslında Selendi'yi bundan  3 yıl kadar önce gitmiştik.
Ancak Yeni Asır Muhabiri Mehmet Emin Akkoyun telefon  ediyor, e-mail geçiyor:
- Ağabey, çevremizdeki yerleşim merkezlerine ikinci  kez gittiğiniz halde, bize gelmediniz. En kıza zamanda bekliyoruz.
Biz de,  bu israrlı davetlere duyarsız kalamıyor ve Selendi'yi programa alıyoruz.
Yaklaşık  2 saat 15 dakikalık yolculuktan sonra, sessiz ve sakin ilçeye ulaşıyoruz.
Sessiz  ve sakin bir ilçe.
Genelde bakımsız denebilir.
Gerek ilçe girişinde, gerek  çadde ve sokaklarda "hizmet" adlı çalışmalar yapılmış ama, ilk bakışta  uzman elinden çıkmamış görüntüsü veriyor.
Sonraki yıllarda gelecek belediye  başkanlarının, mutlaka "yeniden düzenleme" gereği duyacağı, kalıcılığı  olmayan "hizmet"ler...
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2006, 04:34:16 ÖS »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Çiftçide  para yoksa, esnaf batar
İlçede  bizi, Mehmet Emin Akkoyun ve kendisini "yerel basın Nuran" diye tanıtan  Nuran Çelik karşılıyor.
Fotoğrafçı olan Mehmet Emin, Selendi'de Stüdyo Deniz'i  işletiyor.
Nuran Çelik de, Selendi'de çıkan 3 Eylül ve Kula'da çıkan Divrit  gazetelerinin muhabirliğini yapıyor.
Geleceğimizi bir gün öncesinden bildirdiğimiz  için, çeşitli yerlerden randevular alınmış.
İlk buluşma, Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Başkanı Mehmet çimen...
- Türkiye genelinden farklı olarak, Selendi esnafının  durumu nasıl?
- Son dönemde Selendi'de mekan açan esnaf sayısı azaldı. Mekanın  kapatanlar çoğunlukta. Üç yılda esnaf sayısı 800'den 520'ye düştü.
- Neden  oldu?
- Çoğu esnafımız siftah etmeden dükkanın kapatıyor.
- Neden siftah  etmiyorlar?
- Çiftçinin ektiği mal para etmeyince durum böyle oluyor. Tütün  ve haşhaş kaldırılınca geriye arpa ve buğday kaldı. Köylüde para olmayınca bizde  de olmuyor tabi. Bizim derdimiz köylünün kalkınamaması.
- Ne olması gerekiyor  peki?
- Çiftçiye özel teşfik parasından esnafa da versinler. Prim istiyoruz  küçük esnaf olarak. Esnaftan kredi çekenlerin çoğu borcunu ödeyemedi. Ödeyemeyince  de dükkanın kapattı.
- Siz kaç yıldır başkansınız?
- 10 yıldır başkanlık  yapıyorum.
- Ne iş yapıyordunuz?
- Önceden bakkal dükkanım vardı. İflas  ettim. Şimdi kahvecilik yapıyorum. 5-6 dönüm de yerim var. Çiftçilik yapıyorum.  Başkanlığı bırakmadım.
- Neden iflas ettiniz?
- Fazla veresiye vermekten.  Veresiye verilmezse esnaf hiç birşey kazanamaz zaten. Köylü ödeme yapamıyor. 1-2  tane bakkal kaldı burada. Onlar da biraz güçlü oldukları için ayaktalar.
« Yanıtla #18 : Haziran 22, 2006, 04:34:46 ÖS »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

"Gecici  kaymakam" dönemi bitmiş, "kalıcı"lık gelmiş

Selendi'de  ikinci durağımız Kaymakamlık...
Randevumuz öğle tatiline denk gelmesine rağmen,  Kaymakam Metin Maytalman yine de bizi kabul ediyor ve kısa bir sohbet gerçekleştiriyoruz.
Kaymakam  Bey'in masasındaki dizüstü bilgisayarda, bizim "Adım Adım Ege" Köşesi  açık.
- Kaç yıldır buradasınız?
- 2.5 yıldır bu buradayım.
- Burada "kalıcı"  olan kaymakam sizsiniz sanırım değil mi?
- Bu ilçenin idari anlamdaki statüsünün  dağişikliğinde kaynaklanıyor. Burası benden önceki dönemlerde beşinci sınıf ilçeydi.  Kaymakamların kısa kalmasının sebebi buydu. Şu anda dördüncü sınıf ilçe statüsündeyiz.
-  Nerelisiniz?
- Ordu'luyum.
- Neler yaptınız burada, ya da yapmak istediğiniz  projeleriniz neler?
- Ağırlıklı olarak hayvancılık projesinin üzerinde durduk.  Proje hazırlarken finansmanını da düşünmek gerekiyor tabii. Bizim hazırladığımız  projeler kabul edilmedi. Hatta Başbakanlık ülke genelinde hayvancılıkla ilgili  projeleri durdurdu. Aynı şekilde meyvecilikle ilgili projeler de durduruldu. Dolayısıyla  pek fazla birşey kalmadı. Bizim hazırladığımız projelerden sadece "İş kurma  projesi" kabul edildi. Henüz parası gelmedi. Onu bekliyoruz. Bir de salçalık  domates projemiz kabul edldi. Onun da yazışmaları sürüyor. Bunlar "Sosyal  Riski Azaltma Planı" doğrultusunda alt projeler olarak gerçekleşiyor. Dünya  Bankası kapsamında finanse ediliyor.

« Yanıtla #19 : Haziran 22, 2006, 04:35:25 ÖS »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Tütünün  boşluğu hala doldurulamadı
-  Sizce Selendi'de halkın gelirini artırmak için ne yapılmalı?
- Aslında yapılabilecek  çok fazla bir şey yok. Burası Türkiye'nin benzeri ölçekteki ilçeler gibi bir yer.  
'Selendi'ye sanayi getireceğiz, Selendi'nin çehresini değiştireceğiz' demek  pek inandırıcı olmaz. 1954 yılında ilçe olmuş burası, olsaydı, bu zamana kadar  birileri bu işi yapardı. Bir yerin kalkınması, o yerin mevcut potansiyeliyle alakalıdır.  Son zamanlarda şöyle bir şey var... Malum tütün sektöründe bir özelleştirme olayı  var biliyorsunuz. Buranın geçim kaynağı da tütünmüş. İnsanlar şimdi geçimlerini  başka şeylerden sağlamaya çalşıyorlar. Kısmen ahır hayvancılığı ve meyvecilik  hakim burada. En başta da kirazcılık geliyor. Hatta Pınarlar Köyü'nde 24 Haziran'da  Kiraz Festivali yapılacak. Cevizcilik ve badem gelişmek üzere.
- Kirazcılık  bir hayli gelişmiş durumda öyle mi?
- Evet, kiraz çok var. Hatta biraz daha  aşırıya kaçılırsa, sakıncalı olacağını düşünüyorum ben.
- Neden?
- Kiraz  çok hassas bir meyve. Konservesi ve reçeli yok. Böyle olunca pazarlama boyutunu  da düşünmek gerekiyor.
- Peki; ilçenin yakındaki Uşak yerine azaklardaki Manisa'ya  bağlı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Bu konuda bir talebin halktan gitmiş  olması gerekiyor. Benim yapabileceğim çok fazla bir şey yok.
« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2006, 05:44:18 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

bu haber çok iyi...

[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime
bir küçük aşk yeter benim hasretime
sende benim yağmurum ol
damla damla düş gönlüme...
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2006, 05:45:58 ÖS »
slandoss
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: mücahitkaragöz
bu haber çok iyi...

ıyı de hıcbır getırısı olmaz.

www.manisaliyiz.com

yeni forumumuza tüm manisalıları bekliyoruz.
« Yanıtla #22 : Haziran 22, 2006, 05:53:32 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: speed
ıyı de hıcbır getırısı olmaz.

isminin geçmesi yeter....

sende benim yağmurum ol
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
« Yanıtla #23 : Haziran 22, 2006, 05:55:19 ÖS »
slandoss
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: mücahitkaragöz
isminin geçmesi yeter....

gec bunları kardeşım ya.

www.manisaliyiz.com

« Yanıtla #24 : Haziran 22, 2006, 06:03:01 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: speed
gec bunları kardeşım ya.

speed bu işler böyle ilerler...Cheesy Cheesy
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2006, 06:06:45 ÖS Gönderen: cankurtaran » Logged

sende benim yağmurum ol
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
« Yanıtla #25 : Haziran 22, 2006, 07:06:43 ÖS »
aglayankul
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

haberi bastan sona okudum ..
hiç kimse art niyetli oldumu sanmasın ama:
sanki Akkoyun ailesinin reklamını yapmıs .
sevgili gazeteci.
keske akkoyun ciftliğine götürecegine gateciyi alıp da kazıklıya götürseydi.yada yolu olmayan köylere yada bugday tarlalarına yada tütün tarlalrındaki çilekeş selendilileri gösterseydi..diye düsünüyorum (SAKIN HA ART NİYET  ARANMASIN SADECE DÜSÜNCEM BU)

YOLCU YOLUNDA GEREK.......
« Yanıtla #26 : Haziran 22, 2006, 09:33:32 ÖS »
<ulas>
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: aglayankul
sevgili gazeteci.
keske akkoyun ciftliğine götürecegine gateciyi alıp da kazıklıya götürseydi.yada yolu olmayan köylere yada bugday tarlalarına yada tütün tarlalrındaki çilekeş selendilileri gösterseydi..diye düsünüyorum (SAKIN HA ART NİYET  ARANMASIN SADECE DÜSÜNCEM BU)

haklısın.
« Yanıtla #27 : Haziran 22, 2006, 09:39:32 ÖS »
tofur
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

Alıntı sahibi: since

geçerli mazereti yoksa ayıp etmiş başkan...

BEN SADECE KADERİN PENÇESİNDE HAYALİM
« Yanıtla #28 : Haziran 22, 2006, 09:43:12 ÖS »
slandoss
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

sevgili gazeteci.

sonuna kadar haklısınız

www.manisaliyiz.com

« Yanıtla #29 : Haziran 22, 2006, 09:56:23 ÖS »
tofur
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Yeni Asır'da.

sevgili gazeteci.

bencede kardeş...
ama en azından ilçemiz sorununa az da olsa değinmiş...

BEN SADECE KADERİN PENÇESİNDE HAYALİM
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv