Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » İLÇEMİZİ TANIYALIM » İlçemiz
 Selendi Tanitim

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Selendi Tanitim  (Okunma Sayısı 1743 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 27, 2005, 03:42:01 ÖS »
Selendi
Elhamdülillah Fenerliyim
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

Selendi Tanitim

:: SELENDİ

1 Haziran 1954 Yılında İlçe olmuştur.E-23 (İzmir- Ankara) Karayolunun Kula- Uşak hattı arasında ve (16) km içeride kalmaktadır.

Merkez ilçe nüfusu 8099, Köyler nüfusu 18918 olup, toplam nüfus 27.017 dir. İlçenin beldesi yoktur. İlçe merkezine bağlı (11) mahalle ve (44) köyü vardır. Köylerin çoğunluğu dağınıktır.(30) köyün (115) mahallesi vardır.İlçenin çevresi dağ ve tepelerle çevrili olup, çöküntü havzasına kurulmuştur. İlçenin içinden Gediz Nehrinin en büyük kolu olan Selendi Çayı geçmektedir.Rakımı 525 Metre , Yüzölçümü 850 Km2 dir. İl Merkezine uzaklığı 167 Km dir. Arazi genellikle dağlık , vadilik ve kısmen de ovalıktır. İklimi Ege Bölgesi karakterine uygun, ılıman bir iklim hüküm sürmektedir. İlçe göç veren bir ilçedir.

Halkın geçim kaynağı genellikle tütüncülük, hayvancılık, kısmen de meyveciliktir.Buğday, arpa, haşhaş gibi ürünlerde ekilmektedir. Son yıllarda İlçemizde meyvecilik alanında büyük atılım yapılmaktadır. Halen bazı köylerimizde yurtdışı bağlantılı ihraç kiraz üretimi yapılmaktadır. Önümüzdeki birkaç yıl içinde meyvecilikten İlçe ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. Her yıl düzenli olarak Pınarlar köyünde kiraz festivali yapılmaktadır

İlçede 33411ha tarım alanı bulunup, bunun 32261 ha sulanamayan 1150 ha sulanır tarım arazisidir. Son yıllarda süt inekçiliği hızla gelişme göstermiştir.

İlçemizde (10.000) civarında değişik ırklardan sığır, 66.000 adet koyun, 5.000 adet keçi bulunmaktadır. Günlük süt birikimi 30 Ton dur. İlçede 850 adet Traktör vardır.

İlçe merkezinde Çok Programlı Lise, İmam Hatip Lisesi,Sağlık Meslek Lisesi ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu , 4 İlköğretim Okulu, Halk Eğitim Merkezi Hizmet Binası ve Öğretmen Evi vardır. İlçede Orta Öğretimde 626 İlköğretimde 3938 öğrenci eğitim görmektedir. İlçede Yüksekokul özlemi çekilmektedir.

İlçede 1 Devlet Hastanesi, 1 Merkez Sağlık Ocağı, (3) köy sağlık ocağı vardır. Devlet Hastanesi röntgen cihazı ve laboratuar donanmalı olup, 1 Kadın Doğum Uzmanı, 1 Dahiliye Uzmanı, Çocuk Mütehassısı , 1 Diş Hekimi, Pratisyen hekim ve yeterli yardımcı sağlık personeli vardır. Hala doktor olmadığından Köy Sağlık Ocaklarından (2)si kapalı bulunmaktadır. Bu Sağlık Ocaklarımızın da en kısa zamanda pratisyen hekim ve yardımcı sağlık personeli ataması yapılmalıdır.

İlçemiz Rahmanlar köyü civarında Demir, çinko, kurşun madeninden oluşan geniş maden yatakları vardır. Geçen yıllarda burada kurulu fabrikada (200) işçi çalışmakta iken, şirketin iflası sonucu iş durmuş ve çalışan insanlar işsiz kaldığı gibi, ülke ekonomisinin de zararı olmuştur.Bu madenin tekrar faaliyete geçirilerek, işsizliğin önlenmesi ve ekonomiye katkı sağlaması büyük önem arzetmektedir.
İlçemiz en büyük sorunu elektriklerin sık sık kesilmesidir. Konunun çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yapılan ihale sonucu enerjinin Demirci üzerinden gelmesi için projenin %40 ı tamamlandığı halde bilinmeyen bir sebeple iş bırakılmış ve yarım kalmıştır. Bu yatırımın tekrar gözden geçirilerek işin tamamlanması gerekmektedir

Elhamdülillah Fenerliyim
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Selendi Tanitim
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 05:11:27 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2006, 10:51:18 ÖÖ »
farukcan
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendi Tanitim

helal olsun size ya biz memlektimizde olmasak bile bizi bilğilendirdiğiniz için teşekkür ederiz   FARUK İMAMOĞLU
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2006, 10:24:59 ÖS »
h.kara
harbi üye
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

iyi bir şey dışardan katılan ve selendili olmayan arkadaşlara tanıtmanı ilçemizi gerçekten güzel bir olay sağol dostum....

ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2006, 01:34:12 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

önceki hafta MANİSA İL SANAYİ MÜDÜRÜ
SAYIN İRFAN AKARSU BEY İ ziyerete gittiğimde
SELENDİMİZİ tanıtan bir kitapla karşılaştım..
bu kitabı sitemizin tasarımcısı olan AKYÜZ kardeşimiz hazırlamış sanırım..
kendisine teşekkürü borç biliyorum..
SELENDİ ilçesinin tanıtımı için gerek kitap hazırlayarak
gerekse WWW.SELENDİ.COM sitesini kurarak
ilçemize büyük hizmetleri dokunan
MUHAMMED AKYÜZ kardeşimizden ve emeği geçen bütün kardeşlerimizden
ALLAH(C.C.)razı olsun...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2006, 03:29:21 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

ecmain. bu siteyi gercek manada dirilten siteye katilan selendililer.. Katilan herkese cok tesekkurler.
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2006, 03:51:21 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

Alıntı sahibi: farukcan
helal olsun size ya biz memlektimizde olmasak bile bizi bilğilendirdiğiniz için teşekkür ederiz   FARUK İMAMOĞLU

arasıra siteye girde görüşelim farukcuğum

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2006, 04:00:13 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

Alıntı sahibi: akyuznet
ecmain. bu siteyi gercek manada dirilten siteye katilan selendililer.. Katilan herkese cok tesekkurler.

emeği geçen herkese minnattarız

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2007, 11:47:07 ÖS »
zeybek68
Üye Bilgileri Selendili
*

Selendi Tanitim

turpcan arkadaşım vermiş olduğun bilgileri tekrar gözden geçirmeni ve bilgileri yenilemeni tavsiye ederim.yazmış olduğunuz okullar ve şu an selendi de olan okulları karşılaştırırsanız eksikliği görürsünüz.saygılar
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2007, 12:06:26 ÖÖ »
slandoss
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

Alıntı sahibi: zeybek68;62791
turpcan arkadaşım vermiş olduğun bilgileri tekrar gözden geçirmeni ve bilgileri yenilemeni tavsiye ederim.yazmış olduğunuz okullar ve şu an selendi de olan okulları karşılaştırırsanız eksikliği görürsünüz.saygılar
uyarınız için teşekkurler.en kısa zamanda güncellenecektir.

www.manisaliyiz.com

yeni forumumuza tüm manisalıları bekliyoruz.
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2007, 08:25:00 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Tanitim

Alıntı sahibi: akyuznet;43849
emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum...:35:

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2009, 08:51:20 ÖÖ »
merdun
Üye Bilgileri Selendili
*

merdun tüz kickboks spor klübü

merdun tüz kickboks spor klübü
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv