Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Selendi Müftülüğü'nden Çanakkale Konferansı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Selendi Müftülüğü'nden Çanakkale Konferansı  (Okunma Sayısı 290 defa) Seçenekler Arama
« : Nisan 07, 2008, 07:26:49 ÖS »
Anonymous
Üye Bilgileri Selendili

Selendi Müftülüğü'nden Çanakkale Konferansı

7 Apr 2008

selendi canakkaleManisa’nın Selendi ilçesinde Müftülüğün düzenlediği konferansta, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Kenan Tozak katılımcılara Çanakkale ruhunu anlattı. Belediye Saray Düğün Salonu’nda gerçekleşen konferansa İlçe Müftüsü Bayram Yılmaz, Diyanet Vakfı Manisa İl Başkanı Ahmet Aksoy, Milliyetçi Haraket Partisi Selendi İlçe Başkanı Yasin Dumlupınar imamlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Konferansa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Müftü Bayram Yılmaz’ın açılış konuşmasınının ardından şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Konferansa konuşmacı olarak katılan CBÜ Öğretim Üyesi Kenan Tozak, slayt gösterimi eşliğinde davetlilere Çanakkale ruhunu anlattı. Çanakkale zaferinin, 7 düvele karşı yokluklar içinde kazanılmış tarihin en büyük zaferlerinden olduğunu kaydetti. O yılarda Türk halkının yaşadığı üzüntülerin bugün de devam ettiğini ifade eden Tozak, "Bugün de aynı sıkıntılar var, bugün de şehitlerimiz var. Bu memleket bizim, bu vatan bizim, bu bayrak bizim. Böyle olmaya da devam edecektir. İstiklal Marşı bir defa yazıldı bir daha yazılmayacaktır. Bu vatanı bizlere emanet eden atalarımız, askerlerimiz yemek ve su bulamadan bu vatana sahip çıkmışlarlardır. Bizler de bu ecdat yadigarı ülkemize sahip çıkacağız." diye konuştu.
 Ulu Önder Atatürk’ün Çanakkale’deki mücadelesini ve kahraman Türk askerinin zaferini anlatan CBÜ Öğretim Üyesi Kenan Tozak, kendisini dinleyen Selendilileri adeta o yıllara götürdü. Konferans sırasında bazı davetliler duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Tozak, "Çanakkale zaferini Türk halkının iyi anlaması ve bundan büyük dersler çıkarması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.
 Konferansın sonunda 8 yaşındaki Esmanur Yılmaz ile kardeşi 7 yaşındaki Haticegül Yılmaz İstiklal Marşı’nı 10 kıtasıyla birlikte okudu. İlçe Müftüsü Bayram Yılmaz, CBÜ Öğretim Üyesi Kenan Tozak’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Devamini Oku

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Selendi Müftülüğü'nden Çanakkale Konferansı
« Posted on: Mayıs 25, 2012, 05:01:57 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv