Hocam biraz fazla önyargılı olmamış mı?
Ramazan Harmandalı Hocam iyi bi insandır.Onun din karşıtı olduğuna inanmıyorum...
Selendi nin bi Halk partisi kültürü var bu doğru...
Babam mesela ölse Halk partiden başka yere oy atmaz.
En son ikna ettim ''Olum altı oku görünce dayanamadım dedi''
Ki ben babamın yanında ayağımı dahi uzatamam.Şu an bile gittiğimde akşam namazını kılmadan oturamam sofraya..
Vakti zamanında çok elimi ayamı yıkayıp yan odada oyalanıp çıktığım oldu:)
Ama o Atatürk'ü ve onun onurlu duruşunu seviyor.Yaşlı adam sonuçta..Şimdikilerden haberi yok ki...
Selendi de çok insan var böle....
Biraz da bu pencereden bakmak lazım bence.....
Gofur kardeş ben özellikle okumuş kesimden bahsettim. Yinede istisnaları olacağını söyledim genelleme yapmadım.
Biliyorum bende köy çolcuğuyum. Bizim köylerimizdeki Halk Partili amcalarımız dayılarımız var.Tıpkı sizin babanız gibi saf temiz alnı secdeden, kalkmayan, muhterem eli öpülesi insanlardır. Onara böyle bir ithamda bulunmaktan Allah'a sığınırım.
Biliyorsunki Osmanlının ilk dönemlerinde başlayan Pozitivist analayış Cumhuriyet eğitiminide bizzat etkiledi.
Benim çocukluğumda bizden 5 veya 10 yaş büyük olan okumuş mühendis olmuş doktor olmuş öğretmen olmuş abilerimiz vardı. Köyde ateizm propogandası yaparlardı. Bunların hepside ozamanki sol zihniyete sahip insanalardı. İşin enteresan olan tarafı bunları önemli bir kısmının babası eski adalet partisine oy veren insanlardı.
Selendide vardı böyle insanlar Şafak amca vardı (Allah ahmet etsin) kendisi adalet partiliydi. Çocukları solcuydu. Bunun gibi aklıma gelmeyen başkalarıda vardı.
Olaya ideolojik yaklaşma olayı önemli.
Köylü okumamamış vatandaş partı olayına takım anlayışıyla bakıyordu. İdeoloji olayı okumuş kesimde vardı.
Buna rağmen CHP li olup halkıyla barışı inanacıyla barışık çok değerli insanlar var.
Şuanada CHP Trabzon milletvekili Mehmet Akif HAMZAÇEBİ bizimde köyden komşumuz.
Gerçekten çok değerli bir insan.
Köye cami yaptırırken enbüyük emeği geçen insanlardan birisi.
Ramazan hocaya gelince; buradaki mesajlarda selam gündeme gelince bende söze girme gereğini hissettim.
Sizde öğretmenlik yapıyorsunuz selam verdiğinizde yüzünüze bön bön bakan insanlar olduğunu müşahade ediyoruz.
Bu insanların neredyse tamamı aynı zihniyete sahip insanlar.