« : Eylül 10, 2007, 01:25:19 ÖS » |
süper...
|
Şehirlioğlu köyü İlçeye çok yakın olması ve ilçeyle sınır komşudur. Kayranlar,Kazıklı köyleriyle sınırdır. Köy diğer köylerde olduğu göçebe yörüklerin buraya gelerek çadır kurmaları ile oluşmuştur. Mahalle Aralarındaki uzaklık 1-2 kilometreyi geçmez. Köy ilçeye 8 kilometredir. Çıkrıkçı Köyü ile yakın akrabalık vardır ve arazileri iç içedir.
Köyün yolu asfalttır. ilçeye, mevcut köylüye ait özel vasıtalarla gidilip gelinmektedir. İlçenin pazarı olan Perşembe günü köyden vasıtalar gider gelir. Diğer günlerde de özel gidiş gelişler olur. Köy yolu, halen Selendi’yi Demirci İlçesine ve Kütahya’nın Simav ilçesine bağlayan yol güzergahına bağlayan 8.kilometre noktasındandır. Bu nedenle ulaşım yönüyle çok şanslı bir köydür. Anayola çıkarak ulaşım sağlanmaktadır. Köy yakın olduğu için yaya olarak da ilçeye gidilip gelinmektedir.
Köyün, su, elektrik ve telefonu mevcuttur. Köyün nüfusu 1960 de 193 ,1997 ‘de 315 tir.2000 yılında ise 219’tur.Köyün nüfusu istikrarlı bir artış göstermektedir. Köyün nüfusunun 2000 yılında azalması Molla Ahmetler Mahallesinin ayrılarak Müstakil köy olmasından sonra Şehirlioğluna ait bazı mahallelerin ayrılmasından sonra 219’a düşmüştür. En az göç eden köylerdendir. Köyden göçün olmaması veya az olması köyün diğer köylere göre kendi kendine ekonomik yeterliliğinin olmasındandır. Bu durum hane sayısından da kendini göstermektedir.1970’te 37 olan hane sayısı, 1990 yılında 45 olmuştur. Köyün civar komşu köylerle akrabalık ilişkileri mevcuttur.
Köy gelirini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Bilhassa koyun ,keçi bu köyde ağırlıklı olarak yetiştirilir. Köyde tütün ekimi de yapılır. Köy genellikle merkez mahallesi dere kenarına kurulu olmasından tarıma elverişli arazisi vardır. Bu köyde ,meyve üretimi bu köyde ağırlık kazanır. Yaz mahsulü dediğimiz kavun,karpuz,gibi tarım ürünleri yetiştirilirken antep fıstığı üretimi de köyde son yıllarda üretilmeye başlanmıştır. Diğer elma,kayısı,armut gibi birçok ve meyve üretimi yapılmaktadır. Köyde tarım modern tarım araçları olan traktör ve benzeri araçlarla yapılmaktadır. Köyde yeterince bu işi yapacak traktör vardır. Ayrıca köyde otomobil,motosiklet,kamyonet türü araçlar da mevcuttur. Bunlarda köyün ekonomisine olumlu katkılar yapmaktadır. Köyde hayvancılık biraz daha modern usullerle yapılmaya başlanmıştır. Köyde hayvan ıslah çalışmaları da vardır. İnek besiciliği bunun en güzel örneğidir. Mandofon ve hoşteyn cinsi inek besiciliği yapılmaya başlanmıştır. Bu durum üretimi olumlu yönde etkilemekte ve gelir seviyesini yükseltmektedir. Kümes hayvancılığı da bu köyde yapılmaktadır. köy civarında Meşe ve pırnar,çalı,palamut ağaçları ağılıklı bitki örtüsünü teşkil etmektedir. Bu durun da köy için ayrıca bir zenginlik kaynağıdır.
Köyde geleneksel yörük düğünleri yapılmaktadır. Kış geceleri yüzük oyunu ve kış sohbetleri geceleri yapılır. Kışın ayrıca tavşan ve keklik avcılığı yapılır. Köyde önceleri daha belirgin olarak yapılan halı,kilim,torba,-namazla,kuşak gibi el sanatları son zamanlarda fabrikasyonlarının üretilmeye başlanmasıyla oldukça az yapılmaktadır.-Kadınlar kış gecelerinde gelinlik kızlarına çorap örme oya ve tığ işleri ile çeyizlik hazırlayarak boş vakitlerini değerlendirirler.
İşler köyde imece usulü ile yapılmaya devam etmektedir. Yardımlaşma Anadolunun genelinde olduğu gibi bu köyde de hat safhadadır. Değişik usulü imece çalışması ile işlerini beraberce yaparlar. Köyün iklimi diğer köylere göre biraz yumuşak geçmektedir. Bunun sebebi ise köyün dağın eteğinde kurulması kuzeyinin poyraza karşı kapalı,güneye açık ve güneşi direkt olarak görmesindendir. Köyde:Ayaz, Çayır, Çelik, Çetin,Demir, Erdemir, Kahraman, Kaygısız Meşe, Öztürk, Sarıtaş, Şahin, Şanlı, Taşdemir. Soyatlarında aileler yaşamaktadır.
Köyde bilinen bu güne kadar muhtarlık yapmış ve bu köye hizmet etmiş muhtarları ve görev yaptıkları tarihler de şöyledir: Mustafa Kaygısız :07.11.195 Himmet Kahraman :17.11.1963 Hüseyin Kaygısız :02.06.1968 Mehmet Kaygısız :11.12.1973 Himmet Kahraman :01.12.1977 İsmail Kaygısız :25.03.1984 Hüseyin Çayır :26.03.1989 Süleyman Aktaş :27.03.1994 Kamil Şanlı :18.04.1997
|
|
|
|
|
|
BİR DENİZ DÜŞÜN SUSSUZ BİR İNSAN DÜŞÜN MUTSUZ BİR GECE DÜŞÜN UYKUSUZ BİR BAHAR DÜŞÜN ÇİÇEKSİZ BİR DE BENİ DÜŞÜN SENSİZ
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2008, 01:36:54 ÖÖ » |
şehirlioğlu
|
Arkadaşlar slm.. Ben izmirden Onur YÜKSEL. Şehirlioğlunda Yüksel soyadında olan akrabalarımı arıyorum.. Dedemin adı Nurullah!! Uzun süre araştırdım ve sonunda Kimlik bilgilerine ulaşabildim. Tabi ozamanlar soyadı olmadığı için sadece nurullah olarak gözüküyor fakat daha sonra dedem yüksel soyismini almış ve adı Nurullah Yüksel olmuştur.. Dedemin İbrahim adında bir kardeşi varmış ve onunda Nurullah Yüksel adında oğlu varmış.. Bu siteden araştırdım ve Nurullah Yüksel in eskiden muhtarlık yaptığını öğrendim.. Eğer YÜKSEL soyisminde olanlar varsa bana ulaşabilmelerini diliyorum.. Saygılar.. Mail adresim : onuryukcell_35@hotmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2008, 06:24:28 ÖS » |
lokman YÜKSEL
|
kardeş kimsin bilmiyorum ama benim bildiğim sizlerle bizlerin bir akrabalığı var ama tam anlamıyla bende bilmiyorum. fakat yüksel soy isimli benim bildiğim Hüseyin YÜKSEL var oda selendi ilçe merkezinde ikamet ediyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2008, 12:14:04 ÖÖ » |
şehirlioğlu
|
Sevgili Lokman Yüksel, Hüseyin Yüksel bizim amcamız oluyor daha doğrusu babamın amcasının çocukları... Soyağacımızı büyük ölçüde çıkardım şu siteden hiç bi yardım görmedim hiç faydası olmadı bu sitenin baksana ne güzel bi site yapmışlar ama selendili gençler buna bile sahip çıkamamışlar.. Çok yazık konulardaki en son gelen mesajların tarihine bak geneli aylar öncesine ait:(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2008, 09:03:30 ÖÖ » |
|
gazipaşa
|
Sevgili Lokman Yüksel, Hüseyin Yüksel bizim amcamız oluyor daha doğrusu babamın amcasının çocukları... Soyağacımızı büyük ölçüde çıkardım şu siteden hiç bi yardım görmedim hiç faydası olmadı bu sitenin baksana ne güzel bi site yapmışlar ama selendili gençler buna bile sahip çıkamamışlar.. Çok yazık konulardaki en son gelen mesajların tarihine bak geneli aylar öncesine ait:(
sevgili onur yüksel bey siteye sahip çıkılmadığını mesajların eski olduğunu söylüyorsunuz ve selendi gençlerine sitem ediyosunuz bir nevi haklı olabilirsiniz ama bence sizde önce kendi mesajlarınıza bakıp ondan sonra konuşun derim sizin de mesaj sayınız 5 ben ne diyebilirimki siz sadece soy ağacınızı çıkarmak için bu siteye gelmişsiniz diye düşünüyorum ben ama yanlış yerdesiniz demekki sizin akrabalardan bu sitede yok yada yazma özürlüler her üye birşeyler paylaşırsa site daha güzel olur illaki konu açmanız gerekmez konu hakkındaki düşüncelerinizi yazmanızda yeter millet okuyor ama cevap yazmaya üşeniyor ne diyebirimki sağolsunlar
|
|
|
|
|
|
insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
|
|
|
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2009, 05:10:17 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2009, 11:03:45 ÖS » |
|
gazipaşa
|
serkan bey topu auta atıp kaçıyorsunuz galiba öyle sezinledim sizden daha iyi düşünceler beklerdim ben doğrusu benimde hevesimi kırıyorsunuz
|
|
|
|
|
|
insanların hayatlarına saygı duymaktansa,iftira atmayı tercih edenler, ruhlarındaki ezikliği hazmedemiyenlerdir
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2009, 01:53:53 ÖS » |
koçyiğit
|
ben onur kardeşime katılıyorum busite daha aktif hale gelebilir ben bu site sayesinde hiç tanımadığım amca oğlunu buldum düşünün benim gibi binlercesini
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2009, 11:40:31 ÖS » |
|
gazipaşa
|
ben size katılıyorum ama bakıp geçmeden katılımda bulunmak lazım okadar çok ziyaretçi varki üye girişi yapmaya bile üşeniyorlar galiba bana öyle geliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2009, 12:22:10 ÖÖ » |
koçyiğit
|
SAYIN GAZİPAŞA BAKIP GEÇMEDEN KATILIM DA BULUNMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORSUNUZ NASIL KATILIMDA BULACAĞIMIZI DA SÖYLEYİN LÜTFEN ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2009, 03:37:07 ÖS » |
|
gazipaşa
|
bu forum bir paylaşım yeridir her şeyi paylaşabiliriz bazen siz konu açarsınız biz düşüncelerimizi söyleriz bazen biz açarız siz konuşursunuz okuyup geçince çalışan kişinin azmi kırılıyor faydalı olmuyorum kanısına kapılıyor yazmak zor olmasa gerek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|