Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 Paskalya Yortusu Bizim bayramımız mı?

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Paskalya Yortusu Bizim bayramımız mı?  (Okunma Sayısı 378 defa) Seçenekler Arama
« : Temmuz 06, 2006, 02:43:30 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

MEB'de bir ders kitabı skandalı daha. 4.sınıf Sosyal Bilgiler kitabında Hıristiyanlık propagandası yapılıyor. Türk Eğitim- Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk'un açıklamasına göre 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğretmen Kılavuz Kitabında Paskalya Yortusu Dini Bayram olarak tanımlandı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nda skandallar bitmiyor. Bakanlık yine bir ilke(!) imza attı. MEB'e bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın tavsiye kararlarına uygun olarak hazırlandığı belirtilen 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğretmen Kılavuz Kitabında Paskalya Yortusu Dini Bayram olarak tanımlandı.Türk Eğitim- Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk'un yaptığı açıklamaya göre kitabın 179. sayfasında yer alan Bayramlar ve Özel Günler başlıklı bölümde Dini Bayramlar Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve Paskalya Yortusu olarak sıralanmıştır. Yani Paskalya Yortusu sanki dini bayramımız gibi lanse edilmiştir.

Dolayısıyla ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabının 100'üncü sayfasında yer alan Bayramlar ve Özel Günler ile ilgili alıştırmalar bölümüne, öğrenciler, kendilerine öğretildiği şekilde dini bayramlar bölümüne Ramazan ve Kurban Bayramı ile birlikte Paskalya Yortusunu da yazmaktadır. Yine 4. sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabının 190'ıncı sayfasında Ramazan Bayramı anlatılmış ardından da Ramazan Bayramı dışında, bildiğiniz başka bir dini bayramımız var mı sorusu yöneltilmiştir. İşin tuhaf tarafı sorunun hemen altında Paskalya Yortusuna ilişkin bilgi verilmiştir.

Herzaman ki gibi Ulen benim diyeceklerim belli de...........:icon_twisted: işte....:icon_twisted: .

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Paskalya Yortusu Bizim bayramımız mı?
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 11:25:43 ÖS »

« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2006, 02:45:43 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Şu bakanlığın Milliğini kaldırsalar artık diyorum.Bir işe yaramıyor çünkü.....

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2006, 04:27:15 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

ben de bu adamların eğitim politikalırını anlayamadım gitti...geçen senede bazı kitaplardan atatürkün nutkunu çıkarmışlardı

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv