Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 Ölmeden Önce Yazdı 1

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Ölmeden Önce Yazdı 1  (Okunma Sayısı 503 defa) Seçenekler Arama
« : Haziran 30, 2006, 04:41:58 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 1

Emma Bombeck Avustralya'da kanserden öldü. Ölümünden hemen önce şunları yazdı..

"Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer; Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..

Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..

Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..

Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım..
Yerler leke olacak diye korkmazdım..

Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım..

Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..

Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim..

Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..

TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim..

Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..

Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı büyütmenin ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..

Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..

Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..
Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..

Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..
Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..

Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a şükredin..

Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor..
Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.."

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Ölmeden Önce Yazdı 1
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 10:09:02 ÖS »

« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2006, 04:47:07 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 2

Her şey apansız olurdu birden. Sokaklar boşalırdı. Görünmez kuytuluklar, çay içilen o salaş mekanlar tılsımını yitirirdi. Sanki herkes bırakıp gitmiş de ben bir başıma kalmışım. Öyle gelirdi. Büyü bozulurdu; anlam bir anda uçup giderdi.
Karanlık bastıkça yüreğime kasvet çörekleniyordu. Bir şeyleri için için öldürüyorduk. Ama bütün bunlara nasıl inanabilrdim ki! Bütün bunları nasıl kabullenebilirdim! Yaşadıklarımız, eğreti bir gerçeklikten başka bir şey değildi. Hayatın anlamı sözcüklerde değildi. Ve bu, daha ne kadar sürebilirdi?
Bütün bunları yaşamamız için bir neden var mıydı? Konuşmadıklarımız mı? Belki, konuşmaya çalışıp da bir türlü toparlayamadığımız, hep yoksaydığımız, sahipsiz
bıraktığımız...kayıtsızlıklarımız, burun kıvırmalarımız...hepsi... her şey! -sen de bütün bunları içinden geçiriyor musun?
Bense, artık bundan sonra... aramam... dönmem... -bir intihar gibi geçirmiştim içimden. Öyle de oldu. Yaşadığımız her şeyden tiksindim sonunda. Şimdi hala o uçsuz bucaksız odada mısın? Hala yürüyor mu üstüne duvarlar ? Jaluzilerin aralıklarından güneşler dökülüyor mu içeri? Ben yaşadıklarımızın bu kadar anlamsız olabileceğine hiç bir zaman inanmamıştım. Ben böyle ayrılacağımızı asla düşünmemiştim. Ama, belki de hep böyle oldu.
Böyleydi. Hep böyle olmuştu. Sevgiyle başlayan her şey sonunda onulmaz bir acıya dönüşür ve sonra, geride bıraktığımız onca aşk, dostluk, arkadaşlık...içimizi acıtıp dururdu. Sonra sabah olurdu... Sabah acımasız bir karanlık olarak çıkagelirdi...Gündelik tedirginlikler, beyhude korkularımız, bencilliklerimiz, gereksiz gururumuz...gün ışığının ışıksızlığında ayaklanırdı. Hiç bir şey de küllenmezdi oysa! Victoria hastaydı, ölüyordu. Ve ölüm döşeğinde yazıyordu mektubunu: "Şimdi artık bir daha sizi hiç göremeyeceğim; ...hayata veda etmekten başka hiç bir şey yapmadığımı düşünmek ne garip."
Johannes'e yazılmış mektup kahredici bir pişmanlığın iniltileriyle yüklüdür artık. "Siz bu mektubu okurken ben ölmüş olacağım. Şimdi her şey bana öyle garip geliyor ki, artık sizden utanmıyor, sanki artık hiç bir engel yokmuş gibi size bu satırları yazıyorum. Eskiden hiç hasta değilken, size yazmaktansa, gece gündüz acı çekmeyi tercih ederdim. Şimdi ölümüm yakındır, artık böyle
düşünüyorum."
Güz geliyordu.
Gökyüzünde toplanan simsiyah bulutlar, artık her şeyin geride kaldığını, sararıp solduğunu, bundan böyle yağmurlardan ve fırtınadan başka hiç bir şeyin yaşanmayacağını...bir efsun...bir büyücü gibi...kırıp döktüğümüz...un ufak ettiğimiz ne varsa...-durup dinlemiştim! Birazdan ayrılacaktık...Birazdan her şey bitecekti...Dudaklarımızdan onarma adına tek bir sözcük bile
dökülmeyecektir.İşte, sonunda, Victoria da ölmüştü!
Anlam sözcüklerde değildi. Anlam sesimizin bir tınısında, farkında olmadan yaptığımız bir davranışta, hep içe attıklarımızdaydı. Anlam hiç söylenmeyenlerdeydi ve belki de, hiç söylenmeyecek olanda.
"...sizi ne tarifsiz bir sevgiyle sevdiğimi göstermediğime şimdi öyle pişmanım ki."
Yağmur yağıyordu. Yine sisler, buğular içindeydi her şey. Her şey de birbirine karışıyordu.Sanki yine bir maskeli balodan çıkmış, gözyaşlarını çağrıştıran kahkahaları geride bırakmış, yalancı ışıkların altından geçerek denize doğru yürüyordum. Ve bütün bunları yaşayıp yaşamadığımı, bütün bunların birer yanılsama olup olmadığını... kendi kendime, belki de boşyere sorup
duruyordum.
Ama arada bir, uzaklardan, çok uzaklardan...belli belirsiz bir ses duyduğum oluyor. O ses kayalıklarda patlayan hırçın dalgaların sesine karşıyor ve gitgide duyulmaz oluyor.

Victoria geri dön!

« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2006, 06:58:02 ÖS »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 1

dikkatle okunması gereken bir yazı. ölüm yaklaşınca insan sahip olduklarının değerinin farkına ancak varıyor.  sonradan keşke dememek için sahip olduklarımızın değerini bilelim. sonra çok geç kalabiliriz.
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2006, 09:06:58 ÖS »
h.kara
harbi üye
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 1

ve elimize geçen fırsatları değerlendirelim. çünkü kader insana her zaman gülmüyor...

ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2006, 08:36:56 ÖÖ »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 1

Yaşam bu.Neyin ne zaman ne olacağı belli olmuyor.Kurban Bayramının 1.günü namazdan geldikden sonra karnıma acayip bir ağrı saplandı.2-3 saat direndim en sonunda babamın ikna etmesi sonucu doktora gittim.Apandist tanımlaması koydular.Ve aynı akşam saat 22:00 de ameliyata girdim.İşte o zaman anlıyor insan sağlığın ne kadar değerli olduğunu.İnsan tabiatı bu kendi başına gelmedikce anlamıyor hiçbir şeyi....

« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2006, 09:08:22 ÖÖ »
reney45
zamanı az
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 1

Anlam sözcüklerde değildi. Anlam sesimizin bir tınısında, farkında olmadan yaptığımız bir davranışta, hep içe attıklarımızdaydı. Anlam hiç söylenmeyenlerdeydi ve belki de, hiç söylenmeyecek olanda.

"...sizi ne tarifsiz bir sevgiyle sevdiğimi göstermediğime şimdi öyle pişmanım ki."

gerçekten çok güzel bir yazı va paylaşım...

teşekkürler umutzi...

belki birgün biz de anlayacağız..... ama bugün değil...

• [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
  • Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2006, 09:22:41 ÖÖ »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

Ölmeden Önce Yazdı 1

gercekten cok etkileyici umutzi.. her kelimesini keyifle ve bi solukta okudum

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv