yahya
|
ÖĞRETMENİM...
Duygu mimarıyım ben Saygının kaynağı Kaygının yok oluş durağı... Seven sevmeyen gönüllerde Benim dalgalandıran bayrağı...
Toprağı vatanlaştıran Dünle bu günü buluşturan Bugünü yarınlarla yarıştıran benim, Ben, Öğretmenim...
Bende şekillenir sesler Bende bestelenir nefesler. Bende zindanlar kafeslere döner Heveslere döner korkular... Uzun uykular, tembelliktir bende Gerçeğe yakın değilse karabasandır rüyalar... Dünyalar ben sığıyorsam içine küçüktür Küçücük yüreklere sığan da benim, Ben, Öğretmenim...
Sadece bende benzer tüm başaklar denize Bendedir sadece silahtan korkmayan kalem. Bendedir içine kötülüğün zerresi sığmayan İçine alemler sığan gönül... Bedenlerde şekillenen duygular Şehadeti doğuş sayan olgular Bir çocuk bakışıyla dünya kucaklayabilmek İnsanlığa sevgi sunma iddiası bendedir... Benim affederek cezalandıran Cezalandırdığımda cezalanan benim, Ben, Öğretmenim...
Toprağı vatanlaştıran Dünle bugünü buluşturan Bugünü yarınlarla yarıştıran benim, Ben, Öğretmenim...
Kalem tutamayan minicik eller Anneden başka söz sevmeyen gönüller Benimle büyür dünyalar kadar. Benim emeğimdir bütün güzel oluşlar; Ben sevdiririm Cumhuriyeti Atatürk'ün ölmesine izin vermeyen benim, Onun ilkelerinden ödün vermeyen benim, Ben, Öğretmenim...
Benimle muhabbetleşir karasevdalar Seven sevilen hep benim tezgahımdandır. Buram buram Anadolu kokar nefesim Tek hevesimdir çağdaş uygarlık. Benimle şekillenir Türk Atatürk benimle başlar yeniden koşmaya her gün; Kırk dakikaya asırları Teneffüse yılları sığdırabilen benim, Ben, Öğretmenim...
Benim toprağı vatanlaştıran Dünle bugünü kavuşturan Bugünü yarınlarla yarıştıran benim, Ben, Öğretmenim...
Mustafa ASLAN Edebiyat Öğretmeni Şair-Gazeteci-Yazar
|