'Yerimde Olsaydin' projesi ile ogretmenler ogrenci,ogrenciler ogretmen oldu
Turkiye'de ilk kez uygulanan 'Yerimde Olsaydin' Empati Projesi kapsaminda Inegol Anadolu Lisesi'nde yonetimin ogrencilerin eline gecmesi, ogretmenlerinde ogrencilerin masalarina oturmali ilginc bir tablo olusturdu.
Inegol Anadolu Lisesi'nde ogretmenler ogrenci, ogrenciler ise 24 saatligine ogretmen oldu. Yillar sonra ogrenci masalarina oturan ogretmenler, sorulan sorulara cevap vermek icin parmak kaldirmak zorunda kaldi. Gorevlerine iyi calisarak bir gunlugune ogretmen olan ogrenciler ise gun boyunca onemli bir egitim hizmeti yerine getirmenin mutlulugunu yasadilar.
Inegol Anadolu Lisesi Muduru Yusuf Sevki Yucel'in yerine gorevi bir gunlugune devralan 6'nci sinif ogrencisi Eda Dogenci'yi Ilce Milli Egitim Muduru Mehmet Basturk makaninda ziyaret ederek yil sonu odenekleri hakkinda bilgi aldi. Mudur Basturk siniflara girerek eski ve yeni ogretmenleri siniflarda soru sorarak test etti.
Basturk, "Ogretmenligin ne kadar kutsal bir meslek oldugunu simdi anlamis bulunmaktasiniz, size bu imkanlari bir gunde olsa saglayan ve sizlerin sorunlarini ogrenmek icin ogrenci siralarina gecen tum ogretmenlerimi kutluyorum. Bu sebeple sizlerin sikintilarinizi daha iyi ogrenip ona gore davranislar sergileyeceklerdir. Sizlerde bu sayede, ogretmenligin ne kadar kutsal ve zor bir meslek oldugunu ogrenmis bulunmaktasiniz. Ben Ilce Milli Egitim Muduru olarak sizleri kutluyorum " dedi.
Empati programi kapsaminda ogrenci olan ogretmenler ogrenciligin cok zevkli oldugunu ifade ederek ogrencilere, "Bugunlerin kiymetini cok iyi bilmelisiniz. Yarinlara umutla bakabilmenin yolu bu siralardan geciyor." diyerek ogretmenler bir gunlugune de olsa ogrenci olduklari zamanlari hatirladiklarini soylediler.
Okul Muduru olan 6 nci sinif ogrencisi Eda Dogenci, "Sabah 8.30'da kutsal bir meslek olan mudurluk gorevini mudurumuzden devraldim. Mudur yardimcilarinin yardimi ile yeni ogrencilerimizi siniflara aldik. Dorduncu ders saatinde Ilce Milli Egitim Mudurumuz Sayin Mehmet Basturk siniflari gezdiler ve yeni ogrencilerimizin ve yeni ogretmenlerimizin durumunu yerinde incelediler. Ben bugun burada ogretmenligin, ogrencilige gore sorumlulugu cok buyuk ve stresli bir meslek oldugunu anladim . Ben ogrenci oldugum icin kendimi cok sansli hissediyorum. Cunku sadece ders calisip geziyoruz. Ama ogretmenlik oyle bir sey degil cok zor bir meslek. Bana ve arkadaslarima bu imkanlari taniyan ogretmenlerimize cok tesekkur ederim " diye konustu.
Inegol Anadolu Lisesi Muduru Yusuf Sevki Yucel ise, "Bugun sabah bir ogrenci gibi siraya girdik. Ogrencilerimiz gayet guzel bir sekilde ogretmen kiyafetlerini giyerek, gorev yerlerine gectiler. Bizde derslere bir ogretmen degil de bir ogrenci edasinda gectik. Burada gordum ki ogrenciler derslerine cok iyi hazirlanmislar bizleri bir ogrenci gibi tahtaya kaldirarak sorular sordular bizlerde sorularina cevaplar verdik. Ayrica bir anlikta olsa ogrencilik anilarimiz kabardi ve sinif icinde kendimizi ogrenci hissederek hareketlerde bulunduk, yeri geldi ogretmenlerimiz tarafindan uyarildik. Biz burada ogrencilerin sikintilarini bizzat yasayarak gordum, ogrencilerimiz de bizlerin gorevlerimizin ne kadar zor oldugunu anladilar. Her seye ragmen unutulmaz ve cok eglenceli bir gun gecirmis bulunduk " dedi.
AA