Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 of aman of

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: of aman of  (Okunma Sayısı 418 defa) Seçenekler Arama
« : Nisan 27, 2006, 12:51:43 ÖS »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

of aman of

Kürtçe'ye sponsor olduk !  
Perşembe, 27 Nisan 2006 00:33  
Devlet, Kürtçe'yi teşvik kararı aldı. Kültür bakanı Attilla Koç, AB'den gelen "Kütüphanelerde kürtçe kitap bulundurun" isteğini onayladı.

Hürriyet yazarı Doğan Hızlan'ın bugünkü yazısında bildirdiğine göre, AKP hükümetinin kültür bakanı Atilla Koç, devlet kütüphanelerinde kürtçe kitap bulundurma kararını onayladı. Yurtiçinde ve yurt dışında basılan Kürtçe kitapları kapsayan karar dün onaylandı.

Atilla Koç'un onayı, Kürtçenin devlet desteği alması anlamına geliyor. Bugüne kadar İsveç, Norveç, Finlandiya gibi Avrupa ülkeleri ile AB fonlarının desteğiyle yazılan ancak okuyucu bulamayan kürtçe kitapların müşterisi bundan böyle Türk devlet olacak!

Atilla Koç'un onayladığı kararla birlikte, yazılmayı bekleyen yeni kürtçe kitaplar için de kaynak bulunmuş oluyor.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: of aman of
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 09:48:15 ÖS »

« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2006, 01:56:48 ÖS »
h.kara
harbi üye
Üye Bilgileri Selendili

of aman of

ne güzel işte bundan sonra hepimiz öğreniriz kürtçeyi bundan sonra ve admalrın ne dediklerini anlarız.
zaten hükümet liderlerinide çıkarmanın peşindeymiş. onuda başban yaparlar ......

ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2006, 02:33:04 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

of aman of

Alıntı sahibi: REİS
Atilla Koç'un onayı, Kürtçenin devlet desteği alması anlamına geliyor. Bugüne kadar İsveç, Norveç, Finlandiya gibi Avrupa ülkeleri ile AB fonlarının desteğiyle yazılan ancak okuyucu bulamayan kürtçe kitapların müşterisi bundan böyle Türk devlet olacak!

Atilla Koç'un onayladığı kararla birlikte, yazılmayı bekleyen yeni kürtçe kitaplar için de kaynak bulunmuş oluyor.
bu karar ortalığı karıştırır bence...
ne demek miş TÜRKÇE kitaplar dururken kürtçe kitaplar???
kürtçe öğrenmek isteyenler zaten öğreniyorlar..
geçtiğimiz aylarda kürtçe kurs açılması serbest kalmıştı ama kurslara ilgi olmadığı için birkaçı geri kapandı...
adamlar zaten kürtçeyi çatır çatır konuşuyor..
burası T.C. devleti...
tek bir ülkenin parçasıysak durduk yere böyle uygulamalarla kafaları bulandırmasınlar....
yine bu işte avrupa birliğinin parmağı var galibaaaaa.
bu avrupa birliği bizden daha neler isteyecek bakalım..
belkide ilerleyen günlerde başkant ANKARA yı değiştirin D.BAKIR olsun diyebilirler Huh??

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2006, 04:21:38 ÖS »
gofur
YALNIZ KURT
Üye Bilgileri Selendili

of aman of

Bu gibi kararlar alalacele ve şovanist yaklaşımlarla önü arkası düşünülmeden verilmiş çok yanlış kararlardır.
İnşallah ilerde başımız ağrımaz.Devlet adamlığı ağır zanaattır.İleriyi çok ileriyi görebilme yetisidir.Yine fatura millete çıkar .Yazık....
T.C devleti ulus devlettir.Resmi dili türkçedir.Kimsenin kürtçe konuşulmasın kitap okunmasın kaset dinlenmesin dediği yok.
Ancak T.C vatandaşlarına Türkçe eğitim verir Devlet dairelerinde derdini türkçe anlatırsın.Adı üstünde resmi dil.Kendi ana dilinde eğitim istiyosan kendi imkanlarınla yapmak zorundasın.Zamanında kurslar açıldı.Kimse itiraz etti mi?
Hadi diyelim biz Fransaya gittik.Kardeşim ben Türk'üm bana Türkçe kitap bul eğitim ver dedim.Ne cevap alırım sizce.?
Kardeşim istiyosan al sana okul Fransızca eğitim veriyor.Gerisi beni ilgilendirmez der.Kendi imkanlarınla yapmakla özgürsün.
Arkadaşlar bu gibi olaylar insanlarımızı faha çok birbirine ters bakmaya iten kararlardır.
Devlet adamlarının bu kadar düşünmeden taşınmadan kendi kafasında bile yorumlamadan karar almaya hakkı yok.Olmamalı...

[COLOR="Red"]HEPİMİZ  TÜRK'ÜZ[/COLOR]
[COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv