« : Şubat 05, 2006, 02:59:38 ÖS » |
baypipo
|
Selendi'de en çok kullanılan ismin Nurullah olduğunu biliyormuydunuz. Peki bu ismin önemi ve nerden geldiğini biliyor musunuz.
|
|
|
|
|
|
[FONT="Lucida Sans Unicode"][/FONT] [COLOR="red"]ISIGI ÖNÜNE AL, YÜRÜ! GÖLGEN ARKADAN iSTER GELSiN, iSTER GELMESiN[/COLOR]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2006, 03:05:32 ÖS » |
sezar45
|
bilmiyorduk yazdığın için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2006, 12:53:36 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2006, 12:38:48 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Nurullah=Allahın nuru demektir.ne güzel işte.İnsanlar mahşer yerinde isimleri ile çağırılacaklar Rabbimizin huzuruna ne idiğü belirsiz hiçbir anlam ifade etmeyen bir isimle çıkmak istemez herhalde kimse.İsimlerimizi Dinimize yakışır ve güzel anlamlar yüklü isimler olmasına dikkat etmeliyiz bu yüzden.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2006, 09:10:57 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2006, 11:37:27 ÖÖ » |
|
varyans45
|
arkadaşlar Bende Konuyu şöyle Bir Yere çekmek Istiyorum:mesela Ismi Nurullah Veya Allah(c.c) Isimlerinden Olan Arkadaşlarimiza Isimleri Ile Birlikte Küfürlü Hitap Etmeyelim Maalesef Toplumumuz Bu Konuya Gerekli önemi Vermiyor.mesela Muhammed Bu Ismin Arkasina Kötü Bir şey Eklenir Mi Sizce?birazda Insanlar Isimlerini Hak Etmeliler Bence.ona Layik Olmaya çalişmalilar...
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime bir küçük aşk yeter benim hasretime sende benim yağmurum ol damla damla düş gönlüme...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2006, 01:45:09 ÖS » |
|
reney45
|
ameller niyetlere göredir....
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2006, 04:46:25 ÖS » |
|
since
|
kardeş bilmiyoruz,ve açıklamanı bekliyoruz.bu arada mehmet çoktur diye düşünüyordum ben,nurullah olunca şaşırdım açıkçası.peki kardeş mehmet kaçıncı sıradaymış?
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2006, 05:05:04 ÖS » |
serdar
|
merak ettim şimdi?acaba neden çokmuş,ben ve serdar abi rahatız ismimiz sıkça rastlanan bir isim değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2006, 02:00:06 ÖS » |
|
SAMED ARDA
|
arkadaşlar Bende Konuyu şöyle Bir Yere çekmek Istiyorum:mesela Ismi Nurullah Veya Allah(c.c) Isimlerinden Olan Arkadaşlarimiza Isimleri Ile Birlikte Küfürlü Hitap Etmeyelim Maalesef Toplumumuz Bu Konuya Gerekli önemi Vermiyor.mesela Muhammed Bu Ismin Arkasina Kötü Bir şey Eklenir Mi Sizce?birazda Insanlar Isimlerini Hak Etmeliler Bence.ona Layik Olmaya çalişmalilar... ötekilere etmek serbest mi? öyle bi yazmışsın ki..... kaş yapayım derken göz çıkartmak üzeresin.!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2006, 02:03:11 ÖS » |
|
SAMED ARDA
|
Selendi'de en çok kullanılan ismin Nurullah olduğunu biliyormuydunuz. Peki bu ismin önemi ve nerden geldiğini biliyor musunuz. tam bir bilgim yok.ama geçmişte selendi'de yaşamış olan Nurullah Efendi Hz.'den kaynaklanan bir durum olsa gerek.öyle bir şeyler duymuştum bir zamanlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2006, 02:14:56 ÖS » |
|
ÜNAL TÜZ
|
İsterseniz ben söyleyeyim.daha önceleri çocuğu olmayan bir hanım rüyasında bizim SELENDİ mizin dedeler köyünde yattığı (emin değilim) söylenen Nurullah Efendi yatırını ziyaret ederse çocuğunun olacağı(Allah ul alem) söylenir.Ziyaretini yapar ve çocuğu olur.Ama yatıra bağlananın göbek ismi dahi olsa nurullah ismini, yada kız ise nurullah efendinin eşi olan fadime ismini,vermesi gerektiğide söylenir.Daha önce denenmiş ve bağlandığı halde onların isimlerini vermeyenlerin çocuklarının yaşamadığına inanılırmış.Belkide bu ismin çokluğu buna bağlıdır ha ne dersiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2006, 02:16:44 ÖS » |
|
SAMED ARDA
|
hah işte öyle bi şeydi benim duyduğum da.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2006, 08:08:48 ÖS » |
|
gofur
|
Nurullah yörük kültüründede cok olan bı ısim belki bu yüzdendir.Ancak isimlerimize layık olmalıyız.Başbela kardesımın dedigi gibi benım adım ali osman yani bu isimlere layık mıyız? Hak ediyo muyuz.?Birde son zamanlarda yeni nesil eski isimlere pek rağbet etmiyor.Herkesin görüsü ama çoğumuz cıstak isimlerin peşindeyiz.Ayşe fadime hatice kaynanaya ayıp olmasın dıye konuluyor yanınada bı ısım eklenıyor guya ıkı ısım ama eklenen ısım kullanılıyor genelde.
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #14 : Mart 09, 2006, 02:47:45 ÖS » |
ghash43-45
|
eee napalım osman abı ıste boyle oluyor ama benım ısmım baska demi.[FONT="Comic Sans MS"]ghash43:confused: [/FONT]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2006, 04:12:15 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2006, 04:21:40 ÖS » |
|
ÜNAL TÜZ
|
Hala gidip bağlananlar dahi var bildiğim kadarıyla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2006, 04:55:18 ÖS » |
|
h.kara
|
Hala gidip bağlananlar dahi var bildiğim kadarıyla... gerçektenmi kardeş?
|
|
|
|
|
|
ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
|
|
|
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2006, 07:54:25 ÖS » |
|
SAMED ARDA
|
gerçektenmi kardeş? Angas.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2006, 10:37:45 ÖS » |
|
h.kara
|
İsterseniz ben söyleyeyim.daha önceleri çocuğu olmayan bir hanım rüyasında bizim SELENDİ mizin dedeler köyünde yattığı (emin değilim) söylenen Nurullah Efendi yatırını ziyaret ederse çocuğunun olacağı(Allah ul alem) söylenir.Ziyaretini yapar ve çocuğu olur.Ama yatıra bağlananın göbek ismi dahi olsa nurullah ismini, yada kız ise nurullah efendinin eşi olan fadime ismini,vermesi gerektiğide söylenir.Daha önce denenmiş ve bağlandığı halde onların isimlerini vermeyenlerin çocuklarının yaşamadığına inanılırmış.Belkide bu ismin çokluğu buna bağlıdır ha ne dersiniz? bende böyle birşey duymuştum ama onun dedler köyünde mi olduğunu tam hatırlamıyorum....
|
|
|
|
|
|
ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
|
|
|
« Yanıtla #20 : Mart 09, 2006, 10:54:09 ÖS » |
|
since
|
Hala gidip bağlananlar dahi var bildiğim kadarıyla... gerçekten mi kardeş?
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2006, 11:05:20 ÖS » |
|
h.kara
|
bence yinede mehmet ismi fazladır....
|
|
|
|