Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 Neden savaşıyoruz

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Neden savaşıyoruz  (Okunma Sayısı 334 defa) Seçenekler Arama
« : Temmuz 25, 2006, 08:29:43 ÖÖ »
batum
Üye Bilgileri Selendili
*

Neden savaşıyoruz

Bir arkadaşımız yazmış bu konuyu bende sizlerle paylaşmak istedim
biraz daha duyarlı ollım arkadaşlar bizi gütmelerini izin vermeyelim
yani kendi kararlarımızdan asla vazgecmeyelim

Savaşlar vardır, barış için,
Savaşlar vardır, savaş için...
Savaşlar vardır, bir ülkenin bağımsızlığını sağlamak için,
Savaşlar vardır, bir ülkenin refah seviyesini arttırmak için. Hem de başka bir ülkeyi ezip doğal kaynaklarını elde ederek.
Bir de savaşlar vardır, ne için olduğunu yalnız ABD bilir. Dünyanın öbür ucundan gelip barışı sağlayacak ABD. Kimyasal silahları var, bilmem nesi var, ABD'nin güvenliğini tehdit ediyormuş(!).

İşler Irak'ın kuveyt'i tamamen gereksiz işgali ile başladı. Bunu tabi ki kimse kabul edemez. Ancak bir anda gözlerimiz yaşardı. ABD Kuveyt halkını ne kadar seviyormuş. Filistin'de, Bosna'da, Kosova'da, Çeçenistanda insanlar bombalar altında inlerken, ABD Kuveyt'i kurtarmak için Türkiye dahil tüm dünyanın desteğini arkasına alarak Ortadoğu'da barışı sağladı(!). Ve halen sürmesini istediği barışın bozulmaması için belli periyotlarda çeşitli nedenler ileri sürerek bombalaması gerekiyor olmalı.

Bir sağlık kitabında gördüğüm bir resim içime bir bıçak gibi saplanır her gördüğümde. "Coruna savaşında yaralanarak tetanoz olmuş bir asker. ". Askerin sırtı bas bayağı yarım ay (kemer) şeklini almış. Nasıl acılar içinde ölmüştür o asker! Ne için? Barış mı sağladı? ülkesine çıkar mı sağladı? Savaşın sonucunu bilmiyorum ama belki o savaşı kaybetti ülkesi.

Tarih savaş denilen vahşet örnekleriyle dolu. Bir yandan savaş meydanlarında kolunu, bacağını kaybetmiş körpe insanlar acı içinde kıvranarak can verirken, bir yandan geride bıraktıkları aileler sefalet içinde, aç arık yaşamaya çalışırlar.

Irak'ta oluşacak bir savaşın özellikle Türkiye'ye hiçbir yararı olmayacağı gibi yanıbaşımızda olan bir komşumuzla sürekli düşman olarak, zarar göreceğiz. Bu zarardan silah tüccarları olan ülkeler yarar görecek. Tıpkı Yunanistan, Ermenistan, Kıbrıs, Suriye, hatta Rusya tehditleri için olduğu gibi sürekli asker, sürekli silah bulunduracağız. Silah tüccarlarını zengin edeceğiz.

Öte yandan kapı komşumuz Irak'ta masum insanlar ölecek.

Hatırlıyor muyuz, dostlar? 17 ağustos depreminden sonra tüm dünyadan yardımlar yağmıştı. Depremden zarar görmüş halkımıza nasıl da sıcacık yardım elleri uzanmıştı. Ermenistan'dan, Yunanistan'dan, Rusya'dan. Ama özellikle Yunanistan'la aradaki barış rüzgarları silah tüccarlarını rahatsız etmişti ve Ege'de uyduruk bir gerginlik ve futbol, basketbol maçları ile Yunan gerginliği yeniden canlandırılmıştı. Geleneksel düşmanımızdı çünkü onlar!

Hiçbir komşu ülkemizle dostça ilişkilerimiz yok. Kurtuluş savaşından sonra hiç savaşmadığımız ülkelerle bile.

İkinci Dünya Savaşında Almanya tarafından haritadan silinmiş ülkelerle Almanya arasında düşmanlık ne kelime, gümrük sınırları bile kaldırıldı. Ama İkinci Dünya Savaşında birbirlerini yiyen o ülkeler nasıl olduysa kendi aralarında gümrük sınırlarını kaldırırken Türkiye'yi komşularıyla düşman etmek için her yolu deniyorlar.
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Neden savaşıyoruz
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 09:26:52 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv