« : Kasım 21, 2005, 11:51:52 ÖÖ » |
|
h.kara
|
MUTLULUĞUN RESMİ
Bugün; bütün ağaçlar yüreğimdeydi. Bütün çiçekler gözlerimde. Güneş, ışıklarını dudaklarıma kondurmuştu. Neydi kanımı kaynatan bu güzelliğin adı? Mutluluk muydu?
Bugün, Ne varsa hüzünden yana denize fırlattım az önce. Sanki beklermiş gibi hepsini, hop hop hoplatıverdi dalgalarında. En güzel maviliğiyle oynaşıp durdu. "Bak" dedi "fırlattığın hüzünlerine... İşte; onların bendeki hükmü sadece bu!"
Sonra, şakalaşırcasına bir kaç tuzlu damlasını sıçratıverdi yüzüme. Gülümsedim mahcup mahcup, onun bu neşesine... Duruldu. Bir deniz yıldızı bıraktı avuçlarıma. Yoksa mutluluk bu muydu?
Herkes kalabalıkken, içimdeki yalnızlığı alıp, gidiverdi sihirbaz martılar! Bir de arkasından o bildik şen kahkahalı bağırışmalar! Hiç bu kadar güzelini görmemiştim. Beyazmış meğerse beni, onlarla bütünleştiren mucize! Kanat çırpa çırpa, yüreğimdeki isyanları uçurdular... Yaşamaktan aldığım tad; işte buydu! Yoksa mutluluk bu muydu?
"Sen mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?" Evet... Adım İNSAN... Ya, tabii ki, çizerim!
Az önce; ağaç oldum, çiçek oldum, güneş oldum, deniz oldum, martı oldum, ölümsüzleştim...
Meğerse, hep yanıbaşımdaymış bu güzel resim! Ben çizdim. Adı umudum'du! Yoksa tüm umutlarım beni hiç terketmeyen mutluluğum muydu?
* * *
Mutluluk, hepimize sadece kendi çizdiğimiz resimler ve uzaklıklar kadar yakındır!
|
|
|
|
|
|
ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2006, 12:47:24 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2006, 01:06:27 ÖS » |
|
cankurtaran
|
Mutluluk yaşandıkça güzelleşen Kaybetmek istemedikçe kaçan Ve her seferde bulunduğunda farkında olunamayan zaman tünelindeki en güzel kahkalardır. Ne güzel bir anlatım ve ne güzel mutluluğu acıda bile tadabilmek. TEŞEKKÜRLER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2006, 01:08:49 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2006, 01:13:07 ÖS » |
|
muhterem KILINÇ
|
şiirlerin şairleri de yazılsa daha iyi olur tabi
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2006, 01:15:20 ÖS » |
|
since
|
harun şiir gerçekten çok güzel.
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2006, 03:16:32 ÖS » |
|
since
|
Sensizim.. Üşüyorum! Bu sana yazdığım son satırlar...
Bu dinlediğim son şarkı bizim üstümüze söylenmiş. Kilit vurdum kalbime, umutlarıma. Ne bundan böyle sevdaya dair bir şeyler beklenebilir yüreğimden ne de nefret edebilirim birinden. Ben hamal değilim ki; hep kahrını taşıyım ömrün; Alın atık üzerimden hayata dair ne varsa. Alın sevdaya dair acıları, paylaşın aranızda...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2006, 03:17:32 ÖS » |
|
since
|
Sen sanıyorsun ki, kolay geliyor gidişin bana.. Arkanı döndüğün ilk andan gözlerim gülecek mi yeniden sanıyorsun? Söylesene! Sen ne sanıyorsun aşkı, sevgiyi, söylesene! Kolay olan, kaçmaksa, yalansa, vazgeçişse; ben zor olanı seçiyorum ve Seni Hala Seviyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2006, 03:52:40 ÖS » |
hibokaya
|
şiirler ve paylaşımlar güzel
|
|
|
|
|