yani şerefsizler yapar....
olayı biraz daha açabilirsen ....
belki bişeyler yapmaya çalışabiliriz.....
geçmiş olsun.
Şimdi gofur kardeşim benim yaptığım iş Türkiyede daha çok yeni.Tüm faturaların (Su,elektrik,doğalgaz,Telekom,Tüm Cep telleri,ADSL,Kablolu TV,Digiturk....SSK,Bağkur ve Tüm vergiler) tek bir noktadan ödeme yapıldığı özel bir kuruluş.Veznet dediğimiz bir program sayesinde bankanın kendi hesabıma ait internet şubesine girip ilgili tesisat numarasına göre sorgulama yapıp eğer borç var ise önüne getiren ve buradan ödemeyi gerçekleştirdiğin bir iş.Bu ödemeleri yapabilmen için banka hesabında belirli miktarda (3-5 Bin YTL) para olması gerekmekte.Sen programda ödeme yaptığında hesabından otomatik olarak ödeme yaptığın kuruma para geçmekte.İş kısaca bu.
Ben bu işe 17/10/2005 tarihinde başladım.17/11/2005 tarihinde ise TEDAŞ,Antalya Su ve Telekom'un ortak şikayet dilekçesi ile saat 15:00 civarında beni dolandırıcılık suçlamasıyla götürdüler.Hem nasıl götürme Cem UZAN'a ne muamale yapıldıysa aynen öyle.İşyerindeki yazar kasama varıncaya kadar (Tümevraklarım,bilgisayarım falan) hepsine el koyup dolandırıcılık masasına götürdüler.Aynı gün saat 18:30 da Cumhuriyet Savcısı suça unsur hiç bir şey tespit edemediği için bizle birlikte el konulan her şeyi geri iade ederek serbest bıraktılar.Ertesi gün gün maliye bastı.Kontrol yaptılar orda da bir şey çıkmadı.Ve en son Cumhuriyet Savcısı benim olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.Çünkü kurumlara müşterilerden alınan fatura tutarlarının hepsinin karşılığı çıktı.
Bizde madem bu kurumlar bizi hiç araştırmadan böyle bir hareket yaptılar ve sonuça bizim lehimize olduğuna göre dedik kurumlara maddi tazminat davası açalım dedik.Fakat bunun için 2 Bin YTL gibi mahkemeye başvururken harc bedeli ödenmesi gerekliliği olduğu için o dönemde bu parayı sağlayamadığımızdan askıya aldık.Çünkü olay tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde dava açma hakkımız vardı.Keşke borç harç açsaydık.
Bu olay böyle kapandı.Beden bu tarz bir olay yaşadığım için programı yazan ve satan firma bizim para kaçırma,dolandırma olaylarına önlem olarak programda bir ekleme yaptı.Neydi bu ekleme eğer programda ve sistemde 3 gün içerisinde ödenmemiş 1 adet fatura bulunursa sistem ve program çalışmıyor.Yani hiç bir işlem yapamıyorsunuz anlayacağınız.Çok güzel bir önlem.
İşler yoluna girdi her şey çok güzel gidiyor derken geçen ay İstanbulda EFÖM adında bir firmanın 2 tane bayisi piyasayı dolandırdı.Bizim haricimizde bu işi yapan EFÖM,Fatura İşlem Merkezi FİM,faturasel,Güven Danışmanlık,faturaline,faturabank,süpernokta,faturaat,faturatm,pts adlı bir çok firma var.Özellikle EFÖM su satana,tüpçüye,berbere anlıyacağınız her yere bu programı satan ve hiç bayilik sözleşmesi dahi yapmayan bir firma.Götürdükleri para az buzda değil.Bu olay yaşanmasına rağmen benim ve diğer bayilerin işlerinde hiç bir düşüş yok çünkü güven sağlamışız.Bu olay çok fazla etkilemedi yani.
Ve en son geçen hafta yukarıda ki haberle sarsıldım.Dediğim gibi hiç bir araştırma yapmadan bana hiç bir şey sorulmadan hiç alakası olmayan bir krumla ben ortak yapıldım.Bundan sonrasını zaten biliyorsun.
Herkese vermiş olduğu destekden dolayı teşekkür ederim.Sorularınız olursa hiç çekinmeden sorun cevaplıyayım arkadaşlar.