« : Aralık 18, 2005, 07:59:07 ÖS » |
alperen ve börteçine
|
bu forum sitesini icat edenlere teşekkür ederim.bakıyorum herkesin ddilinde selendi gerikalmış sürgün yeri gelişmemiş devamlı göç veren bir ilçe hepimiz bu dertten muzdaribiz haydi bir olalım beraber olalım ne yapabiliriz nereye gidelim kimden yardım isteyelim bu selendi bizim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2005, 12:59:20 ÖS » |
KAYA
|
Haklisin Kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2006, 10:42:31 ÖÖ » |
farukcan
|
haklısın ama selendi için ne yapılsa geri çevirilir.bunun için hiç ugraşmaya demez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2006, 10:46:53 ÖÖ » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2006, 01:51:15 ÖS » |
|
since
|
kardeşim senin gibi düşünen insanlar çok var. ama bizler öyle düşünmüyoruz. hep beraber birşeyler yapabiliriz. yeterki herkes taşın altına eline koysun. artık bu düşünce değişmeli. katılıyorum... herkes elinden geleni yapmalı bu konuda... selendiden bişey olmaz tarzı düşünen kişiler lütfen imzamda yer alan sözleri dikkatlice okusunlar... 
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2006, 03:08:02 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2006, 03:40:11 ÖS » |
|
h.kara
|
selendiden herşey olur yeterki sahip çıkalım, benimseyelim. tabiki bizler selendiye sahip çıkmazsak ve selendinin sorunlarının çözümü için bir şeyler yapmazsak ankaradaki siyasilerin pekte umurunda olmaz. onların selendiyle ilgilenmesi için imkanı olan selendinin ileri gelenleri yada bu imkana sahip olan selendili hemşehrilerimizin sorunlarımızı siyasilere iletme çabasında olması ve selendi halkının da onlara destek olması gerekir.
|
|
|
|
|
|
ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
|
|
|
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2006, 08:08:09 ÖÖ » |
|
since
|
tabiki bizler selendiye sahip çıkmazsak ve selendinin sorunlarının çözümü için bir şeyler yapmazsak ankaradaki siyasilerin pekte umurunda olmaz. onların selendiyle ilgilenmesi için imkanı olan selendinin ileri gelenleri yada bu imkana sahip olan selendili hemşehrilerimizin sorunlarımızı siyasilere iletme çabasında olması ve selendi halkının da onlara destek olması gerekir. mutlaka halkımız ilçemiz adına çaba sarfedenlere destek çıkmalı.. özellikle siyasilerimiz seçim sonrası beraber hareket ederek gereken yerde birlik içinde tepki vermeleri, gereken yerdede dertlerimizi anlatabilmelidirler..
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2006, 01:35:46 ÖS » |
|
abdulheyy
|
biz hak ediyoruz kardeşim suç ilk önce bizim insanımızda...şunu örnek vereyim seçim:bakmışsın selendide adam kalmamış nereye gitmişler çevre köylere veya ilçelerde sayılmaya gitmişler ne için devletin şu kurumu yapması için şu kadar insan olması gerekiyormuş orda sayılıyorlar böyle yapılırken selendinin durumu hiç düşünülmüyor...sonuç selendinin nufus sayımında jandarma komutanlığı vs. gibi kurumların bulunması için yeterli oy olmadığı için çevre ilçelere taşınıyor yalan mı kardeşler olmuyor mu buna benzer vakalar bunları yapan bizler diiilmiyiz...sonra giden gittikten sonra eyvahlar çekiyorlar...tşk.
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Olive"][SIZE="3"][/SIZE][/COLOR]temiz kalmış ne bulunur bir çöplükte,aşkta kirlenir elbet insanla birlikte...
|
|
|
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2006, 08:14:31 ÖS » |
selendili
|
Varmı Selendi miz gibisi yazı güzel kışı güzel hatıraları güzel. Olması gereken biraz hemşehrilerimizin fikirleri değişsin.olmaz lafını kullanmamalıyız neden olmasın nice yerler varki doğru dürüst yolu bile yok selendimizin çehresi ve tabiatı güzel.Biraz siyasilerimizi sıkıştırmalı Selendi mizin varlığını onlara hatırlatmalıyız.Selendi miz için neler yapılabilir,gençlerimiz ilçemize yine nasıl kazandırılabilir diye gerek siyasilere gerekse varlıklı hemşehrilerimize aktarım yapmalıyız.İNŞAALLAH hayırlısı olur....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2006, 08:49:59 ÖS » |
koçoğlu
|
Sevinin MEHMED'İM başlar yüksekte Ölsekte sevinin eve dönsekte Sanmayın bu tekerlek kalır tümsekte Yarın elbet bizim,elbet bizimdir Gün doğmuş gün batmış EBED BİZİMDİR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2006, 08:55:40 ÖS » |
koçoğlu
|
Kardeşlerim memleketimizi geliştirmek istiyorsak önce birlik olmalıyız sonra cahil insan kalmayıncaya kadar calışmalıyız öğrenmeli ve öğretmeliyiz ikra ayetini yerine getirmeliyiz saygılarla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2006, 01:04:07 ÖS » |
OĞUZUTANGAN
|
Selendi Ye Slm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2006, 01:05:34 ÖS » |
OĞUZUTANGAN
|
Berber şeref Selendide En Iyi Berber Seçildi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2006, 01:06:28 ÖS » |
OĞUZUTANGAN
|
Elibol Lokandalar Kirali
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2006, 05:30:35 ÖS » |
|
gofur
|
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2006, 05:33:49 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #17 : Haziran 09, 2006, 07:45:10 ÖS » |
çağatay (istanbul)
|
bence selendi nin göç sebeplerinin başında işsizlik geliyo.bunun için insanların çalışabilecekleri sürekli fabrikalar kurulabilirse çok iyi olur ama fabrikalar gibi insanların surekli çalışabilecekleri yerleri yapmak kolay değil bunun için selendimize özel ve selendinin kendi kaynaklarını ve mahsullerini kullanabileceği bir kaç tane fabrika kurabilirsek bence göç çok azalır.
|
|
|
|
|
|
Müslümanız,Türküz,Türkçüyüz...
|
|
|
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2006, 06:35:48 ÖS » |
teketek
|
herkez çok güzel düşüncele içinde ama bu saydıklarınızdan hiç biri selendide olmaz;Bunlar ya siyasetle yapılır yada ilçenin mülki amirlerinin çabasıyla,
nedenlerine gelince;Siyasilere gelince seçmesini bilmiyoruzş hatır için oy veriyoruz akraba vb diyeoy veriyoruz sonrada selendi neden böyle diye tartışıyoruz. Önce oy kullanmasını öğrenmemiz lazım. yani yerel seçimlerde parti gözetmeksizin memlekete iş yapacak yatırımcının önünü açacak ufku geniş azimli insanlara oy verilecek. Şahsi menfaatler ön planda tutularak seçilen başkanardan hiç bir verim alınamaz bugün olduğu ve öncesi gibi, Bence biz selendililerin öğrenmesi gereken bu. Siyasette adam kayırmacılık selendide ne ararsan var ama icraat yok, Şöyle bir bakın selendideki resmi kurumların müdürlerine vblerine. %90 selendilidir. Ama ne kendilerine nede memlekete bir faydası dokunmaz. Sadece koltuk doldurup kariyer peşinde koşarlar. Kısacası Bu memleketten YALAKALIK gitmediğ müddetçe hiç bişey olmaz. Adam iş yapar yapmaz önemli deil.DAYIN varsa sorun yok.Onun için NE konuşsanız boş. Önce Bu zihniyetteki İnsanları ortadan yok edeceksin Adam gibi adamları bulup iş başşına getireceksin. ÖR: Kula Bld Başkanları. Geriye doğru inceleyin adamları.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2006, 05:47:56 ÖS » |
mustafazeybek
.Net Düşmanı
|
selendi neden gelişmiyor... kula ile selendiyi kıyaslayarak belki birşeyler bulabiliriz.. ben her iki ilçeyi çok detaylı tanımıyorum(selendiliyim ama izmirde doğup büyüdüm) ama gördüğüm kadarı ile kulada esnaf daha girişimci..ankara izmir yolunun üzerinde olmasıda etkili tabiki ama selendide sadece 16 km uzaklıkta zaten bu yola..vaktin birinde arkadaşım öğretmen olarak selendiye atanmıştı ama hafta sonları bile orada durmuyordu:)nedenini bilmiyorum ama memurların gelmek istememe yada geldimi kaçma kompleksleri yüzünden eğitim sağlık gibi işlerde pek verimli yürümüyor..bence selendinin uzun bir yolu var..tabi yürüyecek birileri kalırsa.. somut birşey söylemek gerekirse : kısa vadede seracılığa yönelinip çevre il ve ilçelerle ticaret arttırılabilinir..orta vadede küçük ve orta ölçekli fabrikalar kurulabilinir..uzun vadede...araştırmak lazım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2006, 09:45:34 ÖS » |
|
varyans45
|
havasına suyuna taşına toprağına bin can feda benim memleketim...
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime bir küçük aşk yeter benim hasretime sende benim yağmurum ol damla damla düş gönlüme...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #21 : Haziran 19, 2006, 10:00:31 ÖS » |
tofur
|
Elibol Lokandalar Kirali helal olsun sana amcoğlum benim sen zaten hep bir numaraydın imza : HARBİCİ
|
|
|
|
|
|
BEN SADECE KADERİN PENÇESİNDE HAYALİM
|
|
|
|