Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Kurban etini, sebzelerle birlikte pisirin

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Kurban etini, sebzelerle birlikte pisirin  (Okunma Sayısı 257 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 18, 2007, 03:34:03 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Kurban etini, sebzelerle birlikte pisirin

Saglik Bakanligi, kurban etinin pisirilmesi ve tuketimi konusunda uyarilarda bulundu

Saglik Bakanligi'ndan yapilan aciklamada, Kurban Bayrami'nda, seker ve sekerli besin tuketiminin yani sira et tuketiminin de artacagi belirtilerek, ozellikle sismanlik, yuksek tansiyon, kalp-damar, mide ve seker hastaligi olanlarin beslenmelerine dikkat etmeleri istendi. Kirmizi et, tatli ve cesitli hamur islerini asiri tuketmenin sindirim sisteminde ve diger organlarda cesitli rahatsizliklara yol acabilecegi vurgulanan aciklamada, etlerin sebzelerle birlikte pisirilmesi veya et yemeklerinin yaninda sebzelerin de tuketilmesinin saglikli beslenme acisindan onemli oldugu vurgulandi. Etin tuketim miktari kadar pisirme yonteminin de onemli oldugu belirtilen aciklamada, etlerin pisirilmesinde haslama, izgara gibi yontemlerin tercih edilmesi, kizartmalardan kacinilmasi onerildi. Aciklamada, etlerin sebzelerle birlikte pisirilmesi veya tuketilmesinin besin cesitliliginin saglanmasi acisindan saglikli bir yontem oldugu ve etle yapilan yemeklerin kendi yagiyla pisirilmesi, ilave yag eklenmemesi gerektigi belirtildi. Etlerin korunmasi ve saklanmasinin, insan sagligi acisindan onemli oldugu belirtilen aciklamada, etlerin, buyuk parcalar halinde degil, birer yemeklik olacak sekilde kucuk parcalara ayrilarak buzdolabinda ya da derin dondurucuda saklanmasi onerildi.

AA

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Kurban etini, sebzelerle birlikte pisirin
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:28:14 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv