Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » ENTELLEKTÜEL BOARD » Şiir ve Edebiyat
 Kültür

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Kültür  (Okunma Sayısı 594 defa) Seçenekler Arama
« : Şubat 22, 2006, 01:46:10 ÖS »
aykut33
Üye Bilgileri Selendili
*

Kültür

Arkadaşlar merhaba bir Selendilili olmayarak formunuza katılıyorum. İlgi gösterceğinizi umarım. Selendi Halk Kültürü üzerine (örneğin halk müziği ve oyunu, geleneksel giyim kuşam malzemesi ) bir araştırma yapılırsa bu kültür ürünleri konusunda kayda değer malzeme bulunabilir mi?
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Kültür
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:17:37 ÖS »

« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2006, 01:57:32 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

Kültür

ben bu konularla pek ilgili değilim ama selendi hala kültürünü koruyan bir yer olarak görüyorum.bu bakımdan bunların hepsine kolaylıkla ulaşılabilir...

[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime
bir küçük aşk yeter benim hasretime
sende benim yağmurum ol
damla damla düş gönlüme...
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2006, 02:47:00 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Kültür

Alıntı sahibi: aykut33
Arkadaşlar merhaba bir Selendilili olmayarak formunuza katılıyorum. İlgi gösterceğinizi umarım. Selendi Halk Kültürü üzerine (örneğin halk müziği ve oyunu, geleneksel giyim kuşam malzemesi ) bir araştırma yapılırsa bu kültür ürünleri konusunda kayda değer malzeme bulunabilir mi?
arkadaş öncelikle aramıza hoşgeldiniz;elimizden geldiğince ilgi gösteririz.tabiki selendiyle özleşen halk kültürü ve ürünleri giderek benliğini yitirmektedir.bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz,inşallah bir aksilik olmazsa ilçemizin kurtuluşu (03 eylül)kutlamalarında bir takım faaliyetlerde bulunarak sitemizdede resimli ve anlatımlı olarak geniş yer vermeyi düşünüyoruz.ilginize tşk.ler...cool cool
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2006, 02:49:42 ÖS Gönderen: since » Logged

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2006, 02:32:11 ÖS »
aykut33
Üye Bilgileri Selendili
*

Kültür

Merhaba arkadaşlar;
Lütfen aşağıdaki yazım ders gibi algılanmasın Smiley istediğimi biraz açmak istedim. Hepinize teşekkürler...
Bu kültür ürünleri (Türk Halk Oyunu, Müziği, Giyim Kuşamı) birçok yöremizde çağımızın da gerektirdiği yaşam biçimlerine uyma zorunluluğu nedeniyle yaşayan kültür olmaktan çıkmıştır. Mümkün olduğunca en eskiye ulaşarak arşiv malzemesi toplamak onları gelecek kuşaklara aktarmanın bir yoludur.  Bu anlamda referans alınacak en önemli kaynaklar eski kuşaklar olacaktır. Eski kuşaklardan edindiğimiz sözlü ve görsel bilgiler bize yöre kültürü hakkında istediğimiz ipuçlarını veriyorsa çalışma alanımızı genişletmeye başlayabiliriz demektir. Genelde hasat zamanından sonra yapılan köy düğünleri de gelenekselliği barındırması kaydıyla iyi bir kaynak olmaktadır. Unutmayalım ki dinlediğimiz türküler, seyrettiğimiz oyunlar bir bakıma Türk Halkı'nın yöresel ve ulusal kültür seviyesini ortaya koyar ve O'nun sanatsal yanının bir göstergesidir.
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2006, 04:33:32 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Kültür

aykut33 kardeş,bu konuda ilerleyen günlerde çalışmalarımız olacak.yöremize ait kültürek etkinlikleri sitemizde paylaşmaktan gurur duyarız.

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2006, 06:02:59 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Kültür

öncelikle hoşgeldiniz. güzel bir öneriyle geldiniz bizi daha mutlu ettiniz sağolun.

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv