« : Temmuz 05, 2006, 12:28:33 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
[COLOR="DarkOrange"][FONT="Comic Sans MS"]içimin gülen yüzü, hoşgeldin...
Berfinim, içimin güler yüzü, yaşanılası iklimim hoşgeldin.
(adımın çapraz yazılması kimin umrunda... denize düşen yılana öykünür biraz da...)
bir aralık sızıverdin işte ömrümüzün en gevrek zamanı... çıt diyor kırılıyoruz, öfke kadar saydamız o zamanlar ve kırılgan bıçak kadar!
kızım demeyi öğrettiğin için o tanrısal kokun ve gülüşündeki baban için
ki hala zilleri çalıp kaçmak istiyorduk yarım yamalak aşk kırıntıları tabakta bırakılmış, yazık atılacak bir sevda haritası, hatta el değmemiş delilikler istiyorduk... çocuktuk daha büyümeye direniyorduk, iş toplantılarında lolipop zamanlar düşlüyorduk
ama sızıverdin işte... bir avuç yeşil gevrek rokaydık, mayışmamıza bir limon yetecekti... biz garsonu bekliyorduk, sen çıkageldin...
hoşgeldin berfinim... kızım kızgınlığım... bilmiyorduk daha,
objektiflerin objektif olmadığını, ikimize yeter sanıyorduk ikimizin toplamı, meğer doyurmak çok zormuş içimizdeki hayvanı...
habersiz geldin, kusura bakma ortalık biraz dağınıktı... şimdi hemen toparlarız sanıyorduk, olmamıştık daha...
işin zor kızım, hem büyüyecek hem bizi büyüteceksin... baban mı var, derdin var kızım...
hoşgeldin kızım, içimin gülen yüzü, hoşgeldin...[/FONT][/COLOR]
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım! Selametle![/FONT][/SIZE][/COLOR]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2006, 12:31:41 ÖS » |
|
umutzi
|
Berfin yerine İrem yazalım mı Nupelda 
|
|
|
|
|
|
HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA
|
|
|
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2006, 12:33:59 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
Berfin yerine İrem yazalım mı Nupelda  bir beyaz kağıda her şey yazılabilir onun dışında....
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC][/SIGPIC][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Palatino Linotype"]Uçurumun önünde, ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım, ifadelerinizi tartmaktayım, yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım! Selametle![/FONT][/SIZE][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2006, 12:35:39 ÖS » |
|
since
|
işin zor kızım, hem büyüyecek hem bizi büyüteceksin tşk.ler paylaşım için....
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2006, 12:36:09 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2006, 12:39:56 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
[FONT="Comic Sans MS"]bir beyaz kağıda her şey yazılabilir [COLOR="DarkOrange"]onun[/COLOR] dışında.... güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor [COLOR="darkorange"]belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin [/COLOR] ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla
sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” [COLOR="darkorange"]kusura bakma canım kızım heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok [/COLOR] uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine
[COLOR="darkorange"]sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır [/COLOR]
sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır [COLOR="darkorange"]sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır [/COLOR]
bir tek söz kalır dişlerimin arasından [COLOR="darkorange"]ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar [/COLOR]
verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz
[COLOR="darkorange"]sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır[/COLOR][/FONT]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2006, 12:40:53 ÖS » |
|
umutzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2006, 12:42:13 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
bir kağıda herşey yazılabilir since evet, benim nazarımda, sadece benim kızım dışında... onu ben kağıtlara sığdıramam ki, anlatamam ki, uzaklığında eksik bir uzuv kadarken acısı nasıl anlatayım ki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2006, 12:57:06 ÖS » |
şövalye
|
Canım Kızım;
Meger sanaymıs yolculugum.Bırgun kendıme neden yasadıgımı sordum ;bır anlamı olmalıydı basımdan gecen onca seyın; bır karsılıgım olmalıydı hayatta.bu soruyu sordugumda kendıme yırmıuc yasındaydım.ellerım yaslanmamıstı henuz ama soluk soluga kalmıs yorgun bır cocuktum , bıldıgım herseyden, herkesten uzaktaydım..yalnızlık ,yabancılık, haksızlık dunya kederlerı bır olup yuklenmıslerdı bır gece kalbıme .balkona cıktım, dorduncu kattaydım.soguk bır kıs gecesıydı .demırlerı tuttum caddeyı seyrettım aglayarak.
goreceksın ınsan nasıl acır kendıne boyle anlarda...yuzyırmıdokuz numaralı otobus gecıyordu ve bır kız kosedekı benzıncıden cıkmıs; elınde bıra sısesı aglıyordu ,uzundu sacları .kaldırıma oturdu elındekı bıra sısesını karsısındakı saat kulesıne fırlattı.saat onıkı’ye on vardı ve bellı kı ıkımızınde canı cok yanmaktaydı...
Annem geldı aklıma bır Pazar donusu elımı avucunun ıcınde kavrayısı ve bana dogumumu anlatısı.yanlızmıs sancıları geldıgınde ;cok korkmus ya basaramazsa dıye .balkona cıkmıs ınsanları seyretmıs baska kadınlarda cektı bu sancıyı dıyerek ve baska ınsanların acılarından guc alarak doguma gırmıs.dogdugumda yaptıgı ılk sey saate bakmak olmus.saat oglen onıkı’ye on varmıs.ıste boyle demıstım kendı kendıme;buraya kadarmıs .sonra cıleklı pastayı, caldıgım vısnelerı ,lımonlu dondurmayı ne cok sevdıgımı dusundum.saclarımı uzatacaktım para bırıktırıp yollara cıkacaktım ve bır daha hıc yırmıuc yasında olmayacaktım.buyuk kararlardan once mutlaka bır gece beklemelı eger sabah aynıysa hersey o zaman dusunmelı bıtırmeyı bır hıkayeyı..
ertesı gun guneslı bır sabahtı ;coktan dusmustu ruhumun ve kederımın atesı...
O gunden sonra neler oldu bır bılsen ...sana anlatacak o kadar cok seyım var kı .cok korkuyorum severmısın acaba benı ? ıyı bır anne olabılecekmıyım? Koruyabılecekmıyım senı ?kalbımde ve zıhnımde bırıktırdıklerımı eksıksız ıletebılecekmıyım sana ?
Takvımler bır sonbahar cocugu olacagını soyluyor.annende sonbaharda dogmus bır bebektı.bu mevsım huzunludur kızım ve cok sever gunesı.suanda mınıcık tekmelerınle ben burdayım dıyorsun .gelısıne az kaldı .
senı sevıncle beklerken odanı hazırlıyoruz hevesle.ama ne yazık kı odan kadar sessız ve ozenlı bır ulkeye gelmıyorsun .ısterdım kı benım gorduklerıme sen sahıt olma ama onlar sana bıle yetıstı.gelecegı zamanı kendı secen bırı olarak guclu ve bendende onde olacagını bılıyorum umarım sende seversın karıncaları, kedılerı ve kelebeklerı.ben babasını cok ozleyen bır cocuktum dılerım sen ayrı kalmazsın senı sevıncle bekleyen babandan....
Anneler ve babalar tanıyacaksın bızden baska .ogluna soz verdıgı bısıkletı alamadıgında notalarla oglunun adını yazan bıyıklı yorgun babaları ,ya da kendı gıyemedıgı mavı yırmıuc nısan elbısesını sabaha dek uyumadan kızına dıken annelerı ,sonra kendınden baskasını dusunmeyenlerı ,kendı ofkesınde bogulanları ve yalancıları tanıyacaksın.
ask’ı tanıyacaksın bır gun, kalbım kırılacak ve belkı kıracaksın bırılerını...ıyı bır tamırcı ol kızım ,cabuk onar kırdıgın kalplerı ve caresız kalma kendı kırık kalbıne .sen sımdı kendı oykunu yazmaya gelıyorsun.
Hayat ıkı secenek sunuyor : ya payına dusen kederı parlatacaksın ;ya da omrunle ıyı gecınmeye bakacaksın .ıkıncısını tercıh edersın umarım...
Bana ogretıldıgı gıbı kızım ;ogrendıgın cıcek adlarını unutma,kelebeklerı kıtap arasında kurutma, kın buyutme kalbınde ve ıncıtme kımseyı...
Dılerım dunyaya gelıs nedenını sen cabuk bulursun.yolun acık olsun....
Annen iclal aydın..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2006, 01:03:22 ÖS » |
|
since
|
bir kağıda herşey yazılabilir since evet, benim nazarımda, sadece benim kızım dışında... onu ben kağıtlara sığdıramam ki, anlatamam ki, uzaklığında eksik bir uzuv kadarken acısı nasıl anlatayım ki? ben konuya yabancı kaldım da o yüzden sordum du...
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2006, 01:06:13 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
ben konuya yabancı kaldım da o yüzden sordum du... o resim benim kızımın resmi, 4 yaşında, adı: irem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2006, 01:07:45 ÖS » |
|
since
|
Canım Kızım;
Meger sanaymıs yolculugum.Bırgun kendıme neden yasadıgımı sordum ;bır anlamı olmalıydı basımdan gecen onca seyın; bır karsılıgım olmalıydı hayatta.bu soruyu sordugumda kendıme yırmıuc yasındaydım.ellerım yaslanmamıstı henuz ama soluk soluga kalmıs yorgun bır cocuktum , bıldıgım herseyden, herkesten uzaktaydım..yalnızlık ,yabancılık, haksızlık dunya kederlerı bır olup yuklenmıslerdı bır gece kalbıme .balkona cıktım, dorduncu kattaydım.soguk bır kıs gecesıydı .demırlerı tuttum caddeyı seyrettım aglayarak.
goreceksın ınsan nasıl acır kendıne boyle anlarda...yuzyırmıdokuz numaralı otobus gecıyordu ve bır kız kosedekı benzıncıden cıkmıs; elınde bıra sısesı aglıyordu ,uzundu sacları .kaldırıma oturdu elındekı bıra sısesını karsısındakı saat kulesıne fırlattı.saat onıkı’ye on vardı ve bellı kı ıkımızınde canı cok yanmaktaydı...
Annem geldı aklıma bır Pazar donusu elımı avucunun ıcınde kavrayısı ve bana dogumumu anlatısı.yanlızmıs sancıları geldıgınde ;cok korkmus ya basaramazsa dıye .balkona cıkmıs ınsanları seyretmıs baska kadınlarda cektı bu sancıyı dıyerek ve baska ınsanların acılarından guc alarak doguma gırmıs.dogdugumda yaptıgı ılk sey saate bakmak olmus.saat oglen onıkı’ye on varmıs.ıste boyle demıstım kendı kendıme;buraya kadarmıs .sonra cıleklı pastayı, caldıgım vısnelerı ,lımonlu dondurmayı ne cok sevdıgımı dusundum.saclarımı uzatacaktım para bırıktırıp yollara cıkacaktım ve bır daha hıc yırmıuc yasında olmayacaktım.buyuk kararlardan once mutlaka bır gece beklemelı eger sabah aynıysa hersey o zaman dusunmelı bıtırmeyı bır hıkayeyı..
ertesı gun guneslı bır sabahtı ;coktan dusmustu ruhumun ve kederımın atesı...
O gunden sonra neler oldu bır bılsen ...sana anlatacak o kadar cok seyım var kı .cok korkuyorum severmısın acaba benı ? ıyı bır anne olabılecekmıyım? Koruyabılecekmıyım senı ?kalbımde ve zıhnımde bırıktırdıklerımı eksıksız ıletebılecekmıyım sana ?
Takvımler bır sonbahar cocugu olacagını soyluyor.annende sonbaharda dogmus bır bebektı.bu mevsım huzunludur kızım ve cok sever gunesı.suanda mınıcık tekmelerınle ben burdayım dıyorsun .gelısıne az kaldı .
senı sevıncle beklerken odanı hazırlıyoruz hevesle.ama ne yazık kı odan kadar sessız ve ozenlı bır ulkeye gelmıyorsun .ısterdım kı benım gorduklerıme sen sahıt olma ama onlar sana bıle yetıstı.gelecegı zamanı kendı secen bırı olarak guclu ve bendende onde olacagını bılıyorum umarım sende seversın karıncaları, kedılerı ve kelebeklerı.ben babasını cok ozleyen bır cocuktum dılerım sen ayrı kalmazsın senı sevıncle bekleyen babandan....
Anneler ve babalar tanıyacaksın bızden baska .ogluna soz verdıgı bısıkletı alamadıgında notalarla oglunun adını yazan bıyıklı yorgun babaları ,ya da kendı gıyemedıgı mavı yırmıuc nısan elbısesını sabaha dek uyumadan kızına dıken annelerı ,sonra kendınden baskasını dusunmeyenlerı ,kendı ofkesınde bogulanları ve yalancıları tanıyacaksın.
ask’ı tanıyacaksın bır gun, kalbım kırılacak ve belkı kıracaksın bırılerını...ıyı bır tamırcı ol kızım ,cabuk onar kırdıgın kalplerı ve caresız kalma kendı kırık kalbıne .sen sımdı kendı oykunu yazmaya gelıyorsun.
Hayat ıkı secenek sunuyor : ya payına dusen kederı parlatacaksın ;ya da omrunle ıyı gecınmeye bakacaksın .ıkıncısını tercıh edersın umarım...
Bana ogretıldıgı gıbı kızım ;ogrendıgın cıcek adlarını unutma,kelebeklerı kıtap arasında kurutma, kın buyutme kalbınde ve ıncıtme kımseyı...
Dılerım dunyaya gelıs nedenını sen cabuk bulursun.yolun acık olsun....
Annen
iclal aydın.. ooo polis bey?? iclal aydın okuyorsun demek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2006, 01:09:05 ÖS » |
|
since
|
o resim benim kızımın resmi, 4 yaşında, adı: irem. resimdeki kızmı? çok tatlı o kız.... allah sağlıklı ve uzun ömür versin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2006, 01:09:58 ÖS » |
|
since
|
Berfin yerine İrem yazalım mı Nupelda  şimdi anladım....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2006, 01:50:10 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2006, 01:54:31 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
ne olmuş buralarda ya....
kopmuş buraları resmen....bu duygusallık ne ya.... arabesk takılıyom bugün reis ya, bi tayinimi halletmedin ki benim  , gidip kızıma kavuşayım,  haftalarca sürünüyom buralarda kızımdan uzak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2006, 02:05:17 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
resimdeki kızmı? çok tatlı o kız.... allah sağlıklı ve uzun ömür versin... tabi tatlı olacak kimin kızı o 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2006, 02:08:03 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #18 : Temmuz 05, 2006, 02:08:30 ÖS » |
|
umutzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : Temmuz 05, 2006, 02:16:29 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
para istemek kolay mı? hele bi de bakanlıktan, bütün günümü öldürdü valla, kusura bakma arkadaşım. Sizde kusura bakmayın arkadaşlar, sizi de bensiz bıraktım iki gündür:p , biliyorum kaybınız büyük ama aslıma dönecem yakında merak etmeyin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : Temmuz 05, 2006, 02:29:44 ÖS » |
|
since
|
tabi tatlı olacak kimin kızı o  ama senin gibi cadı olmamış.. sevimli mi sevimli şekermi mi şeker ben çok severim çocukları...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : Temmuz 05, 2006, 02:31:03 ÖS » |
|
since
|
para istemek kolay mı? hele bi de bakanlıktan, bütün günümü öldürdü valla, kusura bakma arkadaşım. Sizde kusura bakmayın arkadaşlar, sizi de bensiz bıraktım iki gündür:p , biliyorum kaybınız büyük ama aslıma dönecem yakında merak etmeyin  evet yaaa. sen yoksun iki gündür; hem çay ocağı hemde çorbacı iflas edecek neredeyse.... site poliside çorbayı içiyo kaçıyor para bilem vermiyor.. nasıl olsa ben polisim diyooo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : Temmuz 05, 2006, 02:34:27 ÖS » |
|
r a p u n z e l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : Temmuz 05, 2006, 03:40:28 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #24 : Temmuz 05, 2006, 04:01:45 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #25 : Temmuz 05, 2006, 04:35:37 ÖS » |
|
reney45
|
içimin gülen yüzü, hoşgeldin...
Berfinim, içimin güler yüzü, yaşanılası iklimim hoşgeldin.
(adımın çapraz yazılması kimin umrunda... denize düşen yılana öykünür biraz da...)
bir aralık sızıverdin işte ömrümüzün en gevrek zamanı... çıt diyor kırılıyoruz, öfke kadar saydamız o zamanlar ve kırılgan bıçak kadar!
kızım demeyi öğrettiğin için o tanrısal kokun ve gülüşündeki baban için
ki hala zilleri çalıp kaçmak istiyorduk yarım yamalak aşk kırıntıları tabakta bırakılmış, yazık atılacak bir sevda haritası, hatta el değmemiş delilikler istiyorduk... çocuktuk daha büyümeye direniyorduk, iş toplantılarında lolipop zamanlar düşlüyorduk
ama sızıverdin işte... bir avuç yeşil gevrek rokaydık, mayışmamıza bir limon yetecekti... biz garsonu bekliyorduk, sen çıkageldin...
hoşgeldin berfinim... kızım kızgınlığım... bilmiyorduk daha,
objektiflerin objektif olmadığını, ikimize yeter sanıyorduk ikimizin toplamı, meğer doyurmak çok zormuş içimizdeki hayvanı...
habersiz geldin, kusura bakma ortalık biraz dağınıktı... şimdi hemen toparlarız sanıyorduk, olmamıştık daha...
işin zor kızım, hem büyüyecek hem bizi büyüteceksin... baban mı var, derdin var kızım...
hoşgeldin kızım, içimin gülen yüzü, hoşgeldin... bütün şiirler için çok teşekkürler... kızınızda tatlıymış Nupelda... Allah hepimize hayırlısıyla büyütebilmeyi ve büyümeyi nasip etsin... Tez zamanda kavuşursunuz umarım...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #26 : Temmuz 06, 2006, 07:53:33 ÖÖ » |
|
since
|
ne yani günlük bir çorba bir çay rüşvet verip birde ardından lafınımı ediyorsunuz...ayıp valla biz sizin için burdayız.. lafımı olur polis abii.. komşiii çorbaaa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : Temmuz 08, 2006, 10:25:19 ÖÖ » |
|
muhterem KILINÇ
|
ben sabahtan akşama kadar özlüyorum ,
Allah işlerinizde kolaylık versin de kızınızdan ayrı kalmayın, Allah acılarını ( şöyle bir tabir vardır katılırım "düşmanıma bile göstermesin" ) göstermesin...
|
|
|
|
|
|
"Ufukta BAHAR var, unutma sakın !"
|
|
|
« Yanıtla #28 : Temmuz 10, 2006, 08:42:39 ÖS » |
|
gofur
|
Allah hayırlısıyla büyütmek nasip etsin Nupelda....
İnşallah yakın zamanda işleriniz yoluna girer....
Her yokuşun bi inişi vardır......
Teşekkürler paylaşım için....
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Red"]HEPİMİZ TÜRK'ÜZ[/COLOR][COLOR="Red"]Kansızlık yoksa...[/COLOR]...
|
|
|
|