11 Jan 2009
Selendi İlçesine 25 km uzaklıkta bulunan ücra köşelerinden Rahmanlar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri OKS ve SBS sınavı öncesinde hem gelecekte girecekleri okulları tanımak hem de motivelerini sağlamak için Selendi’deki Orta Öğretim Kurumlarını ziyaret ettiler.
Okulda iki yıldır idarecilik yapan aynı zamanda Okul Müdürü Kazım TOKKAŞ ve Öğretmenler nezaretinde yapılan geziye 8.sınıf’ta öğrenim gören 33 öğrenci katıldı.
Günübirlik yapılan gezide öğrenciler Anadolu Lisesi, Çok Programlı Lise, İmamhatip Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ziyaret ettiler.
Tanıtım için yardımcı olan lise yöneticileri, öğrencileri okulun her yerini anlatarak gezdirdi. Tanıtıma sınıflardan başlayan öğrenciler, laboratuar ve bilgisayar bölümlerine kadar her yeri en ayrıntısına kadar, okul yöneticilerinin yardımı ile önemli bilgiler edindi. Gezi boyunca ziyaret ettikleri okulları büyük bir ilgi ile inceleyen öğrenciler burada eğitim gören öğrencilerle de sohbet ederek okullar hakkında bilgi aldılar. Yatılı olarak öğrenimine devam eden Anadolu Öğretmen Lisesinde Öğretmen ve öğrencilerle Öğlen yemeği yediler.
1999 yılında Eğitim öğretime açılan Rahmanlar köyü İlköğretim Okulu Selendi’ye bağlı Hacılar, Karakozan, Kabaklar ve çamköy olmak üzere çevre köylerden gelen öğrencilere hizmet veriyor.15 derslik 8 yıllık ilköğretim okulunun 15 öğretmeni ve 350 öğrencisi buluyor.
Rahmanlar ve çevre köylerin vatandaşları Uşak sanayisine vardiyalı olarak her gün 10 otobüsle çalışmaya gidiyorlar. Veliler Son iki yıla gelinceye kadar çocuklarını lise öğrenimine göndermeyip fabrikalara işe gönderiyorlardı. Okulda iki yıldır idarecilik yapan aynı zamanda Okul Müdürü Kazım TOKKAŞ, son iki yıla gelene kadar lise öğrenimine devam eden öğrenci yoktu. Okulumuzda okuyan öğrencilerden İlçemiz Selendi’ye gelmeyen öğrencilerimiz var diyerek,
Devamini Oku