Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » DİNİ BİLGİLER » Dini bilgiler
 Kibir

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Kibir  (Okunma Sayısı 464 defa) Seçenekler Arama
« : Mayıs 14, 2006, 11:02:38 ÖÖ »
akşam güneşi
Üye Bilgileri Selendili
**

Kibir

- Kibir
Allah (c.c) Beni Ve Seni Dünya Ve âhiretin Iyiligine Kavustursun. Bilesin Ki. Büyüklük Taslamak Ve Kendini Begenmislik Faziletleri Siler Ve Alçaklik Kazandirir. Nasihat Dinlemeyi Ve Terbiye Edilmeyi Engelleyen Bir Rezalet Olmak Için Sana Kâfidir.

Bu Yüzdendir Ki, Mütefekkirler «ilim Haya Ile Büyüktük Taslama Arasinda Barinamaz. Sel Yüksek Binalara Nasil Düsmansa Ilim De Böbürlenenlere öyle Düsmandir» Derler.

Peygamber'imiz (s.a.s.) Buyuruyor Ki:

«— Kalbinde Zerre Kadar Büyüklük Duygusu Bulunan Kimse, Cennete Giremez.»

Yine Peygamber'imiz (s.a.s.) Buyuruyor Ki:
«— Büyüktük Taslama Niyeti Ile Elbisesini Yerde Sürükleyenin Yüzüne Allah (c.c) Bakmaz.» Ehli Hikmet Derler Ki. «büyüklük Duygusu Ile Saltanat Bir Arada Devam Etmez.»

Ulu Allah (c.c.) Kibirle Kargasalik çikarmayi Yanyana Zikrederek Söyle Buyurmustur:

«— Bu âhiret Yurdudur. Biz Onu Yeryüzünde Büyüklük Taslamak Ve Kargasalik çikarmak Pesinde Kosmayanlara Nasib Ederiz.» (kasas Sûresi - 83)

Yine Ulu Allah (c.c.) Buyuruyor Ki:

«— Yeryüzünde Bosu Bosuna Büyüklük Taslayanlarin Dikkatlerini âyetlerimden Alokoyacagim Da Onlar Bütün âyetlerimi Görseler Bile Inanmayacaklar.» (araf Sûresi - 146)

Ehli Hikmetten Biri Der Ki:
«bana Karsi Büyüklük Taslayan Herkesin Durumunun Tersine Döndügü Ve Ondakinin Bana Geçtigini Yani Benim Ona Karsi Büyüklenmeye Basladigimi Gördüm.» Ibni Avane En çok Büyüklük Taslayan Kimselerdendi. Rivayete Göre Bir Gün Hizmetçisinden Su Ister, Hizmetçi «peki» Der; Bunun üzerine Ibni Avane Ancak «hayir» Diyebilecek Durumda Olanlar «peki» Diyebilir, Hizmetçiye çikisir Ve Tokatlamalarini Emrederek Dövdürür; Ibni Avane Bir çiftçi çagirarak Onunla Konusmus, Sözü Bitince Su Istemis, Ve Onunla Konustugu Için Igrenerek Agzini çalkalamis.

Bu Husûsda «falan Kimse, Kendini öyle Yücelere çikardi Ki, Düsse Paramparça Olur» Derler.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Kibir
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 03:35:48 ÖS »

« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2006, 02:14:28 ÖS »
umutzi
Marjinal Üye
Üye Bilgileri Selendili

Kibir

Yönetici arkadaşlar.Arkadaşımız konuyu yanlışla buraya atmış galiba düzeltirseniz sevinirim...

HEPİMİZ İNSANIZ...AZICIK AR DUYGUMUZ VARSA

« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2006, 03:16:41 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Kibir

Alıntı sahibi: umutzi
Yönetici arkadaşlar.Arkadaşımız konuyu yanlışla buraya atmış galiba düzeltirseniz sevinirim...
evet umut haklısıın dostum. bu konuyu dini bilgiler bölümüne taşıyorum şimdi...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv