Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Kardeslik baglari yeniden filizlendi

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Kardeslik baglari yeniden filizlendi  (Okunma Sayısı 267 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 20, 2007, 08:34:03 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Kardeslik baglari yeniden filizlendi

Yardimlariniz ihtiyac sahiplerine ulasti. Kimse Yok Mu Dogu ile Batiyi bulusturdu

Kimse Yok Mu Dernegi ve hayirseverler, teror belasi yuzunden zor yillar geciren dogu ve guneydogulu kardeslerine elleri bos gitmemisti. Organizasyon cercevesinde isadamlari bolgede yaklasik 60 bin kurban kesti.

SEHIT AILELERI UNUTULMADI

SIRNAK

Kimse Yok Mu Dernegi Sirnak'ta 12 bin aileye kurban eti dagitti.

Kimse Yok Mu Dernegi Sirnak'ta bin kurban keserek, toplam 12 bin aileye et dagitti. Sirnak'a gelen derneginin gonullu uyeleri, merkez, ilceler ve koylerde toplam 12 bin aileye et yardiminda bulundu.

Sirnak Valisi Ali Yerlikaya, "Kimse Yok Mu Dernegi'ne Sirnak'ta vatandaslarimiza yapmis olduklari yardimindan dolayi tesekkur ediyorum. Yoksul insanlarimiza bu sekilde yapilan yarimlar dogu ile bati arasindaki kaynasmayi sagliyor. Bu tur sosyal yardimlarin devam etmesi gerekir." seklinde konustu.

Danimarka'dan Sirnak'a gelerek fakir ailelere et dagitiminda bulunan Cumaali Karaman ise, "Kimse Yok Mu Dernegi'ne bize bu hizmeti yaptirdigi icin tesekkur ediyoruz. Hayatimin en guzel kurban bayramini geciriyorum. Buradaki yoksul insanlari sevindirerek cok mutlu olduk." dedi.

Dernegin gonullu uyeleri tarafindan yardim paketi evine kadar getirilen vatandaslardan Mehmet Erci, "Bizlere yardim eden Kimse Yok Mu Dernegi'ne tesekkur ederiz. Bayramda evimize et girmesini sagladilar." diye konustu.

SIIRT

Kimse Yok Mu Dernegi'nin organizesi ile Istanbul, Bursa ve degisik illerden gelen isadamlarinin kurbanlarini Siirt'te kesmesi bolge insaninin bayram sevincine sevinc katti.

Kimse Yok mu Dernegi'nin organize ile Istanbul basta olmak uzere degisik illerden gelen is adamlarinin kurbanlarini Siirt'te kesmesi, bolge insaninin bayram sevincine sevinc katti.

Siirt'te bin 598 adet kurban kesilecegini ve yaklasik 10 bin aileye et dagitimi gerceklesecegini belirten Kimse Yok Mu Dernegi Finans Muduru Enes Senlikoglu, 650 civarinda isadami ve dernek gonullusunun bu calismaya katildigini ifade etti.

650 civarinda isadaminin Siirt'e gelerek sehir merkezi, ilce ve koylere kadar giderek bayram etini muhtac ailelere dagitmasini takdirle karsiladigini ifade eden Vali Necati Senturk ise, yapilan bu calismayla guzel bir kaynasma ve fedakarlik ornegi gosterildigini belirtti.

650 civarinda isadami Siirt'e gelerek sehir merkezi, ilce ve koylere kadar giderek bayram etini ailelere dagitmasini degerlendiren Siirt Valisi Necati Senturk, yapilan bu calismayla guzel bir kaynasma ve fedakarlik ornegi gosterildigini belirtti.

Kimse Yok Mu gonullusu olarak Bursa'nin Inegol ilcesinden Siirt'e gelen 20 is adami Siirt'in Pervari ilcesinde 300 aileye kurban yardimi yapti. Inegolu isadamlarindan Hursit Salim (57), 30 saatlik yolculugun ardindan yore insaniyla birlikte bayram sevincini paylasmanin yorgunluklarini mutluluga donusturdugunu soyledi. Yore insanin asla hor gorulmemesi gerektigini ifade eden Salim, "Medyada gosterildigi gibi yore insani oyle degil. Hepsi sicak kanli. Vatanina, memleketine dinine diyanetine duskun insanlar. Bu tur organizasyonlarin daha genis capli olarak gerceklesmesi lazim. Batidaki insanlarimiz gelip buralari gormeli. Lanse edildigi sekilde olmadiklarini net bir sekilde burada goreceklerdir." dedi.

Ellerinde et cantalari ve cocuklar icin cikolata ve oyuncaklarla ev ev gezen Inegollu is adamlari, hem aileleri hem de cocuklari mutlu ediyor. Geceyi Pervari ilcesinde yore insaniyla birlikte gecireceklerini soyleyen Mustafa Ozturk, "Kardesligimiz ancak bu sekilde pekisebilir. Bir daha gelmek istiyorum. Yore insanimizla kucaklasmak istiyorum. Kimse Yok Mu Dernegi'nin bu haykirisi buyuk yanki yapacaktir. Butun batili is adamlarimiz bir kac saatte olsa gelip buradaki insanlarimizi ve ortami gormeleri lazim." diye konustu.

MARDIN

Kimse Yok Mu Dernegi, Kurban Bayrami nedeniyle Mardin'de 20 bin aileye kurban eti dagitti. Bati illerinden gelen isadamlari, kurban etlerini, muhtac durumdaki ailelerin evlerini ziyaret ederek kendileri dagitti.

Kimse Yok Mu Dernegi Istanbul Koordinatoru Alaattin Karacali, "Avrupa'nin ve Turkiye'nin bircok bolgesinden gelen hayirsever vatandaslarin katkilari ile buyuk bir organizasyon duzenledik. 20 bin aileye kurban eti dagittik. Bu vesile ile cok ilginc insan hikâyeleri ile karsilastik. Onlara yardimci olmaya calisacagiz." seklinde konustu.

Kimse Yok Mu Dernegi'nin Mardin'de yapmis oldugu yardimlarin dogu ve bati insaninin kaynasmasina vesile oldugunu belirten Mardin Valisi Mehmet Kiliclar ise, dunyanin ve Turkiye'nin dort bir yanindan gelen hayirsever vatandaslarin vasitasi birlik ve beraberligin pekistirildigini soyledi. Kiliclar, "Insanlar sizin dagittiginiz seyden ziyade sizin buralara gelmenizden mutlu oluyor. Bu konuda olumlu tepkiler aliyoruz. Kimse Yok Mu Dernegi'ni kutluyorum. Cok onemli hayirli islere imza atti." dedi.

Mardin Belediye Baskani Metin Pamukcu ise, yapilan organizasyonun dunya capinda oldugunu, hayir islerinde yapilan mucadeleden dolayi Kimse Yok Mu Dernegi ile gururlandigini ifade etti.

Dernek uyeleri, kurban eti dagitiminda ilginc insan hikâyelerine de tanik oldu. Kimi aileler hayatinda ilk defa cocuklarina kurban eti yedirme imkani yakaladi. Esini 24 yil once sehit veren 50 yasindaki Ziynet Gunsil, bu ailelerden sadece biri.

Esi Davut Gunsil'in Istanbul Haydarpasa'da askerlik yaparken terhisine 3 ay kala hastalanarak, sehit olmasindan sonra tek basina kalan Ziynet Gunsil, uc cocugunu gecindirmek icin yillardir nasirlasmis elleri ile pamuk tarlalarinda gundelikci isci olarak calismis. Bir yandan pamuk tarlasinda bir yandan da sut sagarak gecimini saglayan Ziynet Gunsil, kanser hastasi 100 yasindaki kaynanasi Halime Gunsil'e 20 yildir bakiyor.

Maddi durumu iyi olmadigi icin evine et alamadigini belirten Ziynet Gunsil, "Allah Kimse Yok Mu Dernegi'nden razi olsun. Onlarin sayesinde evime et girdi. 24 yildir uc cocuguma hem annelik hem de babalik yaptim. Tarlada pamuk toplayarak ve sut sagarak gecimimizi saglamaya calisiyorum. Cocuklarima et alamadigim icin cok uzuluyordum. Kimse Yok Mu Dernegi sepetimi et doldurarak evime kadar getirdi. Kimsemiz yok. Esim sehit olduktan sonra sehit maasi baglamislardi. Ama onu da oglum buyudu diye kestiler. Bu yardimlara vesile olanlardan Allah bin kere razi olsun." diye konustu.

Kimse Yok Mu Dernegi Istanbul Koordinatoru Alaattin Karacali ise, Gunsil ailesinin maddi durumu iyi olmadigi icin evlerine et alamadigini belirterek, dernek olarak kendisine her konuda yardim edecekleri sozunu verdi.

VAN

Kimse Yok Mu Dernegi'nin organizesiyle Izmir, Manisa ve Malatya'dan gelen isadamlari Van'da kestirdikleri kurbanlarin etini muhtac durumdaki ailelere dagitti.

Ailelerini ve evlerini birakarak doguya gelen yaklasik 100 isadami, Van Aktif Sanayici ve Isadamlari Dernegi (VASIAD) ile Van Ogretmenler Dernegi'nin (VODER) katkilari ile onceden belirlenen 11 bin aileye kurban eti dagitti.

Etlerin posetlenmesinden sonra araclarla yola cikan isadamlari, daha once tespit edilen ailelerin kapilarini calarak evlerine etlerini birakti. Esi ve 7 cocugu ile birlikte 2 gozlu bir evde yasamini surduren Mehmet Tasocak'in evini ziyaret eden Kimse Yok Mu ekibi, aileyi gecen yil oldugu gibi bu yil da etsiz birakmadi.

Mehmet Tasocak, issiz ve maddi durumu iyi olmadigini ifade ederek, hayirsever insanlarin yardimi ile gecindigini dile getirdi. Bir oglunun yakin zamanda askere gidecegini anlatan Tasocak, "Oglum da askerde magdur olacak. Ona para gondermekten zorlanacagim. Bize yardim gonderenlerden Allah razi olsun." dedi.

Kimse Yok Mu Izmir Subesi Baskani Mustafa Tangul ise, Ege Bolgesi'nde basta Izmir olmak uzere onceki gun 65 isadami ile birlikte geldiklerini belirterek, 35 kadar isadaminin olumsuz hava kosullari nedeniyle ulasamadigini soyledi.

Gelen isadamlarinin tum ilcelere dagilarak kurbanlarini kesip ihtiyac sahibi ailelere ulastiracaklarini vurgulayan Tangul, "Icinde bir doktorunda bulundugu 6 kisilik bir heyetimiz 10 saatlik bir yolculuk sonrasi Bahcesaray ilcesine ulasti. Isadamlarimiz burada kurbanlarini keserek bugun ailelere ulastirirken, doktorumuz ise techizati birlikte burada hastaligi olan insanlari muayene ederek, yaninda goturdugu bol miktarda ilaclari verecek. Dogu ve batidaki insanlarimizin arasindaki kardesligi ve dayanismayi guclendiren bir hareket. Buraya gelen isadamlarimiz ilk gunden beri cok heyecanlilar. Ege bolgesinden gelen isadamlari olarak 8 bin aileye kurban eti dagitacagiz." diye konustu.

Kimse Yok Mu Dernegi organizesiyle Malatya'dan gelen 35 kisilik isadami ise Van'da 400 hisselik kurban etlerini 3 bin aileye dagitiyor.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Turkmenoglu, Kimse Yok Mu Dernegi'nin organizesiyle Van'a gelerek kurbanlarini burada kesip etlerini ihtiyac sahibi ailelere dagitan isadamlarini kucakladiklarini soyledi.

Milletvekili Kayhan Turkmenoglu, Kimse Yok Mu Dernegi'nin organizesiyle Van'da binlerce kurbanin kesilerek etlerinin ihtiyac sahibi ailelere dagitilmasinin guzel bir hareket oldugunu belirterek, bu hareketin onumuzdeki yillarda dalga dalga butun Turkiye'ye yayilmasi temennisinde bulundu.

Turkmenoglu, "Ulkemizin cesitli yerlerinden bu ise gonul vermis ve kurban bayramini idrak eden, bayramin onemini guzelligini bilen ve yureklerini veren insanlarimiz bugun buradalar. Amac, birlik ve beraberligin, coskunun zirveye ciktigi kurban bayraminda halkimizla butunlesmektir. Bu hayirsever isadamlarimizi kucakliyor ve sonsuz sukran duygularimizi ifade ediyoruz. Bu guzellikleri yad ediyoruz. Bu hareket insallah onumuzdeki yillarda buyuyerek tum ulkeye yayilir. Ilimizde yuzlerce binlerce kurban kesiliyor. Etleri fakir, fukaraya dagitiliyor. Bu mutlu gunde onlarin yaninda oldugu hissi veriliyor. Bu guzellikler Islam dinin guzellikleridir. Bu insanlarla bir arada olmak bize huzur veriyor." dedi.

Van Belediye Baskani Burhan Yenigun ise, isadamlarinin bu kis gununde binlerce kilometre yol katederek bolgeye gelip kurbanlarini keserek etlerini fakir ailelerle paylasmalarinin emsali gorulmemis bir guzellik oldugunu soyledi.

Evlerini, ailelerini birakarak, onlarsiz bir bayram geciren bu hayirsever isadamlarinin bu hareketinin dogu ve batida yasayan insanlarin tek vucut oldugu ve kardesligini one cikardigini hatirlatan Yenigun, "Kardeslik, birlik ve beraberligimiz icin bu hareketi cok onemsiyorum. Bu ilin belediye baskani olarak, vatandaslarim adina bu insanlara tesekkur ediyorum." seklinde konustu.

BATMAN

Kimse Yok Mu Dernegi Batman'da 7 bin aileyi sevindirdi

Batman'da sabahin erken saatlerinden itibaren kurban eti dagitimina baslayan Kimse Yok Mu Dernegi gonulluleri, soguk kis gununde evleri tek tek ziyaret edip ailelerle bayramlasti ve kurban eti dagitti.

Bati illerinden gelen 350 isadami kurbanlarini Batman'da kesti. 250 buyukbas (2 bin 550 hisse) hayvanin kesildigi Batman'da ozelikle kenar semtlere dagilan gonulluler, evleri tek tek ziyaret edip bayramlasmadan sonra ailelere 5'er kilo olarak paketlenmis etleri verdi.

Batman merkezin yani sira belde ve koylere de giden dernek gonulluleri, 7 bin yoksul ailenin bayram sevinclerine sevinc katti.

Dort aracla Balpinar beldesine gecen Kimse Yok Mu gonulluleri ilk olarak 7 nufuslu Mehmet Ciftci ailesini ziyaret etti. Bir degirmende aylik 300 YTL'ye calisan ve bir cocuklari Talasemi hastasi olan 9 nufuslu Ciftci ailesi ile bayramlasan gonulluler, aileye kurban etini verdi. Ciftci ailesi, bayram gunu kilometrelerce uzaktan gelip kurbanlarini Batman'da kesen gonullulere tesekkur etti.

Batman'a daha yasanan sel felaketinde "Acilari Paylasalim" slogani ile geldiklerini belirten Kimse Yok Mu Dernegi Batman Sorumlusu Ercan Uygur, Kurban Bayrami'nda sevincleri paylasmak amaciyla geldiklerini ifade etti.

Batman'a ilk defa geldigini belirten Gebzeli isadami Ayhan Guger ise, buradaki vatandaslari gordukten sonra tum on yargilardan kurtuldugunu belirterek, bun sonrada kurbanlarini bu bolgede kesmeye ozen gosterecegini soyledi. Kurban Bayrami'nda Batman'da guzel bir dayanisma kaynasma sergilendigini belirten Guger, bu tur faaliyetlerin baris ve kardesligi pekistirecegini ifade etti.

DIYARBAKIR

Kimse Yok Mu Dernegi araciligiyla Diyarbakir'a gelen bin 200 isadami ve esnafin kestigi 2 bin 800 kurban yoksullara dagitiyor.

Basta Istanbul olmak uzeri Bursa ve Izmir'den Diyarbakir'a akin eden hayirseverler, entegre tesislerinde veteriner hekim gozetiminde kestikleri kurbanlik hayvanlarin etini Egitim ve Halkla Iliskiler Dernegi (EHIDER) ile Diyarbakir Girisimci Isadamlari Dernegi'nin (DIGIAD) gunler oncesinden tespit ettigi yoksullara dagitiyor.

Diyarbakir'in Hancepek, Melikahmet, Yunus Emre, Kaynartepe ve  Fatihpasa gibi yoksullarin yasadigi mahallerdeki fakirleri ziyaret eden is adamlari ile hane halki arasinda duygu dolu anlar yasaniyor. Hayirseverler yoksullari ziyaret edip, bayramlarini kutladiktan sonra 6 kiloluk posetlerden olusan kurban etlerini teslim ediyor. Isadamlarina eslik eden Kimse Yok mu Dernegi gonulluleri ise yoksullarla muhabbet ediyor, ihtiyaclarini karsilamak uzure not aliyor.

Diyarbakir'in farkli semtlerinde suana kadar 6 bin kisiyi ziyaret eden gonulluler uc gunun sonunda yaklasik 15 bin kisiyi ziyaret edip kurban eti vermeyi amacliyor.

KARS

Izmir'den Kars'a gelen hayirsever isadamlari burada kestikleri kurbanlarla binlerce aileyi sevindirdi. Yoksul aileler ise kendilerine et ulastiranlara bol bol dua etti.

Bayrami ailelerinden uzakta geciren ve yoksullara kurban eti ulastiran gonullulere de Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'den ovguler geldi.

Kimse Yok Mu Yardimlasma Dernegi, Izmir Genc Isadamlari Dernegi (IGID) ve Kafkas Sanayici ve Isadamlari Dernegi (KARSIAD) uyeleri bu bayramda Kars'ta bin kurban keserek ihtiyac sahibi ailelere ulastirdi. Bayramin ilk gunu sabah erkenden kesilen kurbanlarla birlikte etleri taksim eden ekipler, Kars'in kenar mahalleleri ile koylerinde dagitima basladi. Ilcelerde gorev alan hayirsever isadamlari en ucra yere kadar kendi elleriyle et tasidi. Etin yani sira ailelere cesitli hediyeler de goturen Kimse Yok Mu ekiplerine vatandaslar buyuk  ilgi gosterdi. Gittikleri her evden hayir dualarla donen Izmirli isadamlari, Kars'a gelip burada bu sekilde hizmet etmekten son derece mutlu olduklarini kaydetti.

Merkez Subatan Mahallesi'nde abisine ait bir gecekonduda oturan issiz baba Ramazan Uztemur, 3 cocugu ve esiyle birlikte kapisini calacak insanlari bekliyordu. Bu ihtiyacina cevap veren Kimse Yok Mu Dernegi gonulluleri, ailenin yuzunu guldurdu. Gozunden ozurlu olan esiyle birlikte kendilerine yapilan yardimlarla gecinen baba Uztemur ve ailesine ellerinde kurban eti ve cesitli hediyelerle giden hayirsever isadamlarina, aile ilk once seker ve kolonya ikram etti. Sevincleri gozlerinden okunan Uztemur ailesi, yikinti bir gecekonduda yasamlarina devam ediyor.

Ilk esinden bosandiktan sonra ikinci evliligini yapan Ramazan Uztemur, Kimse Yok Mu gonullulerine tesekkur ederken konusmakta zorlandi. Izmir'den Kars'a kadar gelip kendileri icin kurban kesen insanlara dua eden baba Uztemur, maddi sikintida olduklari icin kurban kesemediklerini ifade etti. Evin annesi Aysel Uztemur ise is oldugunda calistigini olmadiginda da gelen yardimlarla gecindiklerini soyleyerek, "Okuldan para istedikleri zaman cocuklarimiza cevap veremiyoruz. Komsularimiz pazara gidip geliyor, biz gidemiyoruz. Bize et getirenlerden Allah razi olsun." diye konustu. Aileye yardim paketlerini birakan dernek yetkilileri, daha sonra baska yerdeki ihtiyac sahiplerinin kapilarini calmak icin yollara koyuldu.

Kimse Yok Mu Dernegi gonullusu olarak kapi kapi dolalip et dagitan Baris Bulut, Izmir'deki insanlari temsilen burada olduklarini ifade etti. Gecen yil 6 kisinin geldigini ancak bu sene bu sayinin 30'a ciktigina dikkat ceken Bulut, "Onumuzdeki sene bu sayi artacaktir. Bizim buraya gelecegimizi duyan herkes kendi imkânlari olcusunde yardimci olmaya calisti. Bu tur organizasyonlar, insanlarin yarimlasmasi ve dayanismasi adina cok onemli. Bu yardimlar giderek artacaktir, biz umitvariz." seklinde konustu.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ise, hem Kimse Yok Mu Dernegi'nin hem de isadamlari derneklerinin Dogu ile Bati arasinda bir kopru kurdugunu ve bunun cok guzel bir davranis oldugunu ifade etti. Erden, soyle konustu: "Biz millet olarak yuzyillardir insanliga hizmet ederken hep ayni duyguyu yasamisiz, hizmet goturmusuz, faydali olmusuz. Insanlarin dertlerine care olarak yardimci olmusuz. Atalarimiz, Rumeli'den tutun Orta Asya'ya kadar ayni sekilde buyuk caba harcamislar. Onlarin evlatlari olarak bizler de ayni yolu, cizgiyi takip etmemizde fayda var. Gecen yil da isadamlarimiz buraya gelmislerdi, basinda da guzel ses getirdi. Yaptiginiz calismalardan oturu Kars halki icin de tesekkur ediyorum."

BITLIS

Bitlis'te Kimse Yok Mu Dernegi gonulluleri, 300 buyukbas (2 bin 100 hisse) hayvan kesti. Kesilen kurbanlar Bitlis il ve ilcelerinde toplam 7000 aileye her aileye 7 kilo olmak uzere bayramin ucuncu gunune kadar dagitilacak.

Dogu ve Guneydogu Bolgesi'ne yonelik baslatilan yardim kampanyasi soguk havaya ragmen yapiliyor. Kimse Yok Mu Dernegi gonulluleri Bitlis'te kurban kesemeyen ailelere et yardiminda bulundu. Kimse Yok Mu Dernegi'nin Dogu ve Guneydogu Anadolu Bolgesi'nde devam eden yardimlar eksi 25 derece soguk havada yapiliyor.

Bitlis'te dun kurban kesimine baslayan dernek gonulluleri, bugunden itibaren yardimlari dagitmaya basladi. Amaclarinin en ucra koselere yardim dagitmak oldugunu ifade eden dernek Bitlis temsilcisi Osman Kara, "Gercekten bu gurur verici bir durum. Insallah artik her yil bu sekilde yardim dagitacagiz." diye konustu.

Gonullu uyeler tarafindan sabahin erken saatlerinde baslayan dagitima, soguk havaya ragmen ara verilmeden devam edildi. Her gittikleri kapida sevincle karsilandiklarini dile getiren gonullu uyeler, yardima ihtiyaci olan insanlarin yuzunde sicak bir tebessum gormenin kendilerini cok mutlu ettigini ifade etti. Bitlis genelinde toplam 7 bin aileye ulasmayi hedeflediklerini belirten Kimse Yok Mu Dernegi Bitlis Temsilcisi Osman kara, kesilen kurbanlari en kisa surede ailelere ulastirmaya calisacaklarini belirtti.

Kimse Yok Mu Dernegi'nin gonullu uyelerinden Atilla Karsilar ve Fatih Korkmaz, ellerine aldiklari yardim paketlerini bir bir ailelere ulastirmaya basladi. Boyle bir organizasyonda yer almanin cok guzel oldugunu belirten Fatih Korkmaz, yardima muhtac insanlara yardim goturebilmenin cok guzel bir duygu oldugunu soyledi. Atilla Karsilar ise Bitlis'te bircok ailenin durumunun kurban kesmeye musait olmadigini belirterek, "Bunun icin yapilan bu yardimlar cok anlamli. Bu yardimlari bizzat yardima muhtac ailelere ulastirabilmek cok guzel bir duygu." seklinde duygularini dile getirdi.

Cevrede cok sayida yardima muhtac ailenin tespitinde dernek temsilcilerine rehberlik yapan gonullu dagiticilar, dernek yetkileriyle beraber kurban etlerini fakir ailelere teslim etti. Kurban eti dagitimi sirasinda seyyar saticilik yaparak gecimini saglayan 5 cocuk babasi Sirin Saglar'in evine misafir oldu. Saglar,  maddi durumunun iyi olmadigi icin kurban kesecek gucu olmadigini belirterek, "Sizin sayenizde evime et girdi. Kurban Bayrami'nda ilk yardimi sizden aldim" diyerek, yardimi dagitanlara tesekkur etti.

ELAZIG

Kimse Yok Mu Dernegi Elazig Subesi gorevleri, Kurban Bayrami nedeniyle sabahin erken saatlerinden itibaren tespit edilen evleri ziyaret ederek et dagitti. Yardim alan ailelerin yasam mucadelesi ve yasadiklari dramlar dernek gorevlilerini gorevlileri cok etkiledi.

Elazig Merkez Salibaba Mahallesi'nde oturan M. Ali (41) ve Fatma Bayram (35) ciftinin uzun yillardir kimse kapilarini calip yardimda bulunmamis. Evin reisi M. Ali Bayram dogustan fiziksek ozurlu oldugu icin calisamiyor. Evin gecimi esi Fatma Bayram'a sagliyor. Yedi yasinda bir cocugu ve ozurlu esiyle yasam mucadelesi veren Bayram ailesi, Kimse Yok Mu Dernegi yetkililerini kapida gorunce gozyaslarini tutamadi.

Cok sevincli oldugunu ifade eden Bayan Bayram, "Tek gecim kaynagimiz esimin aldigi ozurlu maasi. Uzun yillardir kimse bize yardim etmedi. Bugun ilk olarak kapimizi Kimse Yok Mu Dernegi caldi ve bize yardim etti. Yardim sayesinde evimizde ilk kez et girdi. Bayramda bizi unutmayip dusunen dernek uyelerine tesekkur ediyorum." diye konustu.

Yardimi teslim eden dernek uyesi Nida Sonmez ise, amaclarinin ihtiyac sahibi insanlari tespit edip gereken yardimi yapmak oldugunu soyledi.

Kimse Yok Mu Dernegi Elazig Sube Baskani Cihat Bulut ise, Kurban Bayrami boyunca 200 aile et yardiminda bulunacaklarini soyledi. Baskan Bulut, "Sabah erken saatlerden itibaren butun gonullu vatandaslarimiz mahalle mahalle her yeri gezerek yardimlari dagittilar. Herkese ulasmaya calisiyoruz." seklinde konustu.

CIHAN

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Kardeslik baglari yeniden filizlendi
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 03:12:41 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv