Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » DİNİ BİLGİLER » Dini bilgiler
 kahirler namaz kılarmı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: kahirler namaz kılarmı  (Okunma Sayısı 2243 defa) Seçenekler Arama
« : Mart 24, 2006, 02:14:21 ÖS »
dertli45
Üye Bilgileri Selendili
*

kahirler namaz kılarmı

-öğrencisi öğretmenine bir gün sormuş hocam biz müslümanlar namaz kılıyoruz. oruç tutuyoruz. kafirler böyle bir şey yapıyorlarmı acaba bunu merak ediyorum demiş.
  - hoca; bak evladım namazı kafirler kılmaz. diyerek cevap vermiş.
öğrencisi başlamış düşünmeye...
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: kahirler namaz kılarmı
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 11:35:24 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Mart 24, 2006, 02:58:15 ÖS »
h.kara
harbi üye
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

güzel bi fıkra ama tam sonuca bağlanmamış...

ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2006, 06:50:17 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

evet sonu biraz kesilmiş galiba

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2006, 01:25:25 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

kardeş her halde namaz kılmıyanlar kafir diyor. benim anlaığım bu. siz nedersiniz arkadaşlar
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2006, 01:35:32 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Namazı kılmayan a kafir diyen haşa hata etmiş olur, kendisi bile dinden çıkar Allah u alem.Şahadet getiren ve Allah ın varlığına birliğine inanan bir kişi zaten kafir diye nitelendirilemez.Ha bu adam namaz kılmıyorsa o onun dinini eksik yaşadığını gösterir.Yani kafir diyerek haşa ebu cehil vb. islam düşmanlarıyla bir tutulamaz.Fakat kılınsa tabiki daha iyi olur çünkü dinimiz onu gerektiriyor.
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2006, 02:06:34 ÖS »
hayalzede
???
Üye Bilgileri Selendili
**

kahirler namaz kılarmı

Fıkramı başka bişeymi anlayamadım arkadaşım,neden böyle bişey yazmaya ihtiyaç duydunuz acaba?Daha tartarak yazsaydınız daha iyi olmazmıydı,biz uyaralımda karar sizin!

[FONT="Century Gothic"][COLOR="DarkOrchid"][SIZE="3"]* Çeşmelerde bardağın doldurmadan kor isen,bin yıl dahi beklesen kendi dolası değil!
                            Yunus Emre [/SIZE][/COLOR][/FONT]
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2006, 02:16:33 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Alıntı sahibi: ÜNAL TÜZ
Namazı kılmayan a kafir diyen haşa hata etmiş olur, kendisi bile dinden çıkar Allah u alem.Şahadet getiren ve Allah ın varlığına birliğine inanan bir kişi zaten kafir diye nitelendirilemez.Ha bu adam namaz kılmıyorsa o onun dinini eksik yaşadığını gösterir.Yani kafir diyerek haşa ebu cehil vb. islam düşmanlarıyla bir tutulamaz.Fakat kılınsa tabiki daha iyi olur çünkü dinimiz onu gerektiriyor.

kardeşim benim aklıma takılan ALLAH' (c.c.) hz.lerinin emri nedir.
islamın beş şartı,
şart nedir ? olmazsa olmazıdır.

peki o zaman ben oruç tuttum. zekat verdim. durumum müsaitti. hacca gitti. kelimeyi şeadet getirdi. namazımıda kıldım bunlar gösteriş için değil allah rızası için yaptım. tamam

bunları ALLAH rızası için değil de gösteriş için yaptım. bi hükmü kalmadı.

durumum müsaid değilse haç yok. zekat yok.

geriye ne kaldı. namaz oruç kelimei şaadet.

kelimei şadetimi yaptım.
hastayım oruç tutamıyorum. sağlıgım açısından tehlikeli özrü varmı? var.

namaza geldik. ayakta kılmak eftal olanı, ayakta duramıyorsan oturarak, oturark kılamıyorsun, yatarak, nihayeti gözle kılarak. buda namazın önemini ve ehemmiyetini ortaya çıkartır.

gaye ALLAH'a kulluk yapmaksa bunu yapacağız. bence ha biri ha beşi yapılmamış aynı.

şeytan adem oğluna secde etmediği için melakut aleminin beşinci makamından olmuş. biz  beş vakit isyan nereden olacağız onuda bilmiyorum.
ALAHIM CÜMLEMİZE SON NEFESTE İMAN KURAN NASIP ETSİN.
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2006, 02:23:47 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Yılmaz kardeşim islamiyetin şartlarını hatırlattığın için sağol.Benim demem odurki namaz kılmayana kafir diyemez kimse.İslamiyetin şartı olduğunu bende biliyorum.Allah ın varlığına ve birliğine inanan, hz. Muhammed in onun Resulü olduğuna yürekten inanan müslümandır.İslamiyeti yaşamıyordur o ayrı konu.O nun için zaten hesaba çekilecek.Eğer iş senin dediğin gibi kolay olsaydı Türkiyede müslüman denilecek insan zor bulurduk.
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2006, 02:29:03 ÖS »
yılmaztuna
haberci
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Alıntı sahibi: ÜNAL TÜZ
Yılmaz kardeşim islamiyetin şartlarını hatırlattığın için sağol.Benim demem odurki namaz kılmayana kafir diyemez kimse.İslamiyetin şartı olduğunu bende biliyorum.Allah ın varlığına ve birliğine inanan, hz. Muhammed in onun Resulü olduğuna yürekten inanan müslümandır.İslamiyeti yaşamıyordur o ayrı konu.O nun için zaten hesaba çekilecek.Eğer iş senin dediğin gibi kolay olsaydı Türkiyede müslüman denilecek insan zor bulurduk.

KARDEŞİM BİZLERİN GAYESİ NE
KULUKMU ?

KULLUKSA NASIL DAVRAN MALIYIZ ?

İŞ ARASI NAMAZ VEYA DİĞERLERİ ŞEKLİNDEMİ
YOKSA İLK ÖNCE NAMAZ VE DİGERLERİ DAHA SONADA DÜNYALIKLAR İÇİNMİ.
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2006, 02:58:32 ÖS »
ÜNAL TÜZ
KINIKLI
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Yok yok biz senle anlaşamıyacaz.Senin dediklerinin doğru olduğunu biliyorum.Ama ben başka şey anlatıyorum ya.Neyse bu konuyuda amacı dışına saptırmayalım.doğrudur kardeşş.
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2006, 05:09:16 ÖS »
ramazankara
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Alıntı sahibi: dertli45
-öğrencisi öğretmenine bir gün sormuş hocam biz müslümanlar namaz kılıyoruz. oruç tutuyoruz. kafirler böyle bir şey yapıyorlarmı acaba bunu merak ediyorum demiş.
- hoca; bak evladım namazı kafirler kılmaz. diyerek cevap vermiş.
öğrencisi başlamış düşünmeye...
hadi herkes merakta ne söylemek istedin yazarmısın?

BİLGİNİN Efendisi Olmak İçin ÇALIŞMANIN Uşağı Olmalısın ....

Bu paranın değil, yüreklerin zaferidir(20:45)

Kıskananlar çatlasın......
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2006, 06:23:45 ÖS »
dertli45
Üye Bilgileri Selendili
*

kahirler namaz kılarmı

Alıntı sahibi: ramazankara
hadi herkes merakta ne söylemek istedin yazarmısın?

bu konuyu yazdıktan sonra kimin düşünceleri neymiş onu öğrenmek için yazdım.
ve bu konunun ne derece doğru oldugunu arkadaşlarla paylaşmak için  .  ok.
« Yanıtla #12 : Mart 28, 2006, 10:35:16 ÖÖ »
yahya
Üye Bilgileri Selendili

kahirler namaz kılarmı

Tabii namaz kılmayanlar kafirdir gfibi bir anlatım çıkması yanlıştır. fakat burada anlatılmak istenen bence sadece düşüncey sevk etmek. burada adam zaten düşünmeye sevk etmek istemiş bizi acaba bende namaz kılmıyorum kafirmiyim diye. Yılmaz da belki bir kişi olsun düşünür de namaza başlar diye düşünmüşkür. kanaatimce........

[SIGPIC][/SIGPIC]
« Yanıtla #13 : Mart 28, 2006, 11:28:21 ÖÖ »
ALPASLAN Yakup
Üye Bilgileri Selendili

Amel imandan bir cüz değildir.

Arkadaşlar bu konu yıllarca tartışımış.Amel imandan bir cüzmüdür.Yoksa değilmidir.Ehli sünnet ulemesı amel imandan bir cüz değildir.Görüşüne hükmetmiştir.Yani mümin olmak için iman etmek yeterlidir.Amel yani ibadetler imanın bir bölümü değildir.Amma amelsiz iman bir muma benzetilmiştir.Ufacık bir rüzgar,bir nefes mumu nasıl söndürürse,amelsiz imanda heran yok olma teklikesiyle karşı karşıyadır.Ayriyyeten ibadetlerin ne kadar önemli olduğunu anlatmamıza gerek yok.Amel imandan bir cüz değildir ama ibadetler müslümanın olmazsa olmazlarıdır.İnsanlar dünyada yaptığı ameller ile mahşerde haşrolacaktır.Cennet ve cehenneme gitmemeizi amellerimiz belirleyecektir.

« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2012, 04:25:35 ÖS »
undonseffex
Üye Bilgileri Selendili
*

Ynt: kahirler namaz kılarmı

christian louboutin outlet If you are that getting a cheap Ugg is not achievable, well I'll confirm an individual drastically wrong as there are numerous retailers now supplying Uggs having very economical rates. ugg boots uk sale are christian louboutin perhaps offered while in wholesale purchase and periods purchase. It is possible for you to truly find economical low-priced uggs boots Uggs should you be just happy to commit long hours on the net websites displaying lower Ugg boots along with department stores providing them from reduced prices. Whenever you will see a group of two cheap ugg shoes sale uk or shoes that you would want to buy, be sure to know perhaps the shop carries a go back or perhaps exchange policy somebody. christian louboutin outlet online Regardless of whether it's the contour and also size, you possibly can still develop back problems out of badly fitting ugg shoes. Additionally, it's also possible to get the various models of knee pain should a person's ugg boots don't fit well because of the number of offer the particular shoe provides. There are actually special considerations make sure you consider, including whether or certainly not you will spending a?substantial amount?of time with your feet or when you find yourself even running.

summer time colognes pertaining to men lose the woodsy, musky scents and likewise have a tendency in the course of the lighter, fresher citrus or melon aromas. Women's summer time aromas component these Beats through Dre scents too as some in the lighter floral smells. Seasonal OfferingsIf you sometimes have an extremely favorite scent that you'd want to remain with for that summer, you'll need to confirm to view if it genuinely is obtainable with a summer time version. various designs have lighter variants from other traditional products for the summer months put louboutin sale on with just slight variations in the primary brand. Some lines also create completely new scents for men and most women every single single summer time months. you can uncover various options obtainable for the summer time selection, as well as you may uncover most, if not most analysts online. recall you'll be capable of uncover some good gives by Christian Louboutin Alti Pump motor Spikes 140mm sale purchasing for summer time fragrances online. Summer NightsWith lengthier daylight hours, you might have alot more probabilities to offer part within of the nightlife in the route of the summer. For women, your daytime fragrance should become lumination and airy, but your night period scent must become a smallish alot more exotic, mysterious even. A light, summery scent acquiring any darker, musky undertone will cause yourself to really feel alluring and preserve them guessing in the specific same time. various persons ascertain up on obtain their summer time perfumes on occur buy which they could invest even more time outdoors taking pleasure in their seasonal pursuits.

So come forward to create your shoe collection gorgeous with all the reproduction shoes. It is universal truth of the matter that fashion ¡®runs' while in the blood of the current humans, but it will be impractical to pay out your entire savings for purchasing a fashionable item. No wonder if Louboutin sale will give you a fancy choice at reasonably priced rates without compromising on quality within the designer world. There are numerous options with the colors, designs, and sizes of the particular footwear. You should not contend with your friends while trying within the shoes. Therefore, don't buy shoes with smaller or larger sizes using your feet. It may bring out harmful effects on your own feet by causing blisters, bunions, corns and foot pains. Women, the Most Fashionistas of Footwear It really is observed that a lot of the women spend half of these salary christian louboutin sale uk on shoes, sandals or handbags. They not only consider the amazing pair of shoes but additionally have an eye within the matching. While doing this the women don't want to compromise even with the mismatch on the earring or the lipstick or the nail polish. The same attitude is continued in regard of selecting the shoes parallel the proper lace. The women make sure in regards to the fitness and comfort concerning the shoes by trying them and walking around the store before the exact purchase. While doing so, if they find moderate frustration or trouble when using the shoes, they Christian Louboutin sale neglect it again.

http://www.louboutinsalesite.com/

Reed more:     
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv