« : Ocak 05, 2006, 02:12:00 ÖS » |
|
varyans45
|
[FONT="Comic Sans MS"][/FONT] bir çoğumuzun kader konusunda aklımızda bir soru işareti vardır.sizlerin kader ile ilgili bilgileriniz neler acaba? 
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime bir küçük aşk yeter benim hasretime sende benim yağmurum ol damla damla düş gönlüme...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2006, 02:18:02 ÖS » |
|
varyans45
|
Kader, kelime olarak, ölçme, takdir etme, biçime koyma ve şekillendirme gibi mânâlara gelir.Esas itibarıyla, insan irâdesiyle kader arasında bir zıddiyet ve münâfât yoktur. İnsan irâdesiyle kader, omuz omuzadır. İnsanlar işledikleri sevaplarla cennete, günahlarla da cehenneme gitmeleri bir vak’a ise, bunların kader dilinde, Cenâb-ı Hak tarafından tasdik edilmesi, bir bakıma irâdelerinin teyit edilmesidir. Demek insanda, onu hayra, sevaba ve cennete sevk eden veya tamamen tersine, kötüye, günaha ve cehenneme yuvarlanmasına sebep olan bir güç var ki, takdire esas teşkil ediyor. İşte bu güç irâdedir. Ve bu irâdenin var olması Allah’ın takdirine mâni değildir.
|
|
|
|
|
|
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime bir küçük aşk yeter benim hasretime sende benim yağmurum ol damla damla düş gönlüme...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
|
|
|
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2006, 02:18:58 ÖS » |
|
reney45
|
kader konusunda Resulallah efendimiz pek girmeyin demiş ama biz bunu çok araştırdık.. Allah insana akıl vermiş... Örnek: Haram bi iş yapacaksınız. ve kapısında duruyorsunuz. önünüz de 2 yol var kapıdan girip haramı işlemek ve ya dönüp o haramdan kaçınmak. sonuçta hangisini yaparsanız yapın o sizin kaderinizdir. ama buna siz KARAR VERİYORSUNUZ. Sonuçta nasıl karar alacağınızı biliyor, sizin kaderinizde o yazılı ama Allah AKLINIZLA KARAR vermenizi istiyor gerçekleşince o kaderiniz oluyor...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2006, 02:19:57 ÖS » |
|
varyans45
|
Evet, eşyayı yaratan Allah’tır. Ancak insan iradesinin söz konusu olduğu yerde, yapılan takdirde, insan iradesinin hangi tarafa sarf edileceği Cenâb-ı Hak tarafından bilinmekte ve takdir ona göre yapılmaktadır. Öyle ise kader, insan iradesini teyit ediyor, iptal etmiyor. Yani, bir bakıma kader, insan iradesini de içine alıp kuşatıyor, ihata ediyor. Bu ise iradeyi teyit etmek demektir; iptal etmek, nefyetmek değildir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2006, 02:27:02 ÖS » |
|
reney45
|
hocamızın biri şöyle dedi... insan hayatı bir trene benzer, vagonlardan oluşan... siz en arka vagondan başlıyorsunuz, bu trenin bir özelliği var, bütün vagonlar kapkaranlık,sizin geçtiğiniz yerler aydınlanıyor, siz bir vagondan diğerine geçtikçe orası aydınlanıyor, yani vagon var ama sizin hareketinize göre aydınlanıp herşey ortaya çıkıyor... işte kader de böyledir... siz harekete geçtiniz mi kaderiniz oluyor, o karanlık kısmı aydınlatıyorsunuz. Ama bunlar ağır konular Mücahit kardeşim, akıl sağlığına zarar...
|
|
|
|
|
|
- [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
- Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
|
|
|
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2006, 02:37:05 ÖS » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2006, 04:15:31 ÖS » |
|
since
|
Peygamber efendimiz (s.a.s.)(Kaderden bahsedilince susunuz) buyuruyor.
|
|
|
|
|
|
Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME! ''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar Sizden De Medeni!'' M.Akif ERSOY  
|
|
|
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2006, 04:45:57 ÖS » |
|
|
|
|