8 Mar 2009
Selendi ilçesinde ilköğretim okulları ve Liseler arasında ilk defa "İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi. İstiklal Marşı okuma yarışmasına katılan öğrenciler duygulu anlar yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşının Kabulünü 88.yılı çerçevesinde organize edilen yarışma, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dereceye girenlere Ödüllerinin 12 Martta verileceği belirtildi.
Yarışmaya, ilçe merkezi ve köylerdeki 10 ilköğretim okulu ile 5 lise’yi temsilen birer öğrenci katıldı. Jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı İlköğretim okulları arası yarışmada İstiklal Marşı’nı gözyaşları arasında tamamlayan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencisi Esma Yüksel, Programı izlemeye gelen davetlileri duygulandırırken, ayakta alkışlandı. Yarışmada Jüriliğini Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Nuran Deniz, Anadolu Lisesi’nden Abdullah Kaya ve Çok Programlı Lise’den Hülya Kılıç’ın yaptığı yarışmada öğrenciler ezber, vurgu, tonlama, ses rengi ve mimik dallarından değerlendirildi. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan yarışmacıların bazıları sahnede heyecanlanırken, yarışma sonunda jüri üyelerinden 265 puan almayı başaran Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3.sınf Öğrencisi Esma Yüksel birinci oldu. İkinciliği Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim Köyü İlköğretim Okulu’ndan Binnur Güllü (263), üçüncülüğü ise Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Dilan Pamukçu (252) kazandı.
Lise öğrencileri arasında yapılan finalde 5 lisenin birincisi yarıştı. Jüriliğini Levent Arıcı, Ali Osman Coşkun ve Semra Erkul Erdoğmuş’un yaptığı, Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı lise finalinde ipi Selendi Çok Programlı Lisesinden Beyza Başyiğit (280 puan) göğüsleyerek birinci oldu. Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Esma Sumru Yamanoğlu (246) adını ikincilik kürsüsüne yazdırırken üçüncülüğü İmam Hatip Lisesinden Derya Kocademir kazandı.
Yarışma sonunda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Şehirli, benzer çalışmaların devam etmesi gerektiğini söylerken, böyle faaliyetlerin öğrencilerin derslerine de büyük katkı sağlayacağını belirterek, yarışmada kaybedenin olmadığını, bütün öğrencilerin gönüllerinin birincisi olduğunu dile getirdi.
İlköğretim okulları arası yarışmada 1.olan Cumhuriyet İlköğretim 3.sınıf öğrencisi Esma Yüksel giydiği Bayrak desenli elbisesi ile ilgi odağı olurken, İstiklal Marşı zaten güzel bir şiir diyerek,’’bende ona duygu katarak okudum. Birinci olduğumu öğrendiğim zaman da hem sevindim, hemde gurur duydum. Benim başarımda Öğretmenlerimizin ve okulumuzun büyük payı var
Devamini Oku