Sinan ERCAN
|
[COLOR="Orange"]İSTESEN
Sensiz dünya mücevher olsa bile bana ne, Bir kıvılcımla yakıp, ateşlere vermem mi? “Can tatlıdır” diyorlar bunlar hepsi bahane, Sen yoksan, aşk yayını yüreğime germem mi?
Ben aksi bir dereyim, hep tersine akarım, Bir pireye yorganı düşünmeden yakarım, Oysa sana gelince, kuzu gibi vakarım, İstesen, gökyüzünü ayağına sermem mi?
Düşerse bir gün eğer, boynumdan emanetin, Bir yad göz gözlerime değerse halim çetin, Bilirim bedelini, bilirim ihanetin… Ne kadar ecel varsa şu ruhuma dermem mi?
Hasretinde öksüzdüm, tüm şefkatler küstahtı, Yoksan, tarumar olsun nefesimin süs tahtı… Yırtar atarım sensiz yazılan makûs bahtı, Gömülüp karanlığa, aydınlığı yermem mi?
Hasretin en ölümcül en tehlikeli pusat, Gel şu deli gönlümü, dinginlerinde uslat,…. Yazıldıysa alnıma senli ebedi vuslat, Aşkının o gizemli loş sırrına ermem mi?
Nutku tutuk şiirler anlatamaz içimi, Ne geçici heves bu, ne de bir su içimi! Sende yandığım ateş, buz dışı, har içi mi? Rüzgar olup, od/una şu ruhumu sürmem mi?
Aşk kehanetçileri, boş konuşur laf gever, Bilmezler asil kadın ancak bir kere sever, Sen bana helalinden aşk dolu bir kâse ver, Bak o zaman içip de defterimi dürmem mi?
Halsiz ruhumda dönen bu altından çark sensin, Gönlümü koyverdiğim, salındığım ark sensin, Yaşam-ölüm arası bildiğim tek fark sensin, İstesen, aynı anda aynı kabre girmem mi?
[COLOR="Red"]"Ey Dostlar! Câhillerle dostluk kurmaktan sakınınız."Ahmed Yesevî[/COLOR][/COLOR]
[COLOR="Blue"]Ben bu şiiri çok seviyorum,paylaşmak istedim...Saygılarımla...[/COLOR]
|