Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Ismail Başyiğit, “hedefimiz Süper Amatör Ligi”

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Ismail Başyiğit, “hedefimiz Süper Amatör Ligi”  (Okunma Sayısı 378 defa) Seçenekler Arama
« : Eylül 20, 2005, 12:41:15 ÖS »
Selendi
Elhamdülillah Fenerliyim
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Ismail Başyiğit, “hedefimiz Süper Amatör Ligi”

İSMAİL BAŞYİĞİT, “HEDEFİMİZ SÜPER AMATÖR LİGİ”

Selendi Belediye Spor’un önümüzdeki sezonda hak ettiği yere gelebilmesi yönünde, Kulüp Yönetimi tarafından düzenlenen fikir alış-verişinin yapıldığı yemekli gecede, Selendi’nin  tanınmış simaları da yer aldı. Belediye Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen geceye;İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Belediye Spor Kulüp Başkanı İsmail Başyiğit, İl Genel Meclis Üyeleri; Orhan Tutar, Ulvi Özer ve Mehmet Dündar’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, daha önce Kulüp Yönetiminde yer alanlar ve spora gönül veren Selendililer katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Kulüp Başkanı İsmail Başyiğit, “2005-2006 futbol sezonunda bambaşka bir Selendi Belediye Spor parolasıyla düzenlediğimiz bu geceye iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 yıldan buyana ilçemizi temsil eden ilçemizin takımı olan Selendi Belediyespor’da kulüp başkanlığı yapmaktayım. Ben ve yönetimde bulunan diğer vefakar arkadaşlarla bir sezonu iyisiyle kötüsüyle geride bırakarak sezonu ikincilikle kapattık. Ancak gördük ki başarılı olabilmemiz, Selendi Belediye Spor’u hak ettiği yerde görebilmemiz için sadece belediye desteğini halk desteğinin mutlaka olması gerektiğini gördük. Bugün burada ilçemiz futbol takımı adına neler yapılabilir gibi görüş alışverişinde bulunmak önerilerinizi almak ve bu önerileri hayata hep birlikte geçirmek düşüncesiyle toplanmış bulunmaktayız. Önümüzdeki aylarda olağan kongremiz yapılacaktır. Bu kongrede ben de yönetimde yer almak, bu futbol takımı için benim de gayretim olsun gibi düşüncelere sahip olan herkesi davet ediyorum. Unutmamamız gereken tek bir şey var o da bu takımın sahibi Selendi ve hep böyle de kalacak. Spor, dostluk-kardeşlik ve barıştır. İşte bu düşünceye sahip herkesin takımımıza destek vermesini, yıllar öncesi ilçemizi sevin boğan 70’li yılların Selendi Spor’unu geri getirebilmek ve o günleri tekrar yaşabilmek için gelin hep birlik olalım.” Dedi,
Başyiğit’in ardından bir konuşma yapan spor sevdalısı Tedaş Selendi İşletme Sorumlusu İlker Yiğit, “Bugünkü Selendi Belediye Spor, 1954  yılında Selendi Gençlik Spor Kulübü merhum Ali İhsan Özyaman, merhum Hasan Hüseyin Yürür, eski Belediye Başkanı Seyhan Dilik, Kutlu Nergiz, Raşit Turpcan ve şu anda hakem hocalığı ve merkez hakem komite üyesi  eski fifa hakemlerinden Nemci Temizel’den oluşan kişilerce kurulmuştur. Tesis yetersizliğinden resmi müsabakalara katılamayan Selendi Gençlik Spor Kulübü, tüzüğünde bulunan şartları da yerine getiremeyince 1968-1969 yıllarında yapılması gereken kongreleri yapamayınca otomatik olarak fesh edilmiş oldu. Daha sonra 1970 yılında zamanın Belediye Başkanı merhum Nazmi Gürcan, merhum Hasan Hüseyin Yürür, merhum Ramazan Şafak, şu anki Emekli Kooperatif Müdürü Ömer Küçük, eski İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Yiğit’in gayretleri sonucunda Selendispor olarak ilçenin futbol kulübünü kurmuş oldular. 1971 yılında ilk resmi müsabakasında Alaşehir Killikspor’u 8-1 gibi farklı bir skorla yenerek başarılı çıkışlarına başlamış oldu. Bu başarılar ilerleyen yıllarda şampiyonluklarla devam edince bölgenin en sevilen en fazla ilgi ç eken ilçesi haline gelmemizi sağlamıştı. Bu zamanlarda belediyenin desteğinin yanı sıra halkında tam desteğini arkasına alan Selendi spor 3 yıl üst üste şampiyon oldu. Bölgede kırılması zor bir rekora imza atmıştı. Taki ilçemizde bir ikinci takımın kurulması ile Selendispora verilen destek azalıyor zor günler yaşıyordu. Futbolcu taraftar desteği ister istemez ikiye parçalanınca sıkıntılar içerisinde yapılan müsabakalardan sonra Selendi spor bir alt kümeye düşmüş, tahinide nice başarıla imza atmış bir kulüp yok olmaya başlamıştır. Zamanın yöneticileri çaresizlik içinde Belediyespor ile Selendi Sporu birleştirerek Selendi Belediye Spor olarak bugünlere gelindi. Son 12 yıldan buyana halk desteğini arkasına alamadan sadece Belediye tarafından desteklenen futbol kulübümüz kümede kalmak bir alt kümeye düşmemek için mücadele eder hale gelmiştir. İşte bugün burada toplanmamızdaki yegane amaç her kesimdeki insanların spor sayesinde bir araya gelinebileceğini göstermek ve ismi ne olursa olsun bu futbol takımının ait olduğunu hatırlatmak gerektiğini ve bu ilçenin insanlarının duyarlı birer fert olduklarını bir kez daha göstereceklerini düşünüyorum. Bugüne kadar ilçemizde hiçbir spor tesisinin olmamasına rağmen futbolda tarihi başarılara imza atmış bir ilçenin şu an itibariyle halı sahasının olması, yıllardan sonra bir kez bir çim sahanın yapılması, bununla da kalmayıp o bölgenin bir spor kompleksi haline getirileceğini bilen Selendili halklar olarak ilçemizin futbol takımına önem verilmesini ve destek sağlanılması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Manisa ilçeleri arasında ilçe takımı olarak sadece Selendi’nin 1. amatör kümede yar alması diğer tüm ilçelerin süper ligde mücadele etmesi ilçemizin hiç hak etmediği bir durumdur. Selendimize bu tesisleri kazandıran ve kazandırmaya devam edeceklerine inandığımız ilçemiz Kaymakamı Sayın Metin Maytalman’a ve Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Uçan’a şahsım ve spor severler adına teşekkür ediyorum. İlçemizde sporu seven insanlar olarak bugün burada hep beraberiz ve şu an burada başlatacağımız 100 gönüllü üye kampanyasına, yine ayrıca Selendi Belediye Spor amblemli şapka ve tişörtlerin satışına destek verilmesini ve buna ilgisiz kalınmamasını, ayrıca ilçemiz halı sahasının işletmeciliğinin Selendi Belediye Spor’a verilmesini sporseverler adına istiyoruz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, geceye katılan herkes Selendi Belediyespor’un daha iyi bir yerde mücadele edebilmesi için yapılacaklar hakkında fikrini beyan etti.  İlçe Kaymakamı Metin Maytalman ve Belediye Başkanı Mürsel Uçan da, Selendi Belediye Spor’un hak ettiği yere gelebilmesi hususunda ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını dile getirdiler.

Elhamdülillah Fenerliyim
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Ismail Başyiğit, “hedefimiz Süper Amatör Ligi”
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 10:44:49 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv