İlk Kiraz Ağası Hüseyin Tatar
Geçtiğimiz cumartesi günü Selendi’nin Pınarlar köyü’nde bu yıl 5,’si düzenlenen Kiraz Festivali’nde bu yıl bir ilk gerçekleştirildi. Kiraz Festivali’nin akşam programında festivale sağladığı katkılardan dolayı kendisine 1 kasa kiraz armağan edilen Selendi esnaflarından Kasap Hüseyin Tatar,bir kasa kiraz başında yapılan açık artırmada en yüksek fiyat olarak 2 milyar lira verdi ve festivalde Kiraz Ağası seçilmişti.
Burada yaptığı konuşmada, 2 milyarlık çeki köy muhtarı Bekir Sağdıç’a teslim edeceğini dile getiren Hüseyin Tatar, daha sonra kendi işyerinde köy muhtarına 2 milyarlık çeki teslim etti. Çeki verirken bir konuşma yapan Tatar, “Ben sadece Selendi merkeze değil, bütün köylerine elimden geldiği kadar yardım yapmaya çalışıyorum. Bundan sonra da bu tür yardımlarım devam edecektir. Bu paranın köy için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
Köy Muhtarı Bekir Sağdıç ise, Pınarlar köyünün hayırsever işadamlarına ihtiyacı olduğunu ve Hüseyin Tatar’a da yapmış olduğu bu yardımdan dolayı çok teşekkür ettiğini dile getirdi. Sağdıç, önümüzdeki yıllarda düzenlenecek olan festivallerde kiraz ağalığı için açık artırma yapılacağını da söyledi