Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 İlan Dedik Reklam Dedik

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: İlan Dedik Reklam Dedik  (Okunma Sayısı 1153 defa) Seçenekler Arama
« : Mart 09, 2006, 10:08:47 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

İLAN DEDİK REKLÂM DEDİK
KADINI KADINLIĞINDAN ETTİK

Elimizde Tokyo Gakugei Üniversitesi tarafından çocuklar arasında yapılan bir araştırmanın sonuçları var:
“Japon çocuklarının %61’i annelerinin çalışmalarını istemiyor… ABD’li çocukların % 22’si ise “Annemi isterim” diyor.”
Muhakkak ki benzeri, rakamlar, diğer ülke çocukları içinde geçerli… Yaradılış gereği anne şefkatine muhtaç, çocuk elbette ki “Annemi isterim” diyecektir. Ancak bugün “Anne” artık evde değil, “sokak”tadır, işyerindedir, podyumdadır, film setindedir, ekrandadır, mikrofon başındadır… Evine, eşine ve çocuğuna karşı, istese de gerekli ihtimamı gösteremez.
Kadın, niçin “ev”inden çıkarılıp, sokağa çekilmiştir… Rahmetli Osman Yüksel Serdengeçti’nin, “Kadını kafes arkasından çıkardılar, bugün sokakta kafesliyorlar!” sözü belki ağır bulunabilir, ama günümüz kadınına ve ona reva görülen muameleye baktığımızda, bu tespitin pekte yabana atılır olmadığını görürüz.

KADIN BATI’DA UCUZ İŞ GÜCÜYDÜ

Daha 20–30 yıl önce “Kadının ruhu var mı, yok mu?” tartışmasını yapan Batı gerçekleştirdiği “Teknoloji devrimi” sonrasında “kadını kullanmak” zorundaydı… Zira kadın, fabrikalar için “ucuz işgücü” idi.
           Aynı zihniyet, daha sonra Türkiye’ye de girdi. Kadın, artık kafes arkasından çıkarılmalıydı… Ve çıkarıldı da… Kadın “nesne”leşti ve bir “tüketim aracı” haline getirildi… Kadın manken oldu, sekreter oldu, tezgâhtar oldu, hostes oldu, dansöz oldu, kimi de batağa saplanıp “sokak kadını” oldu!

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: İlan Dedik Reklam Dedik
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 10:10:03 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Mart 09, 2006, 10:09:19 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

KADIN REKLÂM
           Kadını bir eşya, bir tüketim aracı olarak gören zihniyet, bir süre sonra ona da telkinlerde bulunmaya başladı:
           “Güzelsiniz… Güzel şeylere layıksınız… Onda var, sizde niye olmasın?”
           Bu fikir, medya vasıtasıyla işlendi kadının beynine… Ve onun yaradılıştan gelen “güzel olma” duygusu istismar edildi… Erkekleri etkilemek için “cazibe unsuru” olarak kullanılan kadın, bir süre sonra, belki farkına bile varmadan, kendini aynı “tüketim ekonomisi”nin çıkarları arasında buldu… Artık kazandığını harcamak zorundaydı… Kadını nasıl istismar ettiklerini bir kozmetikçi şöyle ifade ediyor.

“KREM SATMIYORUM UMUT SATIYORUM”

“Kadınlara daha güzel olacaklarını vaat etmek, en emin servet yapma metodudur… Zaten, güzellik bir cilt meselesi değil, genel hava meselesidir. Bir kadına ‘güzeldin’ demek, onu, daha baştan güzel hale getirmektir…” Revlon kremlerinin yapımcısı Charles Revlon’un söyledikleri daha da dikkat çekici:
           “Ben krem satmıyorum, umut satıyorum”
           İşte kadını sadece “cazibe unsuru” olarak gören reklâmcıların sözleri:
           Ünver Oral: “Kadın, bir reklâmdaki en etkili silah… Reklâmda %80 kadın unsuru kullanılır. Bunların %30’unda erotik ve seks on plandadır.”
           Saba Altınsoy: “Biz, her akşam 50 milyona perde açıyoruz. Çok dikkatli olmak zorundayız. Çirkin bir görüntü veremeyiz. Mutlaka güzel kadın kullanmak zorundayız.”
           Peki, kadının güzelliğinin bedeli ne?...

« Yanıtla #2 : Mart 09, 2006, 10:09:51 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

LÜKS UĞRUNA KATLİAM

Reklamda kullanılan kadın güzel olmak zorunda!... Reklâmcılar böyle istiyor… Zira, ürün pazarlanacak! Peki bu nasıl olacak?... Onun içinde ayrı bir “tüketim ekonomisi” kurulmuş… Yalnız, bu ekonominin çarkını hayvanlar döndürüyor… Acılarıyla, kıvranmalarıyla, kanlarıyla… İşte vahşet tablosu ve işte rakamlar:
Merhemlerin, güneşten korunma malzemelerinin, makyaj, yüz kremi, rimel, ruj, oje, şampuan, sprey, deodorant ve diğer kozmetik ürünlerinin neye mal olduğunu onları kullanan kadınlar biliyor mu acaba?...
Sadece Amerika’da yılda 50.000 kedi, 61.000 maymun, 180.000 köpek, 554.000 tavşan ve milyonlarca fare bu “lüks” için katlediliyor…
Deneyler için her yıl 300 milyon hayvanın katledildiğini söylersek, güzelleşme uğruna işlenen cinayetlerin boyutu, kendiliğinden ortaya çıkar.
Böylesine bir vahşet sonrasında elde edilen kozmetik ürünlerinin sarıp sarmaladığı, makyajladığı ve gerçek benliğinden uzaklaştırdığı kadın, “cazibe”sini kullanmaya hazırdır artık… Deterjandan otomobil lastiğine, erkeğin traş kreminden jilete, kalorifer yakıt kazanından iş makinelerine, her yerde kadın “vücut”u vardır… Kadın yok, bedeni vardır reklamlarda!...

OTOMOBİL YAĞI VE KADIN BACAĞI

Bu hale geliş, kadınların çoğunluğunu da rahatsız ediyor elbette… İşte Prof. Dr. Melahat Okuyan’ın tepkisi: “Otomobil yağı reklâmında kadın bacağının ne işi var?”
Ama bir “Reklâm metaı” haline getirilen kadın, her yerdedir artık. Podyumda manken, uçakta hostes, büroda sekreter, fabrikada işçi, örgütte militan, sokakta telekız, pavyonda konsomatris!...
Evet, kadın sokaktadır artık… Evinde, yuvasında. Eş ve çocuğunun yanında değil…
Ve bu haliyle kadın, sanki kozmetikçilerin, terzilerin, berberlerin, onu sokağa çekenlerin sömürdüğü bir “köle”den farksızdır.
“Çağdaş cariye pazarı”nda kadın, alınan, satılan, kiralanan, kısacası “kullanılan”, ancak, işi bittiğinde bir kâğıt mendil gibi çöpe atılan “eşya”dır.
Cennet’in ayakları altına serildiği “analık”,bazı kadınlar için uzak bir hayaldir…
Günümüzde kadın; dişiliği ön plana çıkarılıp, belki her şey yapılmıştır, ama “kadın”lığı elinden alınarak!...
                                                                                                 Alıntıdır

« Yanıtla #3 : Mart 09, 2006, 10:15:08 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

arkadaşlar özellikle bayanların okumasın talep ediyorum, insanların kullandığı malzemelerin bilhassa nelerden meydana geldiği açık ortada, bilgi sahbi olmakta yarar var.

« Yanıtla #4 : Mart 09, 2006, 10:32:06 ÖS »
h.kara
harbi üye
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

kardeş ters bişeymi yazdık mesajı sildin yoksa konularımı karıştırdın...

ya bu vatanı sevecen yada çekip gidecen yok başka ötesi
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2006, 10:38:36 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

yanlışlık yaptık kusura bakma senin mesajda arada gitti

« Yanıtla #6 : Mart 09, 2006, 11:01:21 ÖS »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

evet harun yanlışlıkla oldu ben şahidim.aynı konu 2 defa açıldığı için birisini silmemiz gerekti yanlışlıkla senin mesajının olduğu konu silindi.problem yok yani...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #7 : Mart 10, 2006, 05:28:53 ÖS »
ALPASLAN Yakup
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

Evet duyarlı insanların duygularına  çok güzel tercuman olunmuş.Gayet güzel ve anlamlı buldum.Teşekkürler seyman kardeş.

« Yanıtla #8 : Mart 11, 2006, 10:50:23 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

--------------------------------------------------------------------------------

Çağdaş cariye pazarı”nda kadın, alınan, satılan, kiralanan, kısacası “kullanılan”, ancak, işi bittiğinde bir kâğıt mendil gibi çöpe atılan “eşya”dır.
Cennet’in ayakları altına serildiği “analık”,bazı kadınlar için uzak bir hayaldir…
Günümüzde kadın; dişiliği ön plana çıkarılıp, belki her şey yapılmıştır, ama “kadın”lığı elinden alınarak!...
Alıntıdır
Gerçekten ilginç tesbitler yapılmış bir araştırma ve ne yazıkki çok doğru.Gönül isterki kadınlar da iş hayatında çok başarılı olmayı olumsuz ve çirkin bedeller ödemeden kazansınlar.Tabiiki istisnalar mevcut.Yani işin bilincinde olarak ve emeğiyle gündeme gelen bayan iş kadınlarımız da mevcut.Ancak mevcut basının kadını bir tüketim malı gibi yansıtması ve kadını piyasada teşhir ederek zekasıyla değil bedeniyle ön plana çıkararak ahlaki olmayan boyutlarda bir işlem ortaya konmaktadır.Böylesine çirkin ve islamın kadına verdiği bu önemi adeta yok sayarcasına yapılan iğrenç pazarlama yöntemini ancak devlet politikasını kadının iş hayatında çeşitli önlemler getirilerek ve kadının mizacına uygun onun her yönden korunabileceği bir biçimde yasal düzenlemeler getirerek Kadınımıza gereken önem ve değeri gösterebiliriz.Duyarlılığınız için Teşekkürler Arkadaşım.

« Yanıtla #9 : Mart 13, 2006, 04:52:42 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

kadınların zerafetinden yararlanıp kazanç elde edenlerin hali acep nola?

« Yanıtla #10 : Mart 13, 2006, 09:52:32 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

Cehennem dir mutlaka. Neresi olcak seyman.

« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2006, 09:47:21 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

Alıntı sahibi: cankurtaran

cehennemi kazanmak çok kolay
cennetin yolunu aramak lazım
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2006, 09:20:11 ÖÖ Gönderen: seyman » Logged

« Yanıtla #12 : Mayıs 23, 2006, 07:30:08 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

Alıntı sahibi: seyman
kadınların zerafetinden yararlanıp kazanç elde edenlerin hali acep nola?
orasını biz bilemeyiz..

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2006, 03:11:11 ÖS »
çakır
Ziyaretçi
İlan Dedik Reklam Dedik

olurmu kardeş cennettir cennet..........
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2006, 03:11:45 ÖS »
çakır
Ziyaretçi
İlan Dedik Reklam Dedik

Alıntı sahibi: cankurtaran

cennettir...
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2006, 06:03:04 ÖS »
reney45
zamanı az
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

konuya bakış açısı ve örneklemeler ile değerli bir yazı...

paylaşıma açtığınız için teşekkürler Seyman...

• [COLOR=darkslateblue]Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz.[/COLOR]
  • Söz kalpten çıkarsa kalbe kadar gider, dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
« Yanıtla #16 : Ocak 26, 2007, 03:47:37 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

Alıntı sahibi: reney45;42836
konuya bakış açısı ve örneklemeler ile değerli bir yazı...

paylaşıma açtığınız için teşekkürler Seyman...

ben teşekkür ederim hocam
kadınlarımız baştacımız olmalı

« Yanıtla #17 : Ocak 27, 2007, 01:25:19 ÖÖ »
GÜL
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

[SIZE="3"][COLOR="Black"][SIZE="2"]Gerçekten ilginç tesbitler yapılmış bir araştırma ve ne yazıkki çok doğru.Gönül isterki kadınlar da iş hayatında çok başarılı olmayı olumsuz ve çirkin bedeller ödemeden kazansınlar.Tabiiki istisnalar mevcut.Yani işin bilincinde olarak ve emeğiyle gündeme gelen bayan iş kadınlarımız da mevcut.Ancak mevcut basının kadını bir tüketim malı gibi yansıtması ve kadını piyasada teşhir ederek zekasıyla değil bedeniyle ön plana çıkararak ahlaki olmayan boyutlarda bir işlem ortaya konmaktadır.Böylesine çirkin ve islamın kadına verdiği bu önemi adeta yok sayarcasına yapılan iğrenç pazarlama yöntemini ancak devlet politikasını kadının iş hayatında çeşitli önlemler getirilerek ve kadının mizacına uygun onun her yönden korunabileceği bir biçimde yasal düzenlemeler getirerek Kadınımıza gereken önem ve değeri gösterebiliriz.Duyarlılığınız için Teşekkürler Arkadaşım.[/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[COLOR="Indigo"][SIZE="3"][COLOR="DarkSlateBlue"]

Birgün bir arkadaş dediki:'Kadınların aklı gerçekten noksan'Biz şaşırdık tabi.Şöyle açıkladı:'Özellikle çalışan bayanların çoğu en az eşi kadar çalışır para kazanır .Buna rağmen eve gelir yemek yapar.Yemek yaparken eşi tv izler.Yemek hazır olunca yemeğini yer sonra ya kahveye gider ya da yine tv izler.Kadın bu arada mutfağı toplar.Temizlik yemek çamaşır onun üzerindedir.Ayrıca çoçukların bakımıda.Ben bayan olsam böyle birşeye asla katlanmazdım'dedi.Haklı mı ?Haklı tabi.Bizim aklımız gerçekten noksan.
Böyle olmayan bay eşler de var tabi.Ama benim kendi çevremde evli ve çalışan bayanların durumu böyle.Çok yıpranıyrlar.[/COLOR]        [COLOR="Blue"][COLOR="Red"]
               Tv.dir,reklamdır hadi bunları anladık kadınları bir eşya gibi kullanıyorlar.Peki bizler de kullanmıyor muyuz bir eşya gibi kadınları .Tv ve medyayı sorguladımız kadar bu konuda kendimizi sorgulayıp hiç vicdan muhasebesi yaptık mı?[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2007, 01:28:05 ÖÖ Gönderen: GÜL » Logged

Güllerim soldu kaldırımlarda/Gonca yüklü dallarıma ayaz vardu/Demlerim oldu son akşamlarda/Bir nefeslık duraklarda çiçek açtım.
« Yanıtla #18 : Ocak 30, 2007, 05:23:49 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

İlan Dedik Reklam Dedik

çalışan kadınların işi gerçekten zor
allah sabır versin

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv