Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Hayirda yaristilar - Video

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Hayirda yaristilar - Video  (Okunma Sayısı 253 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 22, 2007, 09:34:03 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Hayirda yaristilar - Video

Yardimlasmanin en guzel ornegi! Kimse Yok Mu Dernegi bayram sevinci yasatti

Dogu ve Bati arasinda kurdugu kardeslik ve yardimlasma koprulerine bu bayramda da yenilerini ekleyen Kimse Yok Mu Dernegi, Ardahan'dan Bursa'ya, Sirnak'tan Agri'ya yurdun dort bir yaninda muhtac insanlarin kapisini caldi. Yardimlasmanin en guzel ornegini sergileyen dernek ve gonulluler ordusu, bircok evde gercek bir bayram sevinci yasatti.

"Kimse yok mu?" diyerek insanlarin kapilarini calan ve bayramda yardimlasmanin en guzel orneklerinden birini sergileyen Kimse Yok Mu Dernegi, kurdugu yardimlasma koprulerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yurdun dort bir yaninda kesilen kurban etlerini, kar kis demeden buyuk bir ozveriyle ihtiyac sahiplerine ulastiran dernek gonulluleri, Ardahan'da kapi kapi dolasarak herkese yardim elini uzatti.

Hayirseverler tarafindan bagislanan kurban etlerini ozenle posetlere yerlestiren Kimse Yok Mu Dernegi gonulleri, 2 bin ihtiyac sahibi aileye kurban etlerini ulastirdi. Isparta ve Samsun'dan Ardahan'a gelen 9 yardimsever isadami ise, kurbanlarini ihtiyac sahibi ailelerin evlerine bizzat kendi elleriyle teslim etti.

Yardimlasma koprulerinin bir diger ayagi olan Sirnak'in Cizre Ilcesi'nde ise hummali bir calisma vardi. Kimse Yok Mu gonulluleri, bir taraftan kestikleri kurbanlarinin sevincini yasarken, bir taraftan da kurban etlerini  itina ile paketleme telasi yasadilar.

Cizre'de yasayan ve belki de kapilari uzun zamandir calinmayan 6 bin muhtac aile Kimse Yok Mu'nun yardimlariyla sevindi. Cizre'de Ismail Ebul-iz Dernegi ile el ele veren dernek gonulluleri, yardim paketleriyle  yollara dustu. Cogu bati illerinden gelen yardimsever gonulluler, kapilari tek tek caldi ve hic tanimadiklari insanlarla kucaklasti.  

Agri'da da benzer manzaralar vardi. Dernek, yardim elini buraya da uzatmisti.

Kimse Yok Mu Dernegi'nin bolgedeki yoksullar icin yaptigi yardim cagrisina basta Istanbul olmak uzere Izmir, Kocaeli, Bursa ve Ankara gibi buyuk sehirlerde yasayan hayirsever isadamlarindan cevap geldi. Gecen yil oldugu gibi bu bayramda da dogudaki kardeslerini kucaklayan isadamlari, birlik ve beraberlik icinde buyuk bir yardimlasma ornegi gosteren dernek gonulluleriyle el ele vererek yine yuzleri guldurdu.

Dernek, simdiye kadar dagitilan yardimlarin disinda, bayram boyunca kesilen kurbanlari yaklasik 3 bin aileye daha ulastirmayi hedefliyor.  

Kimse Yok Mu Dernegi, Mersin'de vatani ugruna can veren sehitlerin  ailelerini de unutmadi. Gecen yil Diyarbakir'in Silvan ilcesinde sehit olan Ibrahim Halil Akcakoca'nin annesi Leman Akcakoca'ya surpriz yapan dernek gonulluleri, kesilen bir kurbani da anneye teslim etti.

Ziyaret sirasinda  Mersin Ozel Yildirim Han Lisesi'nde Ingilizce ogretmenligi yapan Kimse Yok Mu Dernegi gonullusu Rus Alexandir Dimitri Gorbacov, sehit annesine yardim goturmenin mutlulugunu yasadi.

Erzurum'da ninesinin iple cektigi plastik legenin icinde okula giderken objektiflere yansiyan Mahzun da, Kimse Yok Mu Derneginin kapisini caldigi isimlerden biriydi. Daha once dernek tarafindan bir daire hediye edilen Mahzun bu bayramda, dernek gonulluleri tarafindan ziyaret edildi.

Yanlarinda getirdikleri hediyelerle, dernek tarafindan yilin annesi secilen Hatice Nine ve ailesinin bayramini kutlayan dernek gonulluleri, Mahzun'a ayrica bir de akulu araba hediye ettiler. Ne var ki, gonullulerin surprizleri bununla sinirli degildi. Kucuk Mahzun ve ailesinin kurbanlik kocunu da unutmayan dernek, aileye tam bir bayram sevinci yasatti.

Yurdun dort bir yanina yetismeye calisan dernegin el uzattigi sehirlerden biri de Bursa oldu. Bayram boyunca et dagitan dernek gonulluleri, sehrin kenar mahallelerinde calmadik kapi birakmayarak, ihtiyac sahibi vatandaslarin duasini aldi.

Dernek, Kahramanmaras'in Pazarcik ve Narli ilcelerinde bulunan Alevi ve Sunni vatandaslari da unutmadi. Hayirsever gonulluler burada da kapi kapi dolasarak kurban eti dagitti. Yardimlar icin tesekkur eden  alevi vatandaslarimizin cumleleri birlik ve beraberlik mesajlariyla yukluydu.

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Hayirda yaristilar - Video
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:59:49 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv