Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » BUYRUN MUHABBETE :)) » Yaşam
 hayat dersi:)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: hayat dersi:)  (Okunma Sayısı 395 defa) Seçenekler Arama
« : Haziran 20, 2006, 07:55:45 ÖÖ »
ARES
Üye Bilgileri Selendili
**

Konu : HAYAT BO. MU ? DOST MU ? MUTLULUK MU ?

Bir kuş soğuk bir kış gününde yiyecek bulmak için kanat çırpıp duruyormuş.
Hava o kadar ayazmış ki minik kuş dayanamayıp karın üstüne düşmüş.
Minik kuş çaresiz soğuk karın üstüne ölümü beklerken oradan geçen bir inek kuşun üstüne zıçmış.
Kuş öyle bir sinirlenmiş ki kanatları donmamış olsa kalkıp ineği dövecek.
Bide bakmış ki bo.un sıcaklığı ile kanatları çözülmüş, yaşama geri dönmüş.
Öyle bir sevinçle ötüyormuş ki oradan geçen bir kedi bunun sesini duymuş ve bo.u eşeleyip kuşu bo.tan çıkarmış, kuş buna da çok sevinmiş KEDİ ye teşekkür edecekmiş ki KEDİ onu yemiş!
Bu hikayeden çıkaracağımız 3 anafikir var;

1)Her üstüne zıçanı düşmanın sanma!
2)Seni her bo.tan çıkaranı dostun sanma
3) ve en önemlisi: BO.UN IÇINDE MUTLUYSAN, SESİNİ ÇIKARMA.
SmileySmileySmileySmiley
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: hayat dersi:)
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:47:47 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2006, 07:57:25 ÖÖ »
ARES
Üye Bilgileri Selendili
**

Amerika'da yasayan bir cocuk 100 dolara sahip olabilmek icin gunlerce, gecelerce dua eder.

Sonunda paraya ulasamayinca Tanri'ya mektup yazmaya karar verir.

Amerikan  Posta Idaresi, ustunde yazili adres olarak sadece "Tanri, ABD" olan mektubu

Amerika baskanina vermeye karar verir. Baskan Bush mektubu alinca cok hoslanir,

cok duygulanir fakat 100 dolar yerine 5 dolar koyar. 5 dolarin kucuk bir cocuk icin yeterli

olacagini dusunur.

Cocuk gercekten de 5 dolara sahip olmakla tatmin olur ve

Tanri'ya tesekkur mektubu yazmaya koyulur:

"Sevgili Tanrim, parayi yolladigin icin tesekkurler. Ama mektubu Beyaz Saray uzerinden

yollamissin ve tabii her zamanki gibi oradaki hibne de  95 dolarini kesip silah almis olmali.

Bana 5 dolar ulasti. Yine de tesekkurler...
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2006, 08:16:31 ÖÖ »
ARES
Üye Bilgileri Selendili
**

Bir gün ormancının biri dalları nehrin üzerine sarkan agacin dallarini keserken baltasini suya düsürür."aman tanrim" diye bagirdiginda bir peri belirir ve "ne diye bagiriyorsun?" der. ormanci baltasini suya düsürdügünü ve yasamini sürdürebilmek için o baltaya ihtiyaci oldugunu söyler. peri suya dalar ve elinde bir altin balta ile tekrar belirir.baltan bu muydu?" diye sorar. Ormanci :"hayir" diye cevaplar. peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüs bir balta ile Tekrar belirir ve yine sorar. "baltan bu muydu?" "ormanci yine "hayir" diye cevaplar.peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar. "baltan bu muydu?" ormanci "evet" der.ormancinin dürüstlügü perinin çok hosuna gider ve baltalarin üçünüde kendisine verir. ormanci mutlu bir sekilde evine döner.
Bir zaman sonra ormanci esiyle birlikte nehir boyunca yürürken karisi suya düser ve ormanci "aman tanrim" diye bagirir. Peri yine belirir ve sorar:"ne diye bagiriyorsun?" ormanci"karim suya düstü" der.peri suya dalar ve jennifer lopez le birlikte geri döner."senin karin bu mu?" diye sorar. Ormanci evet" der.peri sinirlenmistiryalan söylüyorsun. gerçek bu degil" der. Ormanci :"özür dilerim peri. ortada bir yanlis anlasilma söz konusu.Eger jennifer lopez için hayir deseydim bu sefer catherinezeta-jones ile geri dönecektin. o na da hayir deseydim karimla dönecek ve her üçünü de bana verecektin. Ben fakir bir adamim ve üç karimin sorumlulugunu tasiyabilecek durumda degilim.jennifer lopez'e evet dememin sebebi budur."

bu hikayeden alınacak ders:ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve saygın bir nedeni vardır ve bu başkalarının yararı içindir KENDİLERİ İÇİN BİRŞEY İSTİYOLARSA EKMEK ÇARPSIN:)SmileySmiley
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2006, 08:18:12 ÖÖ »
Serk@N
Üye Bilgileri Selendili

hepside güzel hikayeler. özellikle çocuğun verdiği cevap hoş. teşekkürler
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv