Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » DİNİ BİLGİLER » Dini bilgiler
 Hanimlarin Sevâba Ortakliği

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Hanimlarin Sevâba Ortakliği  (Okunma Sayısı 577 defa) Seçenekler Arama
« : Ocak 16, 2007, 08:19:08 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

HANIMLARIN SEVÂBA ORTAKLIĞI
Ensâr'dan Esmâ binti Zeyd (r.anhâ) bir gün Resûlullâh (s.a.v.)'ın huzûruna geldi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ashâbı ile beraberdi. Şöyle konuşmaya başladı: "Anam babam sana fedâ olsun Yâ Resûlallâh! Ben, kadınların sözcüsü olarak sana geldim. Allâhü Teâlâ seni hem erkeklere, hem de kadınlara gönderdi. Biz sana ve inandığın Allâhü Teâlâ'ya inandık. Ancak bizler, evlerimizde kısmen mahsur durumdayız. Evlerinizde oturur, çocuklarınıza bakar ve hacetlerinizi gideririz. Siz erkekler ise, bazı husûslarda bize üstün tutuldunuz. Cuma ve cemaat namazlarına katılır, hasta ziyâret eder, cenâzelerde hazır bulunur, hacceder ve umre yaparsınız. Bundan da mühimmi Allah yolunda cihâd edersiniz. Siz hac, umre ve cihâd için yola çıktığınızda, mallarınızı korur, elbiselerinizi dokur, çocuklarınızı terbiye ederiz. Bütün bunlarla ecir ve hayırda size ortak olabilecek miyiz?" diye sordu. Bunun üzerine Resûlullâh (s.a.v.) ashâbına döndü ve;
"Dînine ait hususlarda, bundan daha güzel soranı işitti-niz mi?" buyurdu. Ashâb da 'Bu kadar beliğ ve güzel söyleyebilecek başka biri olsun sanmıyoruz.' dediler. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sonra Hz. Esmâ'ya dönerek; 'Ey kadın, şunu bil ve ardındaki kadınlara da bildir ki, bir kadının, kocasının isteklerini yerine getirmesi, bu ibâdetlere hazırlanmasında ona yardımcı olması, onunla güzel geçinmesi, erkeklerin bütün bu saydığın ecirlerine denktir.' buyurdular. Hz. Esmâ (r.anhâ) da sevinçle döndü.

Havaya bakar hava alırsın,
Toprağa bakar dua alırsın...
Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Hanimlarin Sevâba Ortakliği
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:41:09 ÖÖ Â»

« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2007, 08:41:57 ÖÖ »
since
sahip-ul edevat
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: seyman;60505
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sonra Hz. Esmâ'ya dönerek; 'Ey kadın, şunu bil ve ardındaki kadınlara da bildir ki, bir kadının, kocasının isteklerini yerine getirmesi, bu ibâdetlere hazırlanmasında ona yardımcı olması, onunla güzel geçinmesi, erkeklerin bütün bu saydığın ecirlerine denktir.' buyurdular. Hz. Esmâ (r.anhâ) da sevinçle döndü.
kadınlarımız;
devamlı köle olarak görülen
kız çocuklarının satıldığı
bazı yerlerde kız çocuklarının çöldeki sıcak kumların altına diri diri gömüldüğü günlerden
islamiyet dininin yayılması ile kadınlarımız bugünlere gelmiştir..
tşk.ler dostum...

Eşini beğen,İşini beğen,Aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME!

''Medeniyet Açmaksa Bedeni, Hayvanlar
Sizden De Medeni!''

M.Akif ERSOY

« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2007, 02:21:30 ÖS »
cankurtaran
kndini affetmyn
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: seyman;60505
HANIMLARIN SEVÂBA ORTAKLIĞI
Ensâr'dan Esmâ binti Zeyd (r.anhâ) bir gün Resûlullâh (s.a.v.)'ın huzûruna geldi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ashâbı ile beraberdi. Şöyle konuşmaya başladı: "Anam babam sana fedâ olsun Yâ Resûlallâh! Ben, kadınların sözcüsü olarak sana geldim. Allâhü Teâlâ seni hem erkeklere, hem de kadınlara gönderdi. Biz sana ve inandığın Allâhü Teâlâ'ya inandık. Ancak bizler, evlerimizde kısmen mahsur durumdayız. Evlerinizde oturur, çocuklarınıza bakar ve hacetlerinizi gideririz. Siz erkekler ise, bazı husûslarda bize üstün tutuldunuz. Cuma ve cemaat namazlarına katılır, hasta ziyâret eder, cenâzelerde hazır bulunur, hacceder ve umre yaparsınız. Bundan da mühimmi Allah yolunda cihâd edersiniz. Siz hac, umre ve cihâd için yola çıktığınızda, mallarınızı korur, elbiselerinizi dokur, çocuklarınızı terbiye ederiz. Bütün bunlarla ecir ve hayırda size ortak olabilecek miyiz?" diye sordu. Bunun üzerine Resûlullâh (s.a.v.) ashâbına döndü ve;
"Dînine ait hususlarda, bundan daha güzel soranı işitti-niz mi?" buyurdu. Ashâb da 'Bu kadar beliğ ve güzel söyleyebilecek başka biri olsun sanmıyoruz.' dediler. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sonra Hz. Esmâ'ya dönerek; 'Ey kadın, şunu bil ve ardındaki kadınlara da bildir ki, bir kadının, kocasının isteklerini yerine getirmesi, bu ibâdetlere hazırlanmasında ona yardımcı olması, onunla güzel geçinmesi, erkeklerin bütün bu saydığın ecirlerine denktir.' buyurdular. Hz. Esmâ (r.anhâ) da sevinçle döndü.

allah razı olsun..inşallah bizde böyle kazananlardan oluruz

« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2007, 03:34:11 ÖS »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: cankurtaran;60639
allah razı olsun..inşallah bizde böyle kazananlardan oluruz

amin cansuyu amin

« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2007, 08:07:33 ÖS »
varyans45
matematikçi
Üye Bilgileri Selendili

[COLOR="Black"]allah razı olsun güzel bir konuya deyinmişsiniz.buradan hem erkeklerin hemde kadınların alaçakları çok şey var....[/COLOR]

[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]yaz yağmuru düşer durur yüreyime
bir küçük aşk yeter benim hasretime
sende benim yağmurum ol
damla damla düş gönlüme...
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2007, 09:03:05 ÖÖ »
seyman
Üye Bilgileri Selendili

Alıntı sahibi: varyans45;61875
allah razı olsun güzel bir konuya deyinmişsiniz.buradan hem erkeklerin hemde kadınların alaçakları çok şey var....

alabiliyorsak tabiki

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv