Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Selendiden haberler
 Halk Eğitim Komisyonu toplandı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Halk Eğitim Komisyonu toplandı  (Okunma Sayısı 221 defa) Seçenekler Arama
« : Mart 24, 2008, 09:46:47 ÖS »
Anonymous
Üye Bilgileri Selendili

Halk Eğitim Komisyonu toplandı

24 Mar 2008

Yılda 3 defa ilin yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, değerlendirilmesi, ortaya çıkan güçlüklerin giderilmesi ve merkezler arasında iş birliği sağlanması amacıyla İl Halk Eğitimi Planlama Komisyonu Toplantısı İl Milli Eğitim Halk Eğitimi Başkanı İsa Kara başkanlığında Tüm İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürleri’nin katılımıyla Selendi’de yapıldı.

Manisa’nın Selendi İlçesindeki toplantıda açılış konuşması yapan İl Halk Eğitim başkanı İsa Kara; Yörenin kalkınmasında büyük rol oynayacak okuma-yazma, SBS, orta öğretim kurumları sınavına hazırlık, KPSS sınavı gibi bilgi çağının gerektirdiği yeni meslekler ve bilgiler ile gelir getirici kurslara dahada önem verilmesi gerektiğini belirterek “Türkiye okuyor Kampanyası projesi kapsamında, ilimizde okuma yazma bilmiyenleri okur-yazar duruma getirmek, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırılıp, geliştirilmesi ile bilgisayar okuryazarlığının da bütün insanımıza ulaştırılmasının hedefleri olduğunu”söyledi.

Toplantıda Halk Eğitim Merkezlerinin 2007-2008 öğretim yılında açılan kurslar değerlendirildi, Kurs dışı eğitsel etkinlikler kapsamında yapılacak yarışma, sergi, konser, festival, konferans, sempozyum ve benzeri etkinliklerin belirlenmesi, İle bağlı merkezlerin birbirlerinin imkanlarından yararlandırılması için gerekli önlemin alınması, Yaygın eğitim etkinliklerinin yürütülmesinde merkezler arasında uygulama birliği ve uygulama kolaylığını sağlayıcı önlemleri karara bağlanması, ortaya çıkan sorunların kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve genelgelere uygun şekilde giderilmesinin sağlanması, Yörede unutulmaya yüz tutmuş geleneksel halk sanatlarını ve bu alanda açılacak kursların belirlenmesi, yörenin kalkınmasında özellik arz eden, gelir getirici ve istihdama yönelik kursların açılıp yaygınlaştırılmasının sağlanması gibi konular görüşülüp karara bağlandı. Haziran ayındaki toplantının Köprübaşı ilçesinde yapılması kararının alınmasının ardından Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan’ında katıldığı yemekten sonra toplantı sona erdi.

Devamini Oku

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Halk Eğitim Komisyonu toplandı
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:34:26 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv