Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

+ ...:::Selendi Forum:::... » HABER BÖLÜMÜ » Güncel haberler.
 Haci adaylari Arafat'ta

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Haci adaylari Arafat'ta  (Okunma Sayısı 292 defa) Seçenekler Arama
« : Aralık 18, 2007, 05:34:05 ÖS »
akyuznet
Administrator
Üye Bilgileri Selendili

Haci adaylari Arafat'ta

Kutsal topraklarda buyuk heyecan; haci adaylari Arafat'ta - Video - Foto

Haci adaylari, sabahin erken saatlerinden itibaren Arafat'ta dualar edip, Cebel-u Rahme tepesini ziyaret ediyor.

Yaklasik 100 bin Turk haci adayinin da aralarinda bulundugu milyonlarca Musluman, her Musluman'a hayatlarinda bir kez farz olan hac ibadetlerini yerine getirmek icin geldikleri Mekke'de haccin en onemli bolumu icin dun ogleden sonra Arafat'a cikmaya basladi.

Mekke'de kaldiklari otellerden araclarla Arafat ovasina giden haci adaylari geceyi burada gecirdi. Bazi haci adaylari da, Mescid-i Nemire denilen ve yaklasik 1 milyon kisinin namaz kilabildigi cami civarinda geceyi gecirdi. Bazi haci adaylarinin yatarak dinlendigi, bazilarinin da gezerek vakit gecirmeye calistigi goruldu.

Turk haci adaylariysa sabaha kadar suren tasima calismasiyla Arafat'a ulasti. Turk haci adaylari, geceyi cadirlarinda gecirdikten sonra, diger ulkelerin haci adaylariyla birlikte Hz. Adem ile Hz. Havva'nin yeryuzunde ilk bulustuklari nokta olarak bilinen Cebel-u Rahme tepesine cikti. Haci adaylari, burada gunahlarindan af olunmasi icin dua etti.

ARAFAT'TA TEK BASINA 2 MILYON KISIYE KUMANYA DAGITIMI

Arafat'ta, haci adaylarina yardim amacli yemek dagitimi icin Suudi Arabistanli is adami Mahmut El Amudi'nin bu yil yapimini bitirdigi ve 2 milyon kisiye kumanya dagitilabilen asevi de faaliyete gecti.

Is adami Amudi de dagitim hizmetlerini yerinde gormek icin Arafat'a geldi. Amudi, 1700 iscinin calistigi tesisle ilgili olarak sunlari soyledi:

"2 milyon Arafat'ta, 2 milyon da Muzdelife'de olamak uzere hacilara kumanya dagitacagiz. Kadinlara ve erkeklere ayri ayri yerlerde dagitim yapiyoruz. Yemeklerin yani sira cay ve kahve de veriyoruz."

Amudi, kumanya dagitiminin ne kadara mal oldugu sorusunaysa "Biz karsiligini Allah'tan bekliyoruz" diye gulerek yanit verdi.

MESCID-I NEMIRA CAMISINDE YUZ BINLER VAKFE DURACAK

Bu arada Arafat'ta bulunan Mescid-i Nemira Camisi de Arafat icin hazirlandi.

Camide yuz binlerce kisi ogle ve ikindi namazlarini birlestirerek kilacak ve cem-i tehir edecek. Camide ayni zamanda Arafat hutbesi de okunacak.

Abbasiler doneminde yapilan cami, bircok kez elden gecirilerek gunumuze kadar geldi. Son gelismelerden sonra caminin on bolumunun Arafat sinirlarinin disinda, arka bolumunun de Arafat sinirlarinin icinde kaldigi belirtiliyor.

AA

Bardakoglu, Arafattan seslendi: Hepimiz Allah'in huzurundayiz

Sponsored
Links

Links: 1

View Profile
Re: Haci adaylari Arafat'ta
« Posted on: Mayıs 24, 2012, 04:22:21 ÖÖ Â»

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv